Widok
czy samoloty są uciążliwe?
Mam zamiar kupić działkę w Baninie i w związku z tym mam pytanie do mieszkańców (szczególnie prawej strony Banina jadąc od Gdańska) czy samoloty w tym rejonie są bardzo uciążliwe? Chyba latają w tym miejscu dosyć nisko? Będę bardzo wdzięczna za wasze opinie. Pozdrawiam potencjalnych Sąsiadów! ;-)
Witam.Mieszkam po lewej stronie i miałem podobne wątpliwości wprowadzajac sie do Banina ale nie jest to sprawa uciązliwa aczkolwiek po prawej latają dosyć nisko i może to być niepokojące tylko z czasem nie zwraca się na to uwagi:).Proponuję lewą stronę-posiadam działke do sprzedania przy ul.Jodłowej 800m2 boczna od Księżycowej w przypadku zainteresowania podaję mój nr tel.501-533-557
W Baninie mieszkam już 10 lat i musze przyznać, że z każdym rokiem coraz bardziej mnie wkurzają samoloty a to z tego powodu, że jest ich coraz więcej. Latem nie można wysiedzieć na dworzu bo hałas jak diabli. Nocą co prawda nie latają ale i to się zmieni jak powiększą terminal. Jeśli mam otwarte latem okno to zawsze słyszę pierwszy samolot ok. 6 rano. Dodam tylko, iż mieszkam mniej więcej na wysokości Algidy i do toru lądowania jest ładny kawałek. Nie polecam
10 lat temu w Baninie lądowała 5 samolotów na tydzień
10 lat temu w Baninie lądowała 5 samolotów na tydzień
Często ludzie są bardziej uciążliwi od samolotów! Samoloty nie sa uciążliwe, chociaz przelatują obok domu - to tylko kwestia przyzwyczajenia. No a nie pamiętam, żeby przez nasza piękna wieś dziennie przelatywało tylko pięć samolotów! Zawsze latało ich dużo, choć teraz to bardzo dużo, ale wcale ich nie czuć - tu działa przyzwyczajenie!
Czytaj ze zrozumieniem: "10 lat temu latało 5 samolotów na tydzień" e kiedy jeszcze nie było tanich linii lotniczych i latał tylko LOT. Jeśli zaś chodzi o przyzwyczajenie to ja najwyraźniej cierpię na syndrom "kapiącej wody z kranu". Jeśli kapie godzinę to mi nie przeszkadza a jeśli to trwa tydzień to jakby mi ktoś młotem w głowę walił. Są też człowieki co całe życie przy tramwaju mieszkają. A sąsiadów mam najwspanialszych na świecie i każdemu takich życzę. Pozdrawiam
Marudzisz czlowieku maksymalnie, jesli chcesz miec spokoj musisz wyprowadzic sie dalej od miasta....i nie wazne ze Ty byles tu pierwszy a nie lotnisko.Wszystko sie zmienia i normalnym jest ze miasto sie rozrasta a co za tym idzie infrastruktura.Pewnie gdyby nie lotnisko to przeszkadzaly by ci np chalasujace sroki...
zuzka a dlaczego mam się wyprowadzać z mojego miejsa urodzenia ?mam prawo , i słuszne prawo w wypowiadaniu swoich poglądów , mieszkańcy powinni być traktowani po ludzku , i po partnersku , ale ty tego nie rozumiesz bo masz sieczkę w głowie (młodość ?) banino to nie jest miasto , i przez takićh jak ty "nowoczesnych " jest tutaj żle
mieszkam w Baninie ponad 10 lat,kiedyś było inaczej, Ci co mieszkaja tu od zawsze tzw. miejscowi, przyjeli nas jak swoich. Teraz nowi co się wprowadzaja próbują z Banina miasto zrobić. Droga ZUZKA trzeba było sobie kupić apartament u developera!
Jednej takiej przeszkadza,że sąsiadka ma kury bo śmierdzi a jak działkę kupowała to kur nie widziała kretynka.
Jednej takiej przeszkadza,że sąsiadka ma kury bo śmierdzi a jak działkę kupowała to kur nie widziała kretynka.