Widok

erotyczny spam

Od miesiąca jestem zarzucana ofertami z amerykańskich internetowych sex-shopów, typu wiagry, wibratory i inne. Za każdym razem inne imię i nazwisko nadawcy, za każdym razem inny adres, tylko oferta ta sama. Niektóre mają link do usunięcia subskrypcji z czego korzystam, ale i tak to nie skutkuje. Ostatnio przychodzi ich po kilka codziennie i męczy mnie to usuwanie. Czy jest jakiś sposób na to, żeby pozbyć się tego typu niechcianej korespondencji?
Życzę miłego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE. Serio... Jesli sporo tego przychodzi, to lepiej sie nie mecz i sobie zaloz nowa skrzynke...

Znawcy zjawiska radza,zeby wogole nie odpisywac, gdyz spora czesc spamu wysylana jest hurtowo zupelnie "w ciemno" i jesli z danego adresu nic nie przychodzi (wlacznie z checia wypisania sie) to juz wiecej nie proboja, ale takich firm sa setki na swiecie...

Moze mialem pecha ;-) ale kiedys sie wypisalem, oczywiscie wszystko OK, a nastepnego dnia... nowe smieci z tego samego adresu...

Zakladajac skrzynke gdziekolwiek, nie uzywaj krotkich loginow, dobrze na koncu miec cyfry!!

A wogole jesli to sie zaczelo tak nagle, to moze ktos "zyczliwy" zrobil Ci taki dowcip?

Poza tym sa rozne prg przeciw-spamowe, czy filtry w prg pocztowych...
Niestety nie wiem, czy sa skuteczne, bo na razie nie mialem takich problemow, zeby je uzywac...

pozdr.

flower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie mam żadnych spamów, reklam i.t.p. Rok temu założyłam na Onecie skrzynkę odpłatnie za 27 (chyba, dokładnie już nie pamiętam) zł i przychodzi tylko to, co jest wysłane od znajomych. Nic poza tym. Polecam. Koszt niewielki, a spokój święty.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba skorzystam:) Ostatnio założyłam skrzynkę na Onecie właśnie, ale darmową. Cóż, oferowali całe 10 mb pojemności. Dzisiaj już wiem, dlaczego. Następnego dnia dostałam hurtem chyba z 15 maili od dziwnych nadawców. Typowe spamy reklamowe, na szczęście nie o treści erotycznej, ale i tak podniosły mi ciśnienie. Gdyby skrzynka była niejsza to tyle by się nie zmieściło:)
Dodam jedynie, że mam darmowe konto na yahoo i nigdy nie dostałam na nie żadnego spamu, więc może warto tam założyć?
pozdrawiam
A.
Mój kolega miał ten sam problem na onecie, wiem, że instalował jakieś dziwne programiki ale non stop musiał je aktualizować, wkońcu założył nowa skrzynkę na tlenie chwalił ją sobie więc tez tam założyłam. Było to może rok temu. Mam 20 Mb pojemności za darmo, chodzi jak rakieta i spokojnie pliki powyżej 4 Mb można przesyłać. No 2 reklamówki na tydzień a to naprawde da sie przeżyć.
Powodzenia:)
Mam sporo skrzynek, bo mam ponad 10 w onecie, kilka w wp i jeszcze kilka w interii i jakoś nie narzekam, spam przychodzi, ale przy zakładaniu każa podać czym się zakładający interesuje to podałem coś najmniej spotykanego, nie zaznaczałem wszystkiego, poczte odbieram raz dziennie i wprawdzie zawsze troszke tego jest ale nie dużo, na jakieś 20 @ to dziennie mam z 10spamów, nie odpisuje na nie, więc raczej z tego samego adresu 2 raz nie dostaje. Ważne są dwie sprawy, 1 to nie odpisywać a 2 to odpowiednia poczta, i włanego doświadczenia wiem że najgorsza jest poczta w której jest imię lub inny pospolity wyraz i cyferki, bo właśnie wtedy wysyłają na ślepo, ja mam takie @ które mają nawet zdania, tak jak onet pozwala 32znaki:)) i na nie naprawdę żadko mam spam...

Pozdrawiam

PS: możecie podać kilka linków do darmowych kont, takich większych;)
chyba znów sobie coś w tlenie założe:))
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Moja skrzynka ma 50 MB i jest zgwarantowane, że żadnych spamów nie przesyłają I FAKTYCZNIE NIE PRZESYŁAJĄ.
:)))))

Spam jak jest przysylany pod Twoj adres to jest przez providera blokowany i do Ciebie juz nie dochodzi - za to im m.inn. placisz...

pozdr.

flower
Heh, czy Wy nie przesadzacie?!

Napisalem, ze warto przy zakladaniu wybrac jakis dziwny login najlepiej z cyframi na koncu, wowczas jest mala szansa, ze jakis boot taki adres zgarnie jako kolejny - wystarczy czasem popatrzec do kogo spam jest adresowany i np sie okaze, ze jest to 20 adresow i wszystkie zaczynaja sie na ta sama litere i brzmia podobnie, roznia sie koncowkami etc...

Z dosw. kolegi wiem, ze na WP po zalozeniu spamu nie bylo, ale fakt, ze sam serwer dzialal "w kratke".

