Widok
Nie jestem mamą ale z opinii moich znajomych ciężko dostać się do przedszkola na Stogach więc myślę ,że taki pomysł wart jest realizacji.Powstało wprawdzie tzw.okienko przedszkolne przy szkole , ale to też nie rozwiązuje problemu , bo ilość miejsc tych placówkach jest zbyt mała do ilości dzieci.A co do cen no cóż Stogi nie jest "bogatą " dzielnicą więc i ceny musiałyby zostać dostosowane do możliwości rodzica/ów.
Okienko przedszkolne jest otwarte do grudnia, potem się okaże, czy będzie nadal funkcjonowało.
Niedługo będę po raz kolejny mamą. Mam córeczkę która teraz skończyła 2 latka. Nie mam możliwości oddania jej do tutejszego przedszkola - próg 3 latka, pomimo iż mała nie korzysta już z pieluszek. Mam tu wielu znajomych, którzy chcieliby oddać swoje maluszki pod opiekę wykwalifikowanych opiekunów, lecz na Stogach nie ma takiej możliwości. Oboje z meżem pracujemy - mamy swoją firmę. Byłabym ogromnie zainteresowana placówką, która oferowałaby opiekę dla mojej córeczki, a potem i drugiej pociechy. Ile byłabym w stanie zapłacić? - to zależy od "pakietu". Jeśli zajęcia byłyby ciekawe i warte swojej ceny, nie zastanawiałabym się. Mogę również zagwarantować, że wiele z moich znajomych skorzysta z takiej usługi.
Niedługo będę po raz kolejny mamą. Mam córeczkę która teraz skończyła 2 latka. Nie mam możliwości oddania jej do tutejszego przedszkola - próg 3 latka, pomimo iż mała nie korzysta już z pieluszek. Mam tu wielu znajomych, którzy chcieliby oddać swoje maluszki pod opiekę wykwalifikowanych opiekunów, lecz na Stogach nie ma takiej możliwości. Oboje z meżem pracujemy - mamy swoją firmę. Byłabym ogromnie zainteresowana placówką, która oferowałaby opiekę dla mojej córeczki, a potem i drugiej pociechy. Ile byłabym w stanie zapłacić? - to zależy od "pakietu". Jeśli zajęcia byłyby ciekawe i warte swojej ceny, nie zastanawiałabym się. Mogę również zagwarantować, że wiele z moich znajomych skorzysta z takiej usługi.
swietny pomysl, na Stogach jest mnostwo malych dzieci, mysle, ze byloby ogromne zainteresowanie takim punktem, jesli ceny beda umiarkowane.
mamy co prawda 2 przedszkola, moj syn bez problemu sie dostal do tego, do ktorego chcialam, ale mlodszego musze zaprowadzac do niani, bo do 3 roku zycia nie ma zadnego punktu, a szkoda.
Dla mnie za rok, to juz bedzie za pozno, ale zycze powodzenia w rozkreceniu interesu!!!
mamy co prawda 2 przedszkola, moj syn bez problemu sie dostal do tego, do ktorego chcialam, ale mlodszego musze zaprowadzac do niani, bo do 3 roku zycia nie ma zadnego punktu, a szkoda.
Dla mnie za rok, to juz bedzie za pozno, ale zycze powodzenia w rozkreceniu interesu!!!
Pani Agato, chcę utworzyć conajmniej 15-osobową grupę. Mój pomysł to przedszkole językowe (wykł. angielski). Godziny otwarcia od 7- 17; 2 panie nauczycielki; 1 lub 2 opiekunki, w skrócie: realizacja podstawy programowej (tak jak w normalnym przedszkolu), zajęcia ruchowo-taneczne, relaksujące, plastyczne, muzyczne, rozwijające twórczość dziecka (więcej informacji 501-415-901) Serdecznie pozdrawiam ((((:
Witam Pani Asiu. Ja też byłabym zainteresowana przedszkolem. Mam 4-letniego synka - nie dostaliśmy się do żadnego z przedszkoli na stogach więc zapisałam synka do niepublicznego i zaczął strasznie chorować więc zrezygnowaliśmy na jakiś czas .
Jeżeli uda się Pani stworzyć takie przedszkole na stogach to chętnie skorzystamy tym bardziej , że będzie to bliżej i w zasięgu ręki - na stogach. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Jeżeli uda się Pani stworzyć takie przedszkole na stogach to chętnie skorzystamy tym bardziej , że będzie to bliżej i w zasięgu ręki - na stogach. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
godziny możemy jeszcze ustalić, zastanawiałam się nad cenami,robiłam sobie zestawienia kosztów i ceny niestety odbiegałyby napewno od cen publicznego przedszkola,poza tym chcę mieć chętny do pracy i wykwalifikowny uśmiechnięty personel, a to też kosztuje, nie podobają mi się rotacje personelu w przedszkolach, dzieci się przyzwyczajają, a nauczyciele odchodzą lub są szybko zmieniani, mam na oku lokal-pół domu, dużo rzeczy do przerobienia (jak wiele dowiem się w wydz edukacji UM),ale z tym też muszę się liczyć. Może Państwo również mają pomysły co do miejsca lokalu, jeśli tak z miłą chęcią zapoznam się z pomysłami
okolice gimnazjum (była szkoła nr.72), zapraszam dzieci (((: w przedziale od 2-ego do 5-ego r.ż , chciałabym utworzyć 2 małe grupy, młodszą (2-4), starszą(4-5). Jednak wszystko zależy od moich klientów. Nie wiem jeszcze dokładnie w jakim wieku będą dzieci.
