Widok

czy mogę pracować w przedszkolu?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
z tytułem licencjata z pedagogiki resocjalizacyjnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tego co wiem, to w przedszkolu jako np. panie do pomocy (nie wiem jak to fachowo nazywa, chyba nauczyciel wspomagający) mogą pracować osoby bez wykształcenia, ale czy jako nauczyciel to nie wiem. W przedszkolach prywatnych czy punktach opieki w ogóle są inne zasady. Tam trzeba mieć chyba jednego nauczyciela wykwalifikowanego. Reszta może nie mieć doświadczenia.
Ale jak jest dokładnie to nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Reszta może nie mieć wykształcenia - miało być
w marcu byl program wolontariatu w zlobkach, zwracaja koszty dojazdu i daja dokumenty, to dla osob szukajacych doswiadczenia w zawodzie

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/gdanskie-zlobki-szukaja-wolontariuszy,1,5063273,region-wiadomosc.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
nie masz uprawnień do bycia wychowawcą grupy ale jako pomoc może gdzieś cię zatrudnią.
To w ogóle kiepskie wykształcenie do pracy w oświacie, bardziej się nadaje wiadomo w ośrodkach, policji lub więzieniu jak wiesz:)
Mozesz zrobić uzupełniające z innej pedagogiki lub później podyplomówkę to wtedy łatwiej gdzieś startować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bimka ,w przedszkolach TO nazywa się wożna oddziałowa a także tzw niania ,to jest dopieroooo sajgon.
Uzurpują sobie prawa (niania) że ho ho,
zakres obowiązków mają głęboko w d*pie.
Nie da rady.Musiałabyś mieć skończoną np.wczesną edukację z logopedią,by pracować jako nauczyciel w przedszkolu.Możesz za to spróbować jako pomoc nauczyciela,ale jak wiadomo to już nie to samo.. inne warunki pracy i płacy..
Nie możesz, żeby być nauczycielem wspomagającym, to trzeba mieć ukończoną oligofrenopedagogikę. Proponuję Tobie ukończyć podyplomówkę z edukacji wczesnoszkolnej z przedszkolną i wtedy startować do przedszkola;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko zalezy od przedszkola :)
oprocz nich masz masy placowek dla dzieci, prywatnych, tam bez problemu :) No i kasa lepsza pod warunkiem ze cos pozatym jeszcze potrafisz, np doskonale znasz jakis jezyk obcy itp.
nie nie możesz ponieważ nie masz uprawnień nauczycielskich.
§ 20.ust 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. Nr 50, poz. 400) zgodnie z którym kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela-pedagoga w szkołach podstawowych i gimnazjach posiada osoba, która ukończyła:

1) studia magisterskie na kierunku pedagogika w specjalności odpowiadającej prowadzonym zajęciom oraz posiada przygotowanie pedagogiczne
lub
2) studia magisterskie na dowolnym kierunku i studia podyplomowe w zakresie prowadzonych zajęć oraz posiada przygotowanie pedagogiczne.

Lub ukończyła:

a) studia pierwszego stopnia na kierunku pedagogika w specjalności odpowiadającej prowadzonym zajęciom oraz posiada przygotowanie pedagogiczne lub
b) studia pierwszego stopnia na dowolnym kierunku (specjalności) i studia podyplomowe z zakresu prowadzonych zajęć oraz posiada przygotowanie pedagogiczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie :) a przygotowanie pedagogiczne to inaczej są to uprawnienia nauczycielskie :)

Inne tematy z forum Praca

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

do góry