Ja sam jestem milo zaskoczony, bo niedawno zakladalem skrzynke na INTERII i dziala przez 2 tygodnie rewelacyjnie! Szybko, pewnie i jedyny spam to ten od nich :-) Ale to chyba 1 mail na tydzien...

Warto poszukac mniej znanych portali, vortali, czy serwisow ktore rowniez udostepniaja konta pocztowe za free...

Do ALEXII - no nie bede sie klocil o szczegoly, ale tych maili-spamow zmiesciloby sie na pewno o wiele wiecej, gdyz srednio taki mail pisany w HTMLu i z jakimis obrazkami zajmuje 15kb! A skrzynka ma 10MB!
Oczywiscie, ze spam jest upierdliwy, ale bez przesady z tymi liczbami...

Inna sprawa to to, ze niektorzy po prostu zbyt czesto zostawiaja swoj adres na roznych www, ankietach, promocjach etc...

Co do kont na zagranicznych serwerach, to wszystko zalezy kto ma jakie lacze i czy moze siedzi na modemie? Swego czasu jak mialem modem, to po prostu mialem niesamowite problemami z logowaniem, teraz na stalym to juz nie problem...

pozdr.

flower
A ja systematycznie uzywam 3 roznych darmowych skrzynek... i spam przychodzi tylko na polbox. Inne adresy (w tym onet) sa zasmiecane rzadko.

Co do odpisywania:
- zasad 1: nie odpisywac, nie wypisywac sie itd. Dla autora spamu to tylko dowod, ze poczta dotarla i ze warto na taki adres znow cos wyslac.
- zasada 1a: jesli spam przyszedl z adresu w Polsce i wyglada on w miare powaznie (konkretna firma, sensowny adres nadawcy) to mozna sie wypisac - teoretycznie dziala tu ustawa o danych osobowych
- zasada 2: Po sciagnieciu poczty nie otwieramy jej dopoki nie rozłączymy się z netem (albo rozłączamy połączenie modemowe, albo przełączamy na pracę off-line) i dopiero wtedy klikamy na pocztę podejrzaną o bycie spamem. Dlaczego? Ano dlatego, że można tak spreparować pocztę, że w momencie kliknięcia wysyłany jest sygnał, że została otwarta. (I nie chodzi tu o standardowe potwierdzenie poczty, ktore mozna zablokowac!). Wystarczy, że w poczcie jest odpowiednio przygtowane zadanie pobrania obrazka z serwera!
flower, a wiedziales o tym ze boty analizuja tez newsy i strony www? i twoja dluga nazwa z cyferkami na koncu nic nie da???
Heh, wyobraz sobie, ze slyszalem...

Najwiecej adresow jest "lapanych" wlasnie z grup dyskusyjnych i tam sie ich w normalnej postaci nie podaje!!! Wie to praktycznie kazdy, kto mial choc troche do czynienia z grupami.

Nazwa nie musi byc dluga, grunt, zeby nie byla krotka i zeby nie bylo to popularne slowo znaczace cokolwiek w jezyku polskim czy angielskim. Nie wiem, czy chcesz tu zablysnac, czy co? Ja pisze z dosw i wydaje mi sie, ze cos o tym wiem - jeszcze w zyciu nie doszedl do mnie ZADEN spam jesli w nazwie konta byly cyfry na koncu, a poniewaz byly to rozne serwery, wiec bede sie upieral ze to dobra metoda...

Piszac na to forum udostepniam swoj @ - flowerx@... Jak dotad nie doszedl zaden spac ale jestem pewien, ze gdyby to byl flower@... to juz bym byl zasypywany smieciami...

pozdr.

flower
flower napisał(a):

>
>
> Do ALEXII - no nie bede sie klocil o szczegoly, ale tych
> maili-spamow zmiesciloby sie na pewno o wiele wiecej, gdyz
> srednio taki mail pisany w HTMLu i z jakimis obrazkami zajmuje
> 15kb! A skrzynka ma 10MB!
> Oczywiscie, ze spam jest upierdliwy, ale bez przesady z tymi
> liczbami...

Ja też się nie będę kłócić, ani tym bardziej liczyć wielkości poszczególnych plików, ale pozostałe skrzynki mam mniejsze, więc skojarzenie przyszło samo z siebie:))
pozdrawiam
A.
Dzięki za odzew. To jest konto na interii. I nie ona jest winna, tylko wiem, że ktoś zrobił mi głupi kawał i gdzieś podał moje dane dane. Używam tego adresu od ponad dwóch lat, jest moim głównym i ulubionym. Reklamy do uzytkownikow interii rozumiem - przychodzą raz na tydzień, to jest darmowe konto, więc się nie czepiam.
Może zrobiłam błąd, że niektóre otworzyłam w poszukwianiu linku rezygnacji i teraz nadawca wie, że były czytane. Spróbuję jeszcze przez jakiś czas je usuwać bez otwierania, poznaję po obcym angielskim nazwisku.
Życzę miłego dnia
pewnie zes chodzila po stronach dla doroslych i teraz sie dziwsz z ksiezyca sie te reklamy nie wziely
ps mozemy sie pobawic we 2 - je

Inne tematy z forum Towarzyskie

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (9 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...

pan szuka pana (12 odpowiedzi)

poznam faceta bi dzis

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...

do góry