Widok
dyskopatia szyjna- co robić?
hej dziewczyny. od miesiąca nasilały mi się drętwienia dłoni aż pewnego dnia rano w prawej ręce pojawiła się silny ból i.... nie mogłam poruszyć głową!!! to było tydzień temu. lekarz rodzinny stwierdził że to napewno dyskopatia szyjna. kazał łykać ketonal i leżeć. byłam u neurologa i ten potwierdził diagnozę i zrobił zastrzyk ale narazie niewiele pomogło. nie wiem co robić.... zna ktoś jakiegoś dobrego specjalistę??
Co do Revimedu - nie polecam - Pan dr 'załatwia' pacjenta w 10 min.
Polecam dobrych fizjoterapeutów którzy nie tylko pracują z Twoją szyją ale i z zaburzeniami w całym ciele. Leczy się pacjenta a nie szyję..czy kolano..jak wielu.Dobry gabinet jest przy dworcu we wrzeszczu i chyba ta sama firma ma filię w Oliwie - to chyba największy zespół świetnych fizjo w Trójmieście.
Polecam dobrych fizjoterapeutów którzy nie tylko pracują z Twoją szyją ale i z zaburzeniami w całym ciele. Leczy się pacjenta a nie szyję..czy kolano..jak wielu.Dobry gabinet jest przy dworcu we wrzeszczu i chyba ta sama firma ma filię w Oliwie - to chyba największy zespół świetnych fizjo w Trójmieście.
a jakiś konkretniejszy namiar? www, nazwa czy cos? chyba zdecyduje się jednak na prywatną wizytę u fizjoterapeuty bo z tego co słyszałam to najbardziej może pomóc. bo lekarze to albo leki albo skalpel i nic konkretnego poza tym. nawet nie wytłumaczył mi na czym ta moja choroba polega bo wizyta 5 minut. A Ty Aniu korzystałaś z ich usług i osobiście polecasz? na czym to polega ile trwa ile kosztuje itd...?
Ja mam zwężenie C4, C5 i takie same objawy. Tu masz fajny opis opis kręgosłupa: http://www.ceragem.ovh.org/kregoslup.html
Rehabilitacja CAŁEGO kręgosłupa a nie tylko jednego odcinka - bo cała robota będzie do d...y. Kręgosłup jest jak wieża z klocków - jeden na drugim i jak wszystkich dobrze nie poukładasz to i tak się zawali. Zadbaj o całość, a nie jak w Narodowej Fikcji Zdrowia leczenie objawowe i fragmentaryczne.
Rehabilitacja CAŁEGO kręgosłupa a nie tylko jednego odcinka - bo cała robota będzie do d...y. Kręgosłup jest jak wieża z klocków - jeden na drugim i jak wszystkich dobrze nie poukładasz to i tak się zawali. Zadbaj o całość, a nie jak w Narodowej Fikcji Zdrowia leczenie objawowe i fragmentaryczne.
No cóż nikogo do niczego nie namawiam. Ja to stosuję od dwóch lat i mi pomaga, szczególnie wtedy gdy się narobię jak głupi osioł i wszystko mnie boli. A rehabilitacja jest czasami nieprzyjemna i można odnieść takie wrażenie - ale nikt nie powiedział że będzie łatwo. Skuteczna rehabilitacja może trwać nawet do 4 lat. Życzę powodzenia w poszukiwaniu skuteczniejszych metod.
Moja Mama nie miała "nieprzyjemnej" rehabilitacji tylko miała przesunięcie kręgu. Po masażach na tych maszynach jej się zdestabilizował i miała taki ucisk na nerwy że nie miała czucia w nogach i nie trzymała zwieraczy!! W końcu musieli ją operowac. Na tym forum pytam o dobrego specjalistę a nie o MASZYNĘ!!
Jestem fizjoterapeutką, chętnie pomogę, jeśli wciąż Pani szuka fizjoterapeuty.
http://www.rehabilitacja-fizjoterapia.za.pl
Tel: 514815155
pozdrawiam
Alicja
http://www.rehabilitacja-fizjoterapia.za.pl
Tel: 514815155
pozdrawiam
Alicja