Po ostatnich konkursach NFZoskich nie wszystkie poradnie mają kontrakty. Zadzwoniłam więc na Zaspę spytać się o termin do lekarza rehabilitanta i w rejestracji uzyskałam informację,że nie zarejestrują mnie,bo nie mam skierowania od nich. Dwa dni się z tym bujałam,aż zadzwoniłam do funduszu. Pojechałam więc osobiście i na identyczny komentarz rejestratorki zażądałam odmowy na piśmie w celu złożenia skargi do funduszu. Jaki efekt? Pani broniła się jak mogła że dlaczego ona ma się podpisywać swoim nazwiskiem,że niby nie jest uprawniona,a jednak zapisała mnie. To jest skandal,bo to utrudnianie dostępu pacjentom do leczenia i nie omieszkam sprawy dalej kontynuować,czyli złożyć do funduszu skargi na jakieś dziwne wewnętrzne zarządzenia szpitala-noech oni dochodzą kto to wymyślił. Dodam,że wielokrotnie bywałam na Zaspie,m.in.rodziłam tam i o porodówce mam pozytywne zdanie. Jestem z Przymorza i pomocy lekarskiej szukam jak najbliżej i w życiu by mi do głowy nie przyszło,że jak należę do NCMu,to na Zaspie jestem persona non grata. To jakby apteka sprzedawała leki na receptę tylko pacjentom zamieszkałym w najbliższej okolicy i do tego stałym,a innych by odsyłała z kwitkiem-SKANDAL!!!!"