Widok

co myslicie o przerzutce Alivio

witam opłaca sie kupis ta przerzutke czy moze cos lepszego
obecnie mam Acera i jak na razie mnie nie zawiodła ale jej czas juz dobiega powoli do konca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czas dobiega końca? Co to znaczy, że złapała luzy? Zużyły się kółeczka?
Ja sam jeżdże na Deore(tył) i ogólnie chwale ją sobie, chociaż wiem że niektórzy narzekają że potrafi czasem chaczyć o szprychy.
Z tego co mi się wydaje to Alivio jest lepsze od Acer'y jeżeli chodzi o precyzje działania, poza tym sporo znajomych mi osób które jeździły na Acer'ze z dużym kółkiem dolnym, narzekało na to że szybko się ono zapycha.

pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
jak zwykle przy takich pytaniach - a jak (gdzie, na jakim rowerze, pojakich drogach) jeździsz?

ogólnie alivio moim zdaniem jest dobrą przerzutką, mam ją z przodu, tył zmieniłem na s**** centera kiedyś z braku kasy i dopóki działa nie zamierzam zmieniać. ale jak ktoś się ściga, robi wiele kilometrów w ciężkim terenie itp. to zasada głosi: im wyższa grupa tym bardziej będzie z przerzutki zadowolony. na lekki teren i asfalt tudzież bulwar nadmorski to i acera będzie zbytecznym wydatkiem.
Jeździłem przez rok na Alivio (podobno najlepszy stosunek jakość/cena z przerzutek Shimano). Byłem zadowolony. Jednak po urwaniu przerzutki zacząłem się mocno zastanawiać co kupić. 100 zł to nie mało kasy. Akurat trafiłem na przecenę przerzutek s****. Chciałem kupić Centerę (około 50 zł), ale nie było więc kupiłem s**** QUARTZ (koło 120 zl) - była w podobnej cenie do Alivio, a sprzedawca gwarantował, że jest lepsza. Jestem bardzo z nowej przerzutki zadowolony i uważam, że działa ona lepiej od Alivio - szybciej przerzuca i pracuje ciszej. Jest tylko jeden problem - Mając korbę 22/32/44, nie mogłem z tą przerzutką zamontować kasety z 32 zębami (za duża) i musiałem zadowolić się 28 zębami na kasecie. Wiem, że w Alivio takich problemów nie ma.

Pozdrower
Moim zdaniem jak na taką cenę jest zupełnie dobra. Jeżdzę drugi sezon i jestem z niej zadowolony czego nie mogłem powiedzieć o przerzutce Accera.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry