Widok
droga i chodnik
Czy ktoś wie kiedy oddadzą odcinek Azaliowej przy szkole do ruchu oraz kiedy zbudują obiecany chodnik??
Przecież jest spory kłopot z wjazdem i wyjazdem z osiedla, mieszkańcy bliźniaków przy Jaśminiowym Stoku na drodze przy TCMie kopią rowy ( nie wiem czy zasieki zaraz postawią); samochód jadąc nawet wolno można sobie uszkodzić.
Przecież jest spory kłopot z wjazdem i wyjazdem z osiedla, mieszkańcy bliźniaków przy Jaśminiowym Stoku na drodze przy TCMie kopią rowy ( nie wiem czy zasieki zaraz postawią); samochód jadąc nawet wolno można sobie uszkodzić.
Zasieki? Hmm oni (właściciele domów) zrobili to nielegalnie więc jeżeli ktoś uszkodzi auto to Ci którzy wykopali te mini rowki będą za to odpowiedzialni. Osobiście wyśle dziś e-maila do urzędu w sprawie wyjaśnienia sprawy gdyż nie jest to droga prywatna i nikt nie może sobie robić tego co mu się podoba. jeżeli tak stawimy sprawę to ja też pod swoim domem wykopię dziurę to może nikt płotu mi nie ochlapie błotem :)
Niestety, budowa drogi i chodnika na Azaliowej przy samej szkole może potrfać nawet do końca lipca...(z szansą na szybciej).
Natomiast chodnik przy Azaliowej na całej długości aż do inżynierskiej wraz z oświetleniem to budowa zgodnie z przetargiem który wygrała firma z Pruszcza ma się rozpocząć nie później niż do 20 czerwca.
Do listopada powstanie też chodnik na ulicy inżynierskiej od kartuskiej do kościoła i na fragmencie ulicy kartuskiej od skrzyżowania z inżynierską do okolic mazexa.
Ja natomiast zastanawiam się nad jednym - czy miasto zamierza wybudować te pare set metrów drogi z chodnikiem koło szkoły przy TCM'ie (tam gdzie kopią te rowy)? Ktoś coś wie? Byłby obciach dla miasta gdyby zostawili tam ten kawałek w takim stanie przy takiej super-ekstra wychwalanej szkole...
Natomiast chodnik przy Azaliowej na całej długości aż do inżynierskiej wraz z oświetleniem to budowa zgodnie z przetargiem który wygrała firma z Pruszcza ma się rozpocząć nie później niż do 20 czerwca.
Do listopada powstanie też chodnik na ulicy inżynierskiej od kartuskiej do kościoła i na fragmencie ulicy kartuskiej od skrzyżowania z inżynierską do okolic mazexa.
Ja natomiast zastanawiam się nad jednym - czy miasto zamierza wybudować te pare set metrów drogi z chodnikiem koło szkoły przy TCM'ie (tam gdzie kopią te rowy)? Ktoś coś wie? Byłby obciach dla miasta gdyby zostawili tam ten kawałek w takim stanie przy takiej super-ekstra wychwalanej szkole...
Koniecznie trzeba podejść do ZDiZ, jeżeli jest to teren miejski i złożyć wniosek o remont tej drogi. Jak ruszy szkoła ta uliczka będzie ważnym ciągiem komunikacyjnym. Co do idiotycznych wykopek w poprzek drogi, proponuję zgłaszać pisemnie do tzw. Inżyniera Miasta na http://www.zdiz.gda.pl/zdizgdansk/chapter_76045.asp, jeżeli nie pomoże za pismem do ZDiZ.
wogóle te spowalniacze są według mnie niezgodne z projektem, a mianowicie z http://www.zdiz.gda.pl/ZDiZGdansk/files/F781A8B5D32A432DAA3AC1C0E468380E/7.%20Koncepcja%20uspokojenia%20ruchu.zip
który jest załącznikiem do przetargu na budowę chodnika, lamp o spowalniaczy
który jest załącznikiem do przetargu na budowę chodnika, lamp o spowalniaczy