Widok
gdańsk, gdynia czy sopot?
aktualnie mieszkam i pracuję w Krakowie, ale ze względów osobistych muszę się gdzies przeprowadzić. Z racji że kocham morze, wybór padł na trójmiasto :)
Stąd chciałabym zadać kilka pytań i prosiłabym o odpowiedź:
1) Które z trzech miast jest według was najbardziej atrkacyjne: Gdańsk, Gdynia czy Sopot? Prosiłabym o obiektywna ocene i uzasadnienie dlaczego to a nie inne. Jakie to miasto - faworyt - ma plusy a jakie minusy itp.
2) Zakładając, że znalazłabym pracę w Sopocie a mieszkałabym w Gdańsku musiałabym dojeżdzać. Czy odległości dzielące te dwa miasta sa duże i czy komunikacja jest bezproblemowa między tymi miastami? Ile trwa przejazd z Sopotu do Gdańska?
3) Czy zna ktoś może ceny mieszkań do wynajęcia w Sopocie lub w Gdańsku? Byłabym wdzięczna za podanie orientacyjnych cen. Czy mieszkanie np. w Gdansku a pracowanie w Sopocie jest uciążliwe czy nie ma to większego znaczenia.
4) Zapraszam miłych, kulturalnych panów na podawanie swoich maili :) Może sie niedługo umówimy na Sopockim molo :-*
4) Które z miast wchodzących w skład aglomeracji trójmiejskiej jest najbezpieczniejsze? Gdzie jest najmniej dresiarzy :)
Stąd chciałabym zadać kilka pytań i prosiłabym o odpowiedź:
1) Które z trzech miast jest według was najbardziej atrkacyjne: Gdańsk, Gdynia czy Sopot? Prosiłabym o obiektywna ocene i uzasadnienie dlaczego to a nie inne. Jakie to miasto - faworyt - ma plusy a jakie minusy itp.
2) Zakładając, że znalazłabym pracę w Sopocie a mieszkałabym w Gdańsku musiałabym dojeżdzać. Czy odległości dzielące te dwa miasta sa duże i czy komunikacja jest bezproblemowa między tymi miastami? Ile trwa przejazd z Sopotu do Gdańska?
3) Czy zna ktoś może ceny mieszkań do wynajęcia w Sopocie lub w Gdańsku? Byłabym wdzięczna za podanie orientacyjnych cen. Czy mieszkanie np. w Gdansku a pracowanie w Sopocie jest uciążliwe czy nie ma to większego znaczenia.
4) Zapraszam miłych, kulturalnych panów na podawanie swoich maili :) Może sie niedługo umówimy na Sopockim molo :-*
4) Które z miast wchodzących w skład aglomeracji trójmiejskiej jest najbezpieczniejsze? Gdzie jest najmniej dresiarzy :)
ja nie pisze do pana panie zkropkom bo pan to sie podszywa pod mojego ukochanego pana tedika co kropki nie ma.
a na plaze z golasami to ja bende z panem tedikiem moim naukochanszym chodzil na te plaze z golasami bo my to lubimy poatrzec sobie na tych mlodych chlopcow bo one to takie fajne so, ale pan tedik moj naukochnszy to mi sie najbardziej podoba
a na plaze z golasami to ja bende z panem tedikiem moim naukochanszym chodzil na te plaze z golasami bo my to lubimy poatrzec sobie na tych mlodych chlopcow bo one to takie fajne so, ale pan tedik moj naukochnszy to mi sie najbardziej podoba

zdecydowanie najdrozszy jest sopot. pod kazdym wzgledem. za to jest najpiekniejszy!~najwiecej ludzi, najwiecej pubow, restauracji etc. wakacje? cale tabuny ludzi. jak ktos lubi...gdansk pusty, no chyba ze jest Jarmark. ale nawet wtedy nie ma co porownywac do Sopotu.
Gdańsk ma drozsze i mieszkania i cala reszte. najtansza jest gdynia. glownie jesli chodzi o mieszkania. jest tez najmniej urokliwa- ale to moje skromne zdanie (gdanszczanka, moze dlatego :P)
Bilet z sopotu do gdanska kosztuje 2,80- normalny. ulgowy nie wiem ale mniej -to oczywiste :] jedzie sie ok 20 min.
