Widok
zastanawiam sie z Zona nad zakupem mieszkania wlasnie na Osiedlu Jasminowym. Tylko mam obawy do firmy Budros, tzn,
1) czy jest to pewna (chyba nie oglosi upadlosci w najblizszym czasi) i solidna firma.
2) Czy dobrze zostaly wykonczone Wasze mieszkania, duzo poprawek?
3) Czy umowy podpisywaliscie w formie aktu notarialnego?
4) No i ogólnie, czy warto? :-) bo nie daleko tez sa mieszkania wybudowane przez firme Dekpol i City House - w sumie nie wiadomo co wybierac
1) czy jest to pewna (chyba nie oglosi upadlosci w najblizszym czasi) i solidna firma.
4) No i ogólnie, czy warto? :-) bo nie daleko tez sa mieszkania wybudowane przez firme Dekpol i City House - w sumie nie wiadomo co wybierac
wczesniej napisalem post, ale nie za bardzo on tutaj pasuje, myslalem dobrze a napisalem odwrotnie :-) tzn.:
zastanawiam sie z Zona nad zakupem mieszkania wlasnie na Osiedlu Slonecznym :-). Tylko mam obawy do firmy Dekpol, tzn,
4) No i ogólnie, czy warto? :-) bo nie daleko tez sa mieszkania wybudowane przez firme Budros i City House
Prosze o o odpowiedz, bo moze zostalbym Waszy, sasiadem :-)
hmm jak narazie nie mam do nich zadnych zastrzezen , no ale jeszcze odbiorow nie bylo technicznych , wydaja sie wiarygodni , umowe moglem ale nie musialem miec w formie aktu notarialnego (przedwstepna , wybralem bez zeby nie pchac sie w wieksze koszty , ale i wplacilem zaliczki malo , wiec i nie ryzykuje duzo ) , mieszkania i wszystko kolo blokow wyglada fachowo.
Jak dla mnie jestem zadowolony bo i cena byla ok
Jak dla mnie jestem zadowolony bo i cena byla ok
Ja również witam sąsiadów! :) Z tego co wiem, to wszystkie odbiory techniczne już są, zaś odbiór naszych mieszkań maksymalnie za 3 tygodnie... tyle się czeka na wydanie pozwolenia na użytkowanie budynku z nadzoru budowlanego. Sama już się nie mogę doczekać... no i akt by się przydał, żeby móc papiery do sądu zanieść i płacić mniej bankowi...
Pozdrawiam,
A.
Pozdrawiam,
A.
trochę informacji Wam podam: 17.08.2009 uprawomacnia się decyzja o pozwoleniu na urzytkowanie, dopiero po tej dacie można zacząć organizować odbiry mieszkań(tj. spisać liczniki itd.) jak i akty notarialne. Napewno zostaniecie o tym wszyscy poinformowani przez dewelopera. Jeżeli chodzi o wymianę kluczy do zamków "górnych" to powinno to nastąpić w pierwszej połowie września. Klucze do drzwi wejściowych na klatkę oraz do komórek lokatorskich(drzwi wejściowe) powinny być przekazane jednocześnie.
Wymiana kluczy już po odbiorze mieszkania? To chyba jakieś nieporozuminie. Wkładki do zamków w drzwiach wejściowych do mieszkania _muszą_ być wyminione w czasie jego odbioru (żeby była gwarancja, że po odbiorze nikt poza właścicielem nie ma kluczy i nie może wejść do lokalu) i co ważne, opakowanie z nową wkładką musi być fabrycznie zapakowane i otwarte dopiero przy odbierającym...