Widok

czy możecie polecić mi rasę psa?

witam
chciałaym kupic psa,
towarzyskiego, energicznego i przyjacielskiego
sredniej wielkości
czy ktoś z Was mógłby polecic mi jakąś rasę?
nie znam się za bardzo na psach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
radzę adoptować a nie kupować...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tzn ze schroniska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale jaką rasę?
nie patrz na rasę, mieszańce często są lepsze od rasowych. Idź do schroniska, tam pracownicy podpowiedzą Ci jaki pies nadawałby się do Twoich warunków.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest tyle opuszczonych psiaków, porzuconych przez nieodpowiedzialnych właścicieli.. popieram z całego serca, abyś udała się do schroniska.. żaden inny pies nie będzie bardziej oddany..
Ciapaciulin szary
Witaj,
Niestety takie nastały czasy, że w schroniskach jest dużo rasowych psów. Na pewno znajdziesz tam wiernego towarzysza. Zastanów się jednak jeszcze , czy aby na pewno jesteś gotowa na posiadanie psa ? To nie jest takie proste jak może się wydawać, co widać po ilości psów w schroniskach.
Pozdr.
Jeśli chcesz energicznego psiaka którego ciężko zmęczyć a przy tym jest bardzo towarzyski to szczerze mogę Ci polecić rasę Jack Russell Terrier lub Parson Russell terrier (Są to takie same pieski jednak te drugie mają odrobinkę dłuższe łapki). Jest to nieduży pies, niesamowicie mądry (psiaki tej rasy występowały m.in. w filmach jak Maska, oraz np w reklamie tesco), moja suczka w ciągu 10 minut opanowała podawanie łapki, dla piłeczki zrobią wszystko

a poza tym jest taka stronka gdzie wypełniając kryteria o warunkach i Twoich upodobaniach wyszukiwarka "podpowiada" Ci jaka rasa do Ciebie pasuje
http://www.podajlape.pl/dogselector.php
to jest ta stronka

Pozdrawiam
Jeżeli energiczny, to na pewno wyżeł niemiecki-szorstkowłosy. Bardzo radowsne, energiczne stworzenia, do tego łatwo je wytresować, jako że są to psy myśliwskie :)
Dołączam się do rady przygarnięcia psa ze schroniska, może akurat będzie tam ta rasa, jeśli nie to trudno :) Jest dużo takich psów, grunt aby dać mu szczęśćie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
tylko kundelka,te rasowe pieski są chorowite i strasznie wybredne,taki piesek ze schroniska odda Ci cale swoje serce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
grzywacze chinskie super milusie
Także polecam psa ze schroniska. My mieliśmy mieszańca, jak mały podrośnie bierzemy następnego.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Straszne bzdury piszesz. A co ,gdy jej sie trafi mieszaniec tego chorowitego rasowca,który po rodzicu odziedziczy ogromne skłonności do najgorszych chorób?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej!
Jeśli chodzi o konkretną rasę, to bardzo polecam teriera tybetańskiego (piesek średniej wielkości, ok 10-14kg).To bardzo przyjacielskie, wesołe i rezolutne psiaki. Totalnie nie agresywne. Szybko się uczą i nie są aż tak uparte jak to bywa u typowych terierów (powinny być raczej zaliczone do psów pasterskich). Ponadto nie mają sierści tylko" włosy", a co za tym idzie- nie linieją, i nie uczulają. Trzeba je natomiast często czesać, albo...2-3 razy w roku strzyc na krótko. Są bardzo wiernymi psami, żyją długo, to tak na prawdę "stara" rasa nie obciążona chorobami. No i są po prostu śliczne!;)
ja wzięłam kundelka ze schroniska i nie mogę sobie wyobrazić życia bez niego!dla porównania miałam w domu przez jakiś czas rasowego psa i nasz kundelek: uczy się o wiele szybciej komend, czasem rozumie nawet spojrzenie, że ma iść na miejsce:-) Kocha z całego serca, przytula się i całuje i jest taki kochany, że nie można go wiecznie głaskać:-) Jest mądrzejszy, grzeczniejszy i o wiele bardziej oddany. A przy tym śliczny!@
LABRADOR ! idealna rasa i sam sie wszystkiego uczy oraz nie sprawia zadnych klopotow .
Sam to labrador sie nie nauczy.
Niby jak?
Ale nie zaprzeczam, jest niesamowity, energii mu nie brakuje, kocha wszystkich.Ale dopoki nie nauczysz go chodzenia na luznej smyczy to mozesz miec problemy z reka, ramieniem, barkiem. Silny bydlak.No i ten strach o to czy aby zdrwy, czy wszystko ok...
A ja niestety ,przerwazliwiona matka jestem, i czuje sie jakbym miala kolejne dziecko w domu.
Juz wet nawet smial sie z tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maltanczyki.Sama mam takie dwa.Energia 24 h na dobe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli nie znasz sie na psach,to wpierw popatrz,jaką szkołę dla piesków masz w okolicy,przejdz sie tam parę razy,popatrz . Idz z kolezanka i jej psem na spacer,popatrz jak sie pies zachowuje,co jest fajne,a czym potrafi wkurzyć. Określ jasno,czego oczekujesz od psa,a co sama możesz zwierzakowi zaoferować.

Przygotuj sie na to,że Twoje zycie zmieni sie diametralnie,juz nigdy nie bedzie tak wygodne.

sa liczne fora dla miłosników psów np http://www.dogomania.pl
a możesz powiedzieć coś więcej, czy jesteś aktywną osobą, czy mieszkasz w domu czy bloku, czy masz czas na szkolenie itp.?

Inne tematy z forum Hobby

Białe tango (262 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gry planszowe (34 odpowiedzi)

Witam, czy może są wśród Was osoby będące miłośnikami gier planszowych? Jeżeli tak to jakie gry...

do góry