Widok

czas zawiesić rower MTB na kołku?

Oliwa Temat dostępny też na forum:
Kurde no. Dzisiaj wybrałem sie na pierwszą poranna przejażdżkę po lesie. Co prawda w ziemie byłem kilka razy na nartach i mogłem się spodziewać iż nie jest dobrze. Powiedzmy iż jeszcze w rejonie bliższym osiedlom jest w miarę ok - da sie jechać ale w obszarze od bytowskiej do obwodnicy to jakiś dramat - koleiny, błoto, kupa gałęzi - naprawdę spotkanie 300m trasy/drogi w dobrym stanie to jakiś wyjątek. No i jeszcze powalone drzewa ale to inna bajka.
No niby można sie bujać w kółko od oliwy do słowackiego ale jakaś wielka frajda to nie jest.

Gdzie tu by sobie pojeździć przez 2-3h przed/po pracy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma letko. Twardym trza być nie mientkim.

Ostatnio po ściółce jeździłem w tamtych okolicach. Trochę niżej, okolice Otomina jest znacznie lepiej.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
letko, mientkim, naucz się polskiej pisowni !!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
HMMM... wydaje mi się, że kolega napisał tak dla żartu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
:)
tak to bywa, że żart nie zawsze bywa zrozumiany.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gościu, ja Ciebie za bardzo nie rozumiem!
Jak jest za trudno, to sobie kup rower z napędem elektrycznym, a jak jeszcze za trudno, to posiedź sobie na kanapie. Narzekania, że w lesie są korzenie i jest nierówno - sorki nie kumam... to jedź na alejki się podlansuj. Warunki są, jakie są - ja jeździęm w śniegu po pachy z 10 stopniowym mrozem, więc teraz jest dla mnie las jest jak autostrada w lecie :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
-10 po śniegu? - powiem szczerze iż twój wyczyn nie jest niczym niezwykłym. Naprawdę - nie ma się czym chwalić.

A o czym pisze? pojedz do lasu - zacznij od węglowej drogi - potem w zasadzie w dowolnym kierunku to sie przekonasz o czym pisze...

Ale może po prostu nie wiesz jak sie jezdziło po tych lasach jeszcze 5 lat tamu to faktycznie możesz nie wiedzieć o czym pisze…
zaraz, zaraz... jak to nie ma się czym chwalić?!? kolega pisze że śniegu było po pachy! jak dla mnie to pełen "poszan"!!! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i co chcesz nam udowodnić ? że sie da? wiem da sie nieraz to robilem tyle ,że chyba lepiej jest jak sie jezdzie na rowerze w tempie 20kmh pod górke 60 z górki niż przedzierać sie przez haszcze na przełożeniu 1/1
okolice Dużej i Małej Gwiazdy w Sopocie, zjazd do Sopockiej... - tam nie ma mokrego.
;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mokre to jeszcze pół biedy ale drogi sa poprostu zmasakrowane - jakiś dramat - wszędzie gdzie wjechałem rozjechane ciągnikami zrywkowymi, koleiny, porozrzucane resztki drewna...
Akurat w rejonie Dolinie Radości nie tylko wycinali drzewa, ale jeszcze budowali ujęcie wody (czy coś tam), i dlatego jest tam taka masakra.
gdzie ta maskra ? byłem dzisiaj w dolinie radości, pełen luzi ściechy przejezdne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przejedź się zachodnim stokiem doliny (wjazd czarnym szlakiem przy skoczni lub z okolic Oliwskiego Dworu).
Jechałem tam na jesieni i dróżka była miejscami zmasakrowana.
od jesien trochę czasu upłyneło, tak że proponuje się teraz bujnąć ;)
ale gdzie ty byłeś? w czescie wschodniej (od strony gdańska) faktycznie oki ale już od weglowej doliny do doliny szwabego to raczej słabo to wyglada wszystko rozjechane - jak jest dalej to nawet nie wiem bo zrezygnowałem zniechęcony.
Nareszcie w lesie mamy warunki dla zwolenników tras jak u Golonki;) Jazda po konarach, zwalonych drzewach przeprawy na szago itp.;)
dobrze chłop powyżej pisze :)

Inne tematy z forum Rowery

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry