Widok

droga bojano wiczlino

postawili znak na wylocie z bojana w strone wiczlina o remoncie drofi od 4 czerwca do 10 lipca. ktos wie cos wiecej? droga ma byc zamknięta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na stronie gdyńskich przetargów publicznych jest informacja o rozstrzygnięciu przetargu. Mają położyć płyty na Łanowej do granicy Gdyni. Termin do 22 lipca.
Dodam jeszcze że koszt tego odcinka około 600m wyszedł około 350000 zł
Dziękujemy, w końcu, droga do gdyni skróci się o dobre 20 minut.A jak biedre otworzą na pętli, to będzie bliżej jak do Chwaszczyna:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A kto za to płaci, bo chyba nie gmina?
No UM Gdynia, za to płaci.
no i super może by ktoś z GMINY naszej Szanownej w końcu zauważył możliwość połączenia z Gdynią bez wielkich wysiłków w końcu ułożenie takich płyt to nie fortuna a wielu mieszkańcom myślę, że nie tylko Bojana ułatwiłoby życie. No kiedy w końcu ucywilizujemy chociażby główne drogi w Bojanie: Na Dambnik, Pawła Hebla, Majora Bojana, Warszawska, choćby te główniejsze na dobry początek. Przecież przy Warszawskiej budują boisko i teraz co autokary z uczniami na jakieś zawody, rozgrywki czy ludzie autami będą dojeżdzać to będzie kurzu jak na saharze, ale właściwie po co dojazd przecież tu nie chodzi o promocję Bojana, podobnie cała część przepompowni przy ul. Warszawskiej też jest zarwana od deszczu, dobrze że nie spłynęła do tego rowy melioracyjnego:-), to są właśnie przemyślane inwestycję które w końcu choćby w części idą z naszych pieniędzy. Szanowny Panie Wójcie przyjrzyjmy się temu razem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja się pytam, czy warto budować drogi, jeśli teraz po kiepskich i dziurawych, co drugie auto prowadzi szaleniec. Gnają między zabudowaniami, jak po torze, może zostawić dziurawe, będzie bezpieczniej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
I tu się zgadzam. Część osób nie dorosła, aby mieć wyrównane i tym bardziej utwardzone drogi. Wolna amerykanka. Pieszy to podmiot dla nich. Strach się bać niekiedy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziś łanowa była jeszcze otwarta,nikt tam nawet szpadla nie wbił w ziemie:D
No niestety do równych dróg niektórzy mentalnie nie dorośli ale to standard w Polsce, ważne, że samemu wiezie d...w aucie a co go obchodzą ludzie którzy idą, bardzo często dzieci, które niestety muszą wdychać ten pył piasku. Tak to już jest jak auto często jest służbowe i zero wyobraźni tylko pełen egoizm. Myślę, że z tym też można sobie poradzić i przy okazji układana płyt pomyśleć o kilku progach zwalniających.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
To przykre, że tworząc przepisy trzeba brać pod uwagę mózgi idiotów i ich pojmowanie zasad współżycia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
he, byłem, widziałem i nie wiem co mam myśleć - droga składa się z 3 wzdłużnie ułożonych płyt - po tym ledwo się jeden samochód zmieści
Może to tylko połowa drogi? Dotąd było 5 pasów płyt. Droga przed wieżą tyelewizyjną ułożona jest z 4 rzedów i jest to zdecydowanie za wąsko, przy mijaniu i chamstwie trzeba zjeżdżać na pobocze.
A jak daleko już doszli z robotą?
jaga może określisz o jakie chamstwo chodzi? przy mijaniu dwóch osobówek spokojnie wystarczy
Tylko wówczas gdy kierowcy obu samochodów wzajemnie uznają swoje równe prawa i ograniczenia. Jeśli jeden jest ważniak, tak mu się wydaje, powstaje problem bezpieczeństwa i lepiej takiego mieć z dala.
Pozdrawiam kulturalnych kierowców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co widać, droga będzie w różnych miejscach o różnej szerokości. 3 płyty będą od ostatnich domów po lewej jadąc od Gdyni aż do granicy z Bojanem. Wcześniej jest 5 płyt i gdzieś tam chyba będą 4 jeszcze.
Czy zaczęli na ul. Lanowej układać płyty od strony Bojana, czy to już koćówka, bo od granicy aż do zakrętu są ułożone trzy rzędy płyt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy ktoś wie czy droga wiczlino bojano jest już otwarta?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak jest już otwarta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry