Widok

deweloper Dekpol???????

Czy wiecie może coś więcej o tym deweloperze?????? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam sąsiadów coś DEKPOL opóźnia się z oddaniem mieszkań. W ciągle przesuwa terminy tłumacząc ze papiery złożył gdzieś i czeka na decyzje. Ciekawe jak długo jeszcze będzie zwlekał z tym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm jak narazie nie mam do nich zadnych zastrzezen , no ale jeszcze odbiorow nie bylo technicznych , wydaja sie wiarygodni , umowe moglem ale nie musialem miec w formie aktu notarialnego (przedwstepna , wybralem bez zeby nie pchac sie w wieksze koszty , ale i wplacilem zaliczki malo , wiec i nie ryzykuje duzo ) , mieszkania i wszystko kolo blokow wyglada fachowo.
Jak dla mnie jestem zadowolony bo i cena byla ok

wczesniej napisalem post, ale nie za bardzo on tutaj pasuje, myslalem dobrze a napisalem odwrotnie :-) tzn.:

zastanawiam sie z Zona nad zakupem mieszkania wlasnie na Osiedlu Slonecznym :-). Tylko mam obawy do firmy Dekpol, tzn,
1) czy jest to pewna (chyba nie oglosi upadlosci w najblizszym czasi) i solidna firma.
2) Czy dobrze zostaly wykonczone Wasze mieszkania, duzo poprawek?
3) Czy umowy podpisywaliscie w formie aktu notarialnego?
4) No i ogólnie, czy warto? :-) bo nie daleko tez sa mieszkania wybudowane przez firme Budros i City House
Prosze o o odpowiedz, bo moze zostalbym Waszy, sasiadem :-)
Sprawdzilam, jest tam juz watek o tym osiedlu. Zainteresowanym podaje link do strony http://gdansk-sloneczne.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=1783&sid=6a6d9fd9bb826c43c0e47dd14eeec2d9
Pozniej mozna ewentualnie pomyslec tylko o naszym forum ale to jak znajda sie chetni :) Pozdrawiam.
tez jestem za , ale tam chyba na moimosiedlu juz jest zalozony watek odnosnie osiedla slonecznego ???
bardzo dobra myśl
A może założylibyśmy forum mieszkańców słonecznego osiedla, myślę ze znajdzie się kilka spraw które trzeba obgadać i ustalić. Może na portalu moje osiedle? Co wy na to?
wiadomo już coś na temat kiedy będzie można się wprowadzać?
zastanawiam sie z Zona nad zakupem mieszkania wlasnie na Osiedlu Jasminowym. Tylko mam obawy do firmy Budros, tzn,
1) czy jest to pewna (chyba nie oglosi upadlosci w najblizszym czasi) i solidna firma.
2) Czy dobrze zostaly wykonczone Wasze mieszkania, duzo poprawek?
3) Czy umowy podpisywaliscie w formie aktu notarialnego?
4) No i ogólnie, czy warto? :-) bo nie daleko tez sa mieszkania wybudowane przez firme Dekpol i City House - w sumie nie wiadomo co wybierac
wynika ze juz nie dlugo odbiory i klucze i akty notarialne , mozna by bylo zorganizowac jakies spotkanie integracyjne :) moze w garazu , jak to bylo w alternatywy 4 :) (oni sie spotykali w piwnicy w klubie lokatora )
Witam, woda i scieki działają, odbiory chyba w następnym tygodniu, ktoś wie coś o terminie podpisywania aktów notarialnych?
tego niewiem
czyli wynika ze za 2 tyg podpisywanie aktow notarialnych ?
witam ja slyszalam ze za 2 tygodnie mozna bedzie odebrac klucze ale czy napewno,tez tam bedziemy mieszkac
czy ktos ma jakies info co i jak z odbiorami ? czy woda i scieki juz sa ? i za jaki czas moga juz byc podpisywane umowy notarialne (ostateczne)?
z tego co mi wiadomo to za jakieś 2 tygodnie jak dobrze pójdzie (ale czy to prawda nie wiadomo)
Z tego co mi wiadomo to nie można oddać jednego budynku, muszą oddać dwa. Poza tym ostatnio byli ludzie od kanalizacji wszystko posprawdzali i teraz trzeba czekać na ich decyzję.
Witam przyszlych sasiadow:-)

Czy wiecie moze, jak tam Dekpol radzi sobie z pozwoleniami? co im jeszcze zostalo zeby moc legalnie zamieszkac w budynku nr3?

pozdrawiam
My z mężem tez interesujemy się mieszkaniem na tym osiedlu, dziś byliśmy się rozejrzeć(tak bez zapowiedzi-pan "majster" nas oprowadził) no i w stojących budynkach zostały jeszcze po dwa mieszkania na parterze.
Cieszę się, że takie dobre opinie o tej firmie tu znalazłam. Ale od pierwszego telefonu i wizyty widać że podejście mają rzeczywiście całkiem inne, niż w innych dużych firmach deweloperskich typu Hossa.
skorzystam z okazji i zapytam osobe o duzym rozeznaniu o macha, jak to aktualnie wyglada?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdańsk czy Gdynia? Gdzie lepiej zamieszkać? (6 odpowiedzi)

Gdańsk czy Gdynia które miasto jest lepsze do życia w Trójmieście? ️ Jeśli zastanawiasz się,...

Kupno przez biuro nieruchomości (7 odpowiedzi)

Znalazłam ogłoszenie o sprzedaży mieszkania przez biuro nieruchomości. Tego samego dnia umówiłam...

do góry