Widok

czym jest wolontariat??

heh, żal d** ściska
ludziom to się chyba w głowach poprzewracało
szukają wolontariuszek przedszkolanek
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/wolontariat-w-przedszkolu-ogl4622614.html
rozumiem, wolontariusza w szpitalu czy w innych szczytnych celach, ale robić dla kogoś za darmo z bandą dzieciaków w ramach wolontariatu?? słowo wolontariat straciło już swoje znaczenie; teraz to szukają do wolontariuszy na Euro, do Ergo Areny do przygotowywania jakiś pokazów, a jak widać nawet do przedszkola.
Tak więc drodzy pracodawcy... Czemu harowanie za darmo i robienie z siebie fraj*ra nazywacie wolontariatem? Nie jest wam wstyd??? Tak ciężko jest dać zapłatę za uczciwie wykonaną prace?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja głupia swojego czasu, jako studentka, wysyłałam do nich kilka razy CV. Fr...ka a mogłam za darmo iść gdyby nie to, że zmieniło się prawo medycyny pracy i w zawodzie pracować nie mogę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz "bezpłatny okres próbny" nazywa się wolontariatem, żeby się urzędnicy nie przywalali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdyby ktoś chciał zrobić z kogokolwiek frajera to w ogłoszeniu nie byłoby słowa " wolontariat"!
Niektórzy NIEODPŁATNIE chętnie pomagają innym, albo też zdobywają doświadczenie np w pracy z dziećmi lub podczas organizacji różnego typu imprez.! Nie rozumiem oburzenia- szukasz pracy to nie patrz na ogłoszenia dla wolontariuszy! Proste!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Paulino wolontariat to może być w. tak jak napisano wyżej, w fundacjach, organizacjach pożytku publicznego a nie w prywatnych placówkach. Zamiast zatrudnić stażystę lub pomoc wychowawcy szukają ciula który będzie tyrał za darmo. Zgadnij w jakich godzinach pracy? zapewne w tych kiedy mógłby pracować aby zarobić na studia zaoczne lub jeśli jest studentem dziennym to byłby akurat na uczelni. Wątpię aby ktoś już po studiach poszedł za darmo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

zarobki w Mohito /LPP (13 odpowiedzi)

Witam, orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki w sieci Mohito? System premiowania?

do góry