Widok
Ja widziałem. Co prawda nie na żywo, ale w Eurosporcie była kiedyś relacja z wyścigu Tour de Faso w Afryce i ponad połowę zawodników (może nawet 3/4) stanowili Murzyni z Afryki (różnych krajów), czarni jak dbra kawa. Większość etapów wygrywali Europejczycy, którzy tam startowali, mieli occzywiście lepszy sprzęt, ale czarni też coś tam wygrywali.
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
Pewnie miała białe przescieradło z wycietymi dziurami na oczy i palac krzyże straszyla, dbiga czlowieka o ksywie czlowieka z czarnego lądu.
Dbig, w przyszlym tygoniu jaki bedzie temat przewodni?
Z czym znowu bedziesz mial problem ? "Żółci na podjazdach" ?
Skończ robić z siebie błazna w końcu
Kończe dyskusje bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem ;)
Dbig, w przyszlym tygoniu jaki bedzie temat przewodni?
Z czym znowu bedziesz mial problem ? "Żółci na podjazdach" ?
Skończ robić z siebie błazna w końcu
Kończe dyskusje bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem ;)
Afroamerykanin z Europy :-)
w sumie jest to mozliwe -np. Murzyn, urodzony w US, mieszka obecnie we Francji i gra w Kosza - jasne, co nie? :)
Hehehe, nawiasem mowiac przypomnial mi sie text z filmu "Full Metal Jacket" - co zrobic, by odciagnac grupe murzynow od gwalcenia Wietnamki? rzucic im pilke do kosza....
Pytanie czemu Murzyni nie jezdza w ProTour?
MOim skromnym zdaniem, murzyni mimo wrodzonej wytrzymalosci (wiadamo po co zciagali ich z Afryki jako niewolnikow, a nie robili tego np. z Indianami..)To jednak kolarstwo wymaga bardzo duzo pracy i trening jest dlugi,bardzo monotonny, a murzyni nie lubia ciezko pracowac, no chyba ,ze ich batem do roboty zapedzic :-) moge sie zalozyc, ze wystarczy lac takiego zawodnika kijem po plecach, a zwyciazylby TDF :-)
w sumie jest to mozliwe -np. Murzyn, urodzony w US, mieszka obecnie we Francji i gra w Kosza - jasne, co nie? :)
Hehehe, nawiasem mowiac przypomnial mi sie text z filmu "Full Metal Jacket" - co zrobic, by odciagnac grupe murzynow od gwalcenia Wietnamki? rzucic im pilke do kosza....
Pytanie czemu Murzyni nie jezdza w ProTour?
MOim skromnym zdaniem, murzyni mimo wrodzonej wytrzymalosci (wiadamo po co zciagali ich z Afryki jako niewolnikow, a nie robili tego np. z Indianami..)To jednak kolarstwo wymaga bardzo duzo pracy i trening jest dlugi,bardzo monotonny, a murzyni nie lubia ciezko pracowac, no chyba ,ze ich batem do roboty zapedzic :-) moge sie zalozyc, ze wystarczy lac takiego zawodnika kijem po plecach, a zwyciazylby TDF :-)
Pytanie dlaczego tylko kolesie z totalnych zadupi tego swiata sa najlepsi w tego typu maratonach ?
Wg mnie, biorac pod uwage totalne zacofanie Czarnuchow from Afryka (Kenya i te sprawy), to sa oni zmuszeni, by wszedzie łazic z buta, wiec nie potrzebuja specjalnie treningu (bo i tak musi wycinac 30km, na targ by kupic, owce, koze lub inny sprzet)
Dla nich myknac taki maraton , to z paluszkiem w czarnej dupie :-)
A np. taki Afroamerykanin "co wódz sprzedal jego pra,pra dziadka do Stanow, za paczke fajek" nie musi juz lazic z buciorka 30km do najblizszego sklepu, to dziwne nie jest - w maratonach nie daje rady...pozostaje koszykowka :)
Wg mnie, biorac pod uwage totalne zacofanie Czarnuchow from Afryka (Kenya i te sprawy), to sa oni zmuszeni, by wszedzie łazic z buta, wiec nie potrzebuja specjalnie treningu (bo i tak musi wycinac 30km, na targ by kupic, owce, koze lub inny sprzet)
Dla nich myknac taki maraton , to z paluszkiem w czarnej dupie :-)
A np. taki Afroamerykanin "co wódz sprzedal jego pra,pra dziadka do Stanow, za paczke fajek" nie musi juz lazic z buciorka 30km do najblizszego sklepu, to dziwne nie jest - w maratonach nie daje rady...pozostaje koszykowka :)
no pewnie. ja sie nazywam nordicem i się nie obrażam.
z moją siostrą chodzi do klasy czarnoskóry Polak
jamajskiego pochodzenia. jest głupi jak pół buta,
że szkoda bejzbola użyć, ale to nie ma nic wspóla
z kolorem skóry, a raczej z wychowaniem czy włacha
jego brakiem. dlatego kolor skóry nie jest powodem
ani do dumy, ani do poniżania. liczy się, kim człowiek
jest, jak zgaszą światło...
z moją siostrą chodzi do klasy czarnoskóry Polak
jamajskiego pochodzenia. jest głupi jak pół buta,
że szkoda bejzbola użyć, ale to nie ma nic wspóla
z kolorem skóry, a raczej z wychowaniem czy włacha
jego brakiem. dlatego kolor skóry nie jest powodem
ani do dumy, ani do poniżania. liczy się, kim człowiek
jest, jak zgaszą światło...
kiedyś we Toskanii na wyścigu widziałem jednego gościa bez lewej nogi amputowanej nad kolanem - miał tytanową protezę z przegubem kolanowym mocowaną do specjalnej krótkiej korby za pomocą sprytnego zatrzasku. w tym samym wyścigu startował facet bez prawej ręki od samego barku - kierę miał specjalnie wyprofilowaną z klamkomanetką obsługującą obie przerzutki. Obaj startowali na dystansie 160 km, w tym trzy średniej długości podjazdy i jeden z*******y pod monte siera, gdzie niejeden pełnosprawny się z****** i zawrócił.
startował facet bez lewej ręki !!!!!!!
Na rwm org pl w dziale relacje katalog fotosy nr 11
zdjęcie nr113727.jpeg
przedstawia podobny przepadek
link do strony z żenującymi komentarzami:
http://rwm.org.pl/relacje/?pobierz-zdjecie,113727
link bezpośredni do foty:
http://rwm.org.pl/relacje/fotosy/11/113727.jpeg
zdjęcie nr113727.jpeg
przedstawia podobny przepadek
link do strony z żenującymi komentarzami:
http://rwm.org.pl/relacje/?pobierz-zdjecie,113727