Z gdynia chyba 3,50. czas trwania podrozy- 35 min +- .
Trojmiasto czy bezpieczne? ja nigdy nie dostalam po glowie, nie napadnieto mnie w celu rabunku. ale nie smigam sama po nocach :]
chyba tak, jak wszedzie. Raz lepiej raz gozej. grunt to nie znalesc sie w nieodpowiednim mieejscu w nieodpowiedniej porze.
Generalnie zapraszamy i polecamy :)
Gdańsk ma drozsze i mieszkania i cala reszte. najtansza jest gdynia. glownie jesli chodzi o mieszkania. jest tez najmniej urokliwa- ale to moje skromne zdanie (gdanszczanka, moze dlatego :P)
Bilet z sopotu do gdanska kosztuje 2,80- normalny. ulgowy nie wiem ale mniej -to oczywiste :] jedzie sie ok 20 min.
Z gdynia chyba 3,50. czas trwania podrozy- 35 min +- .
Trojmiasto czy bezpieczne? ja nigdy nie dostalam po glowie, nie napadnieto mnie w celu rabunku. ale nie smigam sama po nocach :]
chyba tak, jak wszedzie. Raz lepiej raz gozej. grunt to nie znalesc sie w nieodpowiednim mieejscu w nieodpowiedniej porze.
Generalnie zapraszamy i polecamy :)
kwiaty spia- jutro wstana znow, do slonca!
>zdecydowanie najdrozszy jest sopot...
>Gdańsk ma drozsze i mieszkania i cala reszte
czyli do życia najdroższy jest Gdansk czy Sopot? Bo w wyżej cytowanej wypowiedzi jest mała sprzeczność :)
Czy posiada ktoś informacje dot. cen mieszkań. Ile kosztuje wynajęcie małego, skromnego mieszkania w Sopocie, Gdańsku, Gdyni? Oczywiście orientacyjnie, bo zdaję sobie sprawę, że końcowa cena zależy od wielu rzeczy.
>Gdańsk ma drozsze i mieszkania i cala reszte
czyli do życia najdroższy jest Gdansk czy Sopot? Bo w wyżej cytowanej wypowiedzi jest mała sprzeczność :)
Czy posiada ktoś informacje dot. cen mieszkań. Ile kosztuje wynajęcie małego, skromnego mieszkania w Sopocie, Gdańsku, Gdyni? Oczywiście orientacyjnie, bo zdaję sobie sprawę, że końcowa cena zależy od wielu rzeczy.
tylko GDYNIA!! Miasto ciagle sie rozwija i to widac. mnostwo sie buduje, nie znam cen za wynajem, ale mieszkanie w Redlowie to ok 3500 zl/m kw. chociaz mozna i na Skwerze za 12k/mkw ;-)
bulwar i Kamienna Gora na spacerki, plaze, sklepy - jednym slowem nowoczesne i prezne miasto.
Sopot- drogi, bo ma opinie ekskluzywnego.
Gdansk - oprocz Starowki niewiele ciekawych miejsc i nic dobrego nie powiem, moze dlatego ze tam nie mieszzkam.
zreszta takie pytanie na tym forum to jak plachta na byka - nie od dzisiaj wiadomo o odwiecznej rywalizacji Gdanska i Gdyni :-)
bulwar i Kamienna Gora na spacerki, plaze, sklepy - jednym slowem nowoczesne i prezne miasto.
Sopot- drogi, bo ma opinie ekskluzywnego.
Gdansk - oprocz Starowki niewiele ciekawych miejsc i nic dobrego nie powiem, moze dlatego ze tam nie mieszzkam.
zreszta takie pytanie na tym forum to jak plachta na byka - nie od dzisiaj wiadomo o odwiecznej rywalizacji Gdanska i Gdyni :-)
Nowy Port nie jest zły. Kto tu mieszka, ten wie- swojego nikt nie ruszy, a tym bardziej kobietę. Lepsza ta dzielnica, niż np Osowa, gdzie większość ludzi patrzy na człowieka jajem i tylko się wzajemnie skarżą w administracji. Niestety większość mieszkań w N.P. jest bardzo zaniedbana, choć to piękna, przedwojenna dzielnica.
Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska.
F.Nietzsche
Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska.
F.Nietzsche
Hej, ja przeprowadzilam się do trójmiasta rok temu. Mieszkam na Przymorzu w Gdańsku, ale już planuję przeprowadzkę do Sopotu. Gdańsk poza sezonem turystycznym jest kompletnie pusty... tylko wiatr wieje pomiędzy blokami. Wybrać się gdzieś na imprezkę to klopot z powrotem do domu w nocy... dlatego uciekam do sopotu, male urokliwe miasto, duzo pubów, kawiarnii i wszędzie blisko.
Decydując się na sopot będziesz w polowie drogi do gdanska i gdyni, blisko morza, a tak szczerze wydostac się z niektórych dzielnic gdanska w godzinach szczytu to jak wyprawa....
Ceny rózne, w zależności od standardu mieszkania. Wiadomo, daleko od centrum to taniej. Ogloszeń szukaj na anonse.pl
Pozdrawiam
Decydując się na sopot będziesz w polowie drogi do gdanska i gdyni, blisko morza, a tak szczerze wydostac się z niektórych dzielnic gdanska w godzinach szczytu to jak wyprawa....
Ceny rózne, w zależności od standardu mieszkania. Wiadomo, daleko od centrum to taniej. Ogloszeń szukaj na anonse.pl
Pozdrawiam
aksja1 napisał(a):
> Hej, ja przeprowadzilam się do trójmiasta rok temu. Mieszkam na
> Przymorzu w Gdańsku, ale już planuję przeprowadzkę do Sopotu.
> Gdańsk poza sezonem turystycznym jest kompletnie pusty... tylko
> wiatr wieje pomiędzy blokami. Wybrać się gdzieś na imprezkę to
> klopot z powrotem do domu w nocy... dlatego uciekam do sopotu,
> male urokliwe miasto, duzo pubów, kawiarnii i wszędzie blisko.
> Decydując się na sopot będziesz w polowie drogi do gdanska i
> gdyni, blisko morza, a tak szczerze wydostac się z niektórych
> dzielnic gdanska w godzinach szczytu to jak wyprawa....
>
> Ceny rózne, w zależności od standardu mieszkania. Wiadomo,
> daleko od centrum to taniej. Ogloszeń szukaj na anonse.pl
> Pozdrawiam
mam pytanie do ciebie aksja1. Ja też jestem nowa w 3mieście i zamierzam zamieszkać właśnie na przymorzu tam kupiłam mieszkanie. napisz proszę jak ci się tam mieszkało, czy czułaś się bezpiecznie? może powiesz jakich okolic należy unikać na co zwrócić uwagę ?
> Hej, ja przeprowadzilam się do trójmiasta rok temu. Mieszkam na
> Przymorzu w Gdańsku, ale już planuję przeprowadzkę do Sopotu.
> Gdańsk poza sezonem turystycznym jest kompletnie pusty... tylko
> wiatr wieje pomiędzy blokami. Wybrać się gdzieś na imprezkę to
> klopot z powrotem do domu w nocy... dlatego uciekam do sopotu,
> male urokliwe miasto, duzo pubów, kawiarnii i wszędzie blisko.
> Decydując się na sopot będziesz w polowie drogi do gdanska i
> gdyni, blisko morza, a tak szczerze wydostac się z niektórych
> dzielnic gdanska w godzinach szczytu to jak wyprawa....
>
> Ceny rózne, w zależności od standardu mieszkania. Wiadomo,
> daleko od centrum to taniej. Ogloszeń szukaj na anonse.pl
> Pozdrawiam
mam pytanie do ciebie aksja1. Ja też jestem nowa w 3mieście i zamierzam zamieszkać właśnie na przymorzu tam kupiłam mieszkanie. napisz proszę jak ci się tam mieszkało, czy czułaś się bezpiecznie? może powiesz jakich okolic należy unikać na co zwrócić uwagę ?