Widok

dobra inwestycja

Po paru miesiącach użytkowania mieszkania mogę szczerze polecić zakup mieszkania w TZ. Przyznam się, że nie do końca wierzyłam w obiecanki dewelopera o darmowym ogrzewaniu, wentylacji itp, ale w lato rzeczywiście był przyjemny chłód, a teraz , nawet w nocy nie muszę jeszcze dogrzewać mieszkania, kiedy wszyscy moi znajomi już dawno włączyli grzejniki. Mieszka się dobrze, jest cicho, wszędzie blisko, a rachunki dosyć niskie. Fakt jest, że brakuje jeszcze małych detali, jak np. plac zabaw dla dzieci ale mi to nie przeszkadza. Pan sprzedawca wykazał się niezwykła cierpliwością do mojej osoby, odbierał telefony nawet w dni wolne, także na obsługę również nie mogę narzekać.
Moja ocena
Towarzystwo Ziemskie kategoria: Deweloperzy
obsługa: 6

oferta: 5

jakość: 5

terminowość: 4

przystępność cen: 6

ocena ogólna: 5

5.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
a ja wspomne jeszcze o panelach do sterowania ogrzewaniem i wilgotnością, ktore wciaz nie dzialaja, o oplatach serwisowych za brak zainsteresowania i olewanie zgloszen reklamacyjnych oraz pozale sie na wszechobecna fuszerke
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie zgadzam się - ciąg dalszy

Dodam jeszcze: Taras zielony przecieka - piwniczki są zalewane. W hali garażowej wyrosły grzyby, bo ściany zostały źle wykonane i skrapla się wilgoć przy podłodze (pomiędzy warstwami ściany). Mógłbym wymieniać dłużej. Prezes deweloper nie rozmawia z mieszkańcami, nie wywiązuje się z własnych zobowiązań i jeszcze oczekuje, że wszyscy grzecznie będą akceptować jego problemy. Powiem więcej - deweloper za swoje problemy obwinia mieszkańców...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie zgadzam się

Chłodu w lecie nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie ja i kilku innych sąsiadów narzekaliśmy, że powietrze z wentylacji jest cieplejsze niż na zewnątrz. Niestety obiecana opcja chłodzenia w praktyce się nie sprawdziła. Studnie GWC mają zbyt małą objętość.
Jeżeli chodzi o brakujące "inne małe detale" to jest ich więcej. Jest też sporo usterek i niedoróbek, które nie zostały usunięte pomimo wielokrotnych zgłoszeń. Instalacja wentylacji, nie jest prawidłowo wykonana. Wciąż trwają prace naprawcze. Mieszają się zapachy z innych mieszkań. Nie wiem czy Pani zdaje sobie z tego sprawę. A co sądzi Pani o podwyżce czynszu o 87gr/m2 z tytułu wentylacji i oświetlenia? Pojawiły się dodatkowe duże koszty serwisu wentylacji o których deweloper wcześniej "zapomniał" poinformować. Serwis instalacji kosztuje więcej niż abonament za ciepło. Druga rzecz to wadliwie wykonane oświetlenie na klatkach schodowych. Od początku zgłaszamy awarie a rachunki za prąd są większe niż w innych wspólnotach.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry