Widok

co i jak?

ja jestem kompletnie nie doswiadczona i możecie sie ze mnie smiać, ale mam prawie 15 lat i chce..zacząć trenować. Ale czy to w ogóle mozliwe?Właśnie w tym rzecz, że nie wiem. Bo bardzo mnie kręci wszystko, co z kolarstwem związane. i motywacje mam przeogromną. I jeszcze pytanie o sprzęt. Co jest najlepsze na początek? i od razu mówie, że możliwości mojego budżetu są niewielkie. I tak ogólnie prosze o dokładne wyjanienia i wsparcie mnie duchowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.terrybicycles.com/

tutaj masz porady dla kobiet, niestety po angielsku ale zawsze.

wazne zeby uderzac do przodu i sie nie zrazac. na poczatek jezdzij jak najwiecej ale sie nie forsuj. poczytaj se w necie o rozgrzewce, odpowiedniej kadencji i fazie cool down czy jakos tak po jezdzie. do jazdy polecam las i tereny poza szosami. na asfalcie jest nudno, niebezpiecznie i dupa odpada po 10 minutach siedzenia w jednej pozycji ;-)
Zgadzam się, że można zaczynać na sprzęcie za 200 zł, ale co to za przyjemność zmieniać kilka rowerów w sezonie i naprawiać co wyjazd.
Jeżeli Halina ma na myśli trenowanie, a nie niedzielne wyjazdy to bez 1500 zł nie co się za to brać, a i tak z taką kwotą trzeba kombinować.
najpierw musisz sie dowiedziec czy wolisz MTB czy szose a potem najlepiej poczytaj w necie o trenowaniu tam jest naprawde wszytko, a sprzet nie musi byc jakis super na romecie za 220zl z tesko zrobilem 2tys km dalo by rade i sporo wiecej ale skakalem na nim ze scodow i przeszedl w stan rozkladu:D:D
a jak mam siedemnaście lat byłem na 1 bike tourze w gda i nie zdublowali mnie .. to co radzicie ?:D
W pełni wspieram duchowo :) i popieram! Niech Ci noga podaje!

Pzdr.
T
mi tu! czymamy kciuki i dawaj do przodu!
Halina jestem z Toba! :)
do góry