Widok

drewno do kominka

gdzie kupujecie drzewo do kominka i za ile ? buk ,dąb
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie kogo polecacie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

516 077 733, kupiłem od nich w tym roku buk po 165 za metr, wygląda ładnie a jak się będzie palił to dopiero będę sprawdzał jak zrobi się chłodniej, znalazłem ich ofertę na OLX
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Suche czy mokre??

Ja kupuję w Baninie u Pana z pszennej tel. 517-485-233. Polecam

Suche czy mokre? Ile za metr ?

Też u niego kupuję, brzoza jest spoko, chyba 180 zł za metr układany mokrego (półrocznego).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

za suche to musisz liczyć co najmniej w granicach 200-220 za metr

Sezonowane rok 200-250zl za metr ukladany, ale na olx nic nie znalazłem w Baninie, tylko Gdańsk czy Gdynia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mój sąsiad co roku zamawia trzy-metrowe wałki w ciągu zimy, wiosną je tnie i na następną zimę ma suche "wysezonowane" wg standardów z olx.

To zależy czy ktoś ma możliwości przechowania i pocięcia drewna osobiście. Moi rodzice, którzy od 20 lat zamawiali tak jak mówisz, teraz wolą kupić pocięte i porąbane, bo roboty z tym mniej, a i bezpieczniej, nie utniesz sobie palca itp. Nie trzeba się martwić o sprzęt czy trociny i wygniecioną trawę.
Ja osobiście kupuje drewno "mokre", pocięte i porąbane i sobie sam sezonuje z rok. Chyba najlepsza opcja, żeby się nie narobić, a mieć sprawdzone drewno. Kupuje, układam, sezonuje, spalam, zapominam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Żukowie za rondem po prawej jak się jedzie od Pępowa można zobaczyć cieli wiosną, w tartaku jak się jedzie 20stką w stronę Chwaszczyna po lewej,niedaleko Banina tną cały rok itp,itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

teraz się nie narobię i kupię pocięte. Ale za dwie godziny pójdę na siłownie, bo forma spada. Brawo Ja.

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry