Widok

cyrk w Baninie- dzięki durna gmino

Cyrk z udziałem udręczonych zwierząt ku uciesze gawiedzi. Normalne miasta i gminy odmawiają!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 19
Ciekawe co w cyrku jest złego? Myślę że zwierzęta żyjące i pracujące w nim w swoim naturalnym środowisku nie przeżyły by doby... Już dwa razy byłem na spektaklu Cirque du Soleil co było super ale czemu nie zabrać dzieci na takie małe występy? A po drugie co ma do tego gmina? Nie będą ani na jej działce ani też nie prowadzą żadnego uciążliwego procederu...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18
Cirque du Solei jest całkowicie bez zwierząt, tam występują tylko cyrkowcy. Porównanie do cyrku ze zwierzętami całkowicie niezasadne.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok masz rację że bez zwierząt ale co one Ci przeszkadzają urodziły się zapewne w niewoli i to jest ich życie...Czy w czasie urlopu jeździsz w góry żeby pomagać koniom wyciągającym drzewa z lasu? Od wieków zwierzęta służą człowiekowi na różne sposoby i tego nie zmienisz a jeśli chcesz naprawdę pomóc dzikim zwierzętom to wystarczy w zimę rozsypać od czasu do czasu trochę warzyw na leśnej polanie...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 16
Taka szkoda ,że trzymasz psa w mieszkaniu. I kto jest wiekszym sadystą.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę sobie poczytać w jaki sposób są traktowane zwierzęta w cyrku i jak się je tresuje...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poza tym - proszę się przejechać do zoo w Oliwie... Jest tam słonica... Stoi praktycznie w miejscu i buja się na boki... Pracownicy muszą ją karmić, bo sama nie jest w stanie użyć trąby by cokolwiek zjeść... Dlaczego tak jest?? To biedne zwierzę "pracowało" w cyrku... Była bita i ku uciesze gawiedzi dźwigała ciężkie przedmioty... To co widać w zoo to właśnie efekty tych "cudownych" cyrków...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ma Gmina do Cyrku ze zwierzętami autorze postu?
Wędrowne cyrki czy "wesołe" miasteczko zawsze rozbijało się w Baninie od wielu lat.
I zawsze na gruncie prywatnym - nie gminnym !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

idiotę poznać od razu, myślisz że cos masowego może odbyc się na gruncie prywatnym bez wiedzy i pozwolenia władz to jestes po prostu imbecylem któremu powinno odebrać się prawo wyborcze, skąd wy wypełzliście bo niewątpliwie byliście uśpieni 500+ was obudziło?!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli ktoś ma teren i wszystkie zabezpieczenia zorganizowane to gmina nie ma prawa nie wydać zezwolenia na imprezę masową...
Hahaha te zwroty imbecyl,idiota itp ciekawe który z was powiedział by mi tak prosto w oczy??:-) hejterzy z Bożej łaski szczekający na forum a w codziennym życiu zwykłe popychadła:-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

JA ci mówię kretynie . zezwolenia skąd są jak nie od urzędu jesteś tak pirdnięty że szkoda reki na głąba!!!!!!!!!!!!
Można nie wydać zezwolenia więc sie doucz konieutasofpnie..,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie będę się zniżać do twojego poziomu i nikogo obrażać...
To powiedz na jakiej podstawie gmina miała by nie wydać pozwolenia skoro wszystkie wymogi odnośnie bezpieczeństwa, ppoz i zabezpieczenia medycznego są spełnione. Słucham jaśnie oświecony może i mnie blask twej mądrości napełni:-)
A co do zwierząt to jedynie można złożyć zawiadomienie do inspektora weterynarii z prośbą o kontrol... Więc nadal jestem ciekaw skąd gmina się wzięła w tytule posta jako główny winowajca? Ewentualnie mogła by nie użyczyć terenu pod coś takiego i sprawa by się rozwiązała ale w tym przypadku teren jest prywatny...
Więc może wielcy ekologowie i obrońcy złoża się i przebiją ofertę cyrku w tym terminie? Kto da więcej ten rządzi? A nie tylko wyzwiska naprawdę chcecie pokazać jakieś wielkie wartości ale jesteście bardzo słabi i wbrew wysokiej samoocenie mało inteligentni co widać po waszych wypowiedziach w których dominuje obrażanie innych...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można się wypowiedzieć merytorycznie nie obrażając innych ludzi, to może ja zapytam parafrazując autora skąd takie chamstwo wypelza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"czyńcie sobie Ziemię poddaną", nikt nie krzyczał wg wartości tradycyjnych: nie żryjcie glutenu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W górach nie wsiadam w zaprzęgi bo ruszam d.ę na pieszo a konie padaja przez zachłannych górali i leniwych Januszy. Zobacz sobie filmy na Youtube jak tresowane sa zwierzęta. Barachło! XXI wiek i takie cyrki. Słoń wchodzący na podest , psy chodzące po linach itp. to jest naturalne ? nie to jest chore. Co trzeba miec we łbie by jeszcze takie sztuczki dzieciom pokazywać. Pies w mieszkaniu no prosze Cię uczysz go po barierce balkonu chodzić ? Wiele miast odmawia przyjazdu takim cyrkowcom na swój teren. Najlepsze cyrki świata sa bez zwierząt. Ale co durny Janusz zrozumie. Przecież to tylko zwierzęta czasem zmuszane paralizatorami, głodzone bo wymusza się na nich durne sztuczki. Podobnie mysliwi a co to zabijanie kaczek to nic ,że sa gatunki chronione. Jestem przeciw takiemu dziadostwu!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie mówiłem o doroszkach tylko o koniach pracujących przy wyrębie lasu gdzie maszyny nie dają rady dojechać...A co do pasów męczonych w mieszkaniu może i nie chodzą po barierce ale np taki husky w zamknięciu bez swobody to też trochę słabo... O myśliwych nie mylić z kłusownikami był już watek i zareczam Cię że każdy z nich zrobił więcej dla środowiska niż wielu pseudo ekologów...
Sama w sobie tresura zwierząt to wiekowa tradycja która moim zdaniem należy kontynuować i nie widzę w tym nic złego a że żyjemy w prawie wolnym kraju więc każdy może mieć własne zdanie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

przestań pieprzyć idż na msze a potem do cyrku i na " pice " do Daniela.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zakodowany matoł sie odezwal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

zakodowany to jesteś ty matole od dziecka na jedyną słuszną wiarę i jedyną słuszną partie teraz masz 5 minut to się ciesz patałachu!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ogólnie chciałem tylko powiedzieć że gmina nic nie ma do tego bo nie na jej terenie będą te występy i to że jak dla mnie nie ma w tym nic złego ale to moja prywatna sprawa a tu od razu atak...
Czy chcesz powiedzieć że ludzie chodzący do kościoła są gorsi od Ciebie? Że jesli ktoś z rodziną wybierze się do tego cyrku to będzie też w jakiś sposób naznaczony? A co do dań serwowanych u Daniela to rzecz gustu jeden lubi czekoladę a drugi jak mu nogi śmierdzą...
Czemu nie potrafisz zaakceptować że ktoś ma inne poglądy? Ja jeszcze nikogo tu źle nie nazwałem a w swoją stronę czuję samą agresję trochę słabo wobec tego że jesteś osobą bardzo światłą i los biednych zwierzątek tak Cię porusza...
Szkoda że nie masz szacunku do innych podejrzewam że jesteś kolejną osobą mądrą na forum a w życiu codziennym dziecka w sklepie nie potrafisz upomnieć...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

niemców w 39 moja rodzina nie zaakceptowała więc wiekszość nie żyje ,a twoje wypociny o występach to już inna sprawa ale widac że pożytku z mózgu nima.aha to moja prywatna sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wojna ma to do siebie że w jej trakcie giną odważni i silni a ocaleją ci o dużym szczęściu lub tacy którzy nie wyglądają aby w jaki kolwiek sposób mogli komukolwiek zagrozić chorzy słabi i ułomni i właśnie tak sobie myślę że jesteś potomkiem tych drugich bo los nie mógłby być tak okrutny aby tych którzy walczyli i przetrwali wojnę pokarać takim mało rozgarniętym potomkiem... Bo nie wiem skąd się wziął rok 39 w nawiązaniu do występów w cyrku? Chciałeś się podzielić informacjami o rodzinie? A może pomóc Ci wydedukować że z tych co przetrwali była babcia a dziadek był w Wermachcie więc ktoś niemiaszka przyjął:-)
Takie moje prywatne zdanie i po co robisz z siebie idiotę?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

a mięso jesz? ono jest dopiero "udręczone"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mięso jem, sam zabijam i nie dręczę , ale ty nie wiesz nic o tym powtarzasz te bzdury i żresz kurczaki z biedrony-tfuuuuuu
honor,współczucie a dieta to coś czego nigdy nie ogarniesz...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy ktoś wie jakie są ceny biletów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie nie wie i nie che wiedziec jakie sa ceny biletów. Tylko chory człowiek cieszy się patrząc na wytresowane, udręczone zwierzęta.
Jeszcze raz napiszę inne normalne miasta odmawiają wjazdu cyrkom z udziałem zwierząt. I piszcie sobie co chcecie dla mnie trzeba mieć zryty łeb by jeszcze dzieci zabierać w takie miejsce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaka cena biletów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podbijam pytanie. Chętnie zabiorę się z dzieciakami, w któreś popołudnie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Się zlazło ynteligentów rębiechowsko-banińskich po prostu jak karuzela przed murami getta w 1943 w Warszawie.
Szkoda tylko że nikt nie musi z okien skakać dla uciechy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja widze to inaczej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

do góry