Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Centrum Medyczne Medyk Online to jedna z tych usług, które naprawdę zmieniają podejście do leczenia i załatwiania spraw zdrowotnych szczególnie jeśli ktoś ceni sobie czas, wygodę i brak stresu związanego z wizytami stacjonarnymi.

Na początku byłem dość sceptyczny, bo jednak temat recept online czy konsultacji przez formularz wydaje się trochę oderwany od klasycznej wizyty u lekarza. Ale po pierwszym użyciu wszystko zaczęło mieć sens. Cały proces jest bardzo logicznie ułożony zaczyna się od formularza medycznego, który jest naprawdę szczegółowy. To nie są jakieś ogólne pytania typu co Panu jest, tylko konkretne kwestie dotyczące objawów, historii chorób, przyjmowanych leków czy przeciwwskazań. Widać, że to jest przygotowane tak, żeby lekarz faktycznie miał pełny obraz sytuacji, zanim podejmie decyzję.

Co dla mnie było dużym plusem lekarz faktycznie analizuje zgłoszenie, a nie działa automatycznie. W moim przypadku miałem sytuację, gdzie potrzebowałem kontynuacji leczenia i wystawienia recepty na lek, który stosuję już od dłuższego czasu. Po wysłaniu formularza nie dostałem od razu gotowca, tylko było widać, że ktoś to przeczytał