W pedagogice waldorfskiej uważa się za duży atut, łączenie grup wiekowych. Dzieci tworzą razem jedną rodzinę. Młodsze są wspomagane przez starsze, które uczą się w ten sposób odpowiedzialności. Młodsze natomiast szybciej sie rozwijają. Wiadomo są plusy i minusy różnych podejść. Narazie wiec jest mi jeszcze trudno powiedzieć. Ilość przewidywanych dzieci to nie mniej niż 15-scioro.
Serdecznie pozdrawiam
W pedagogice waldorfskiej uważa się za duży atut, łączenie grup wiekowych. Dzieci tworzą razem jedną rodzinę. Młodsze są wspomagane przez starsze, które uczą się w ten sposób odpowiedzialności. Młodsze natomiast szybciej sie rozwijają. Wiadomo są plusy i minusy różnych podejść. Narazie wiec jest mi jeszcze trudno powiedzieć. Ilość przewidywanych dzieci to nie mniej niż 15-scioro.
Serdecznie pozdrawiam
Witam Pani Joanno
Szczerze mówiąc również myślałam o tym by taki punkt przedszkolny otworzyć. Jeżeli potrzebowała by Pani jakiej kolwiek pomocy, osoby do pracy to podaje nr telefonu 509195831 jestem studentką ostatniego roku pedagogiki "resocjalizacyjnej" ale po jej ukończeniu mam zamiar iść na pedagogikę wczesno szkolną. Sama mam 3.5 letnie dziecko, które na szczescie dostało się do naszego przedszkola, ale rozumiem problem rodziców gdyż do żłobka wraz z mężem musieliśmy ją wozić aż do Wrzeszcza. Pozdrawiam Emilia
Szczerze mówiąc również myślałam o tym by taki punkt przedszkolny otworzyć. Jeżeli potrzebowała by Pani jakiej kolwiek pomocy, osoby do pracy to podaje nr telefonu 509195831 jestem studentką ostatniego roku pedagogiki "resocjalizacyjnej" ale po jej ukończeniu mam zamiar iść na pedagogikę wczesno szkolną. Sama mam 3.5 letnie dziecko, które na szczescie dostało się do naszego przedszkola, ale rozumiem problem rodziców gdyż do żłobka wraz z mężem musieliśmy ją wozić aż do Wrzeszcza. Pozdrawiam Emilia
Witam :)
Chciałam się dolączyc do rozmowy na temat przedszkola. Uważam,ze to świetny pomysł. bardzo chętnie dolączę się do tej inicjatywy. Jestem muzykiem, absolwentką Akademii Muzycznej po kierunku Dyrygentury Chóralnej i Edukacji Muzycznej. Śpiewam i dyryguję. Mogłabym poprowadzić zajęcia muzyczne lub rytmiczne :) pozdrawiam serdecznie tel. 501-474-501 Joanna :)
Chciałam się dolączyc do rozmowy na temat przedszkola. Uważam,ze to świetny pomysł. bardzo chętnie dolączę się do tej inicjatywy. Jestem muzykiem, absolwentką Akademii Muzycznej po kierunku Dyrygentury Chóralnej i Edukacji Muzycznej. Śpiewam i dyryguję. Mogłabym poprowadzić zajęcia muzyczne lub rytmiczne :) pozdrawiam serdecznie tel. 501-474-501 Joanna :)
Witam !!! Wprawdzie nie mam wykształcenia pedagogicznego , ale mam spore doświadczenie w opiece nad dziećmi gdyż kilkanaście lat jeździłam do pracy jako au-pair do dzieci w różnym wieku.Uważam ,że pomysł przedszkola prywatnego na Stogach jest jak najbardziej dobry gdyż nie raz słyszałam od swoich koleżanek , że miały problem z dostaniem się dziecka do przedszkola.Piszę jednak jeszcze z innym pomysłem - otóż jestem po kursie jęz.migowego i ponieważ znam również osoby niedosłyszące i głuche chciałabym podsunąć myśl , by również móc przyjmować takie dzieci do przedszkola , bo wiem , że takie dzieci są dyskryminowane i tymbardziej mają problem w dostaniu się do przedszkola i zmuszone są do "siedzenia " w domu.Ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc w opiece i kontakcie z takimi dziećmi .Pozdrawiam!!!Jeśli byłaby Pani zainteresowana podam maila do siebie.
Witam Pani Joanno. Mam pytanie czy otworzyła już Pani te przedszkole na Stogach. Jak tak to proszę dać mi namiary na Pani oddział ponieważ był bym zainteresowana Pani propozycją. Mój synek skończy 3 latka w lipcu ale jak dowiadywałam się to będę miała mały problem z przedszkolem u nas. Bardzo proszę o odpowiedź....Pozdrawiam Dagmara
Witam
W czerwcu zostanie otwarty żłobek z przedszkolem dla dzieci od 0 do 5 lat. Czy byłyby mamusie zainteresowane, grupa żłobkowa do 2 lat, grupa przedszkolna 3-5 lat, ceny takie jak w pierwszej mojej placówce
wpisowe 300 zł
czesne 550 zł z wyżywieniem
rodzice przynoszą pampersy, chusteczki, mleczko i kaszki raz w miesiącu
Jestem na etapie szukania lokalu
Proszę o opinie czy jest zapotrzebowanie oraz opinie dotyczące cen
Pozdrawiam
W czerwcu zostanie otwarty żłobek z przedszkolem dla dzieci od 0 do 5 lat. Czy byłyby mamusie zainteresowane, grupa żłobkowa do 2 lat, grupa przedszkolna 3-5 lat, ceny takie jak w pierwszej mojej placówce
wpisowe 300 zł
czesne 550 zł z wyżywieniem
rodzice przynoszą pampersy, chusteczki, mleczko i kaszki raz w miesiącu
Jestem na etapie szukania lokalu
Proszę o opinie czy jest zapotrzebowanie oraz opinie dotyczące cen
Pozdrawiam