Widok
Nie jestem mamą ale z opinii moich znajomych ciężko dostać się do przedszkola na Stogach więc myślę ,że taki pomysł wart jest realizacji.Powstało wprawdzie tzw.okienko przedszkolne przy szkole , ale to też nie rozwiązuje problemu , bo ilość miejsc tych placówkach jest zbyt mała do ilości dzieci.A co do cen no cóż Stogi nie jest "bogatą " dzielnicą więc i ceny musiałyby zostać dostosowane do możliwości rodzica/ów.
Okienko przedszkolne jest otwarte do grudnia, potem się okaże, czy będzie nadal funkcjonowało.
Niedługo będę po raz kolejny mamą. Mam córeczkę która teraz skończyła 2 latka. Nie mam możliwości oddania jej do tutejszego przedszkola - próg 3 latka, pomimo iż mała nie korzysta już z pieluszek. Mam tu wielu znajomych, którzy chcieliby oddać swoje maluszki pod opiekę wykwalifikowanych opiekunów, lecz na Stogach nie ma takiej możliwości. Oboje z meżem pracujemy - mamy swoją firmę. Byłabym ogromnie zainteresowana placówką, która oferowałaby opiekę dla mojej córeczki, a potem i drugiej pociechy. Ile byłabym w stanie zapłacić? - to zależy od "pakietu". Jeśli zajęcia byłyby ciekawe i warte swojej ceny, nie zastanawiałabym się. Mogę również zagwarantować, że wiele z moich znajomych skorzysta z takiej usługi.
Niedługo będę po raz kolejny mamą. Mam córeczkę która teraz skończyła 2 latka. Nie mam możliwości oddania jej do tutejszego przedszkola - próg 3 latka, pomimo iż mała nie korzysta już z pieluszek. Mam tu wielu znajomych, którzy chcieliby oddać swoje maluszki pod opiekę wykwalifikowanych opiekunów, lecz na Stogach nie ma takiej możliwości. Oboje z meżem pracujemy - mamy swoją firmę. Byłabym ogromnie zainteresowana placówką, która oferowałaby opiekę dla mojej córeczki, a potem i drugiej pociechy. Ile byłabym w stanie zapłacić? - to zależy od "pakietu". Jeśli zajęcia byłyby ciekawe i warte swojej ceny, nie zastanawiałabym się. Mogę również zagwarantować, że wiele z moich znajomych skorzysta z takiej usługi.
swietny pomysl, na Stogach jest mnostwo malych dzieci, mysle, ze byloby ogromne zainteresowanie takim punktem, jesli ceny beda umiarkowane.
mamy co prawda 2 przedszkola, moj syn bez problemu sie dostal do tego, do ktorego chcialam, ale mlodszego musze zaprowadzac do niani, bo do 3 roku zycia nie ma zadnego punktu, a szkoda.
Dla mnie za rok, to juz bedzie za pozno, ale zycze powodzenia w rozkreceniu interesu!!!
mamy co prawda 2 przedszkola, moj syn bez problemu sie dostal do tego, do ktorego chcialam, ale mlodszego musze zaprowadzac do niani, bo do 3 roku zycia nie ma zadnego punktu, a szkoda.
Dla mnie za rok, to juz bedzie za pozno, ale zycze powodzenia w rozkreceniu interesu!!!
Pani Agato, chcę utworzyć conajmniej 15-osobową grupę. Mój pomysł to przedszkole językowe (wykł. angielski). Godziny otwarcia od 7- 17; 2 panie nauczycielki; 1 lub 2 opiekunki, w skrócie: realizacja podstawy programowej (tak jak w normalnym przedszkolu), zajęcia ruchowo-taneczne, relaksujące, plastyczne, muzyczne, rozwijające twórczość dziecka (więcej informacji 501-415-901) Serdecznie pozdrawiam ((((:
godziny możemy jeszcze ustalić, zastanawiałam się nad cenami,robiłam sobie zestawienia kosztów i ceny niestety odbiegałyby napewno od cen publicznego przedszkola,poza tym chcę mieć chętny do pracy i wykwalifikowny uśmiechnięty personel, a to też kosztuje, nie podobają mi się rotacje personelu w przedszkolach, dzieci się przyzwyczajają, a nauczyciele odchodzą lub są szybko zmieniani, mam na oku lokal-pół domu, dużo rzeczy do przerobienia (jak wiele dowiem się w wydz edukacji UM),ale z tym też muszę się liczyć. Może Państwo również mają pomysły co do miejsca lokalu, jeśli tak z miłą chęcią zapoznam się z pomysłami
okolice gimnazjum (była szkoła nr.72), zapraszam dzieci (((: w przedziale od 2-ego do 5-ego r.ż , chciałabym utworzyć 2 małe grupy, młodszą (2-4), starszą(4-5). Jednak wszystko zależy od moich klientów. Nie wiem jeszcze dokładnie w jakim wieku będą dzieci.
W pedagogice waldorfskiej uważa się za duży atut, łączenie grup wiekowych. Dzieci tworzą razem jedną rodzinę. Młodsze są wspomagane przez starsze, które uczą się w ten sposób odpowiedzialności. Młodsze natomiast szybciej sie rozwijają. Wiadomo są plusy i minusy różnych podejść. Narazie wiec jest mi jeszcze trudno powiedzieć. Ilość przewidywanych dzieci to nie mniej niż 15-scioro.
Serdecznie pozdrawiam
W pedagogice waldorfskiej uważa się za duży atut, łączenie grup wiekowych. Dzieci tworzą razem jedną rodzinę. Młodsze są wspomagane przez starsze, które uczą się w ten sposób odpowiedzialności. Młodsze natomiast szybciej sie rozwijają. Wiadomo są plusy i minusy różnych podejść. Narazie wiec jest mi jeszcze trudno powiedzieć. Ilość przewidywanych dzieci to nie mniej niż 15-scioro.
Serdecznie pozdrawiam