Widok

gdynia-wiczlino - dobre miejsce na dom?

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
nosimy sie z zamiarem pobudowania domu, myslelismy o roznych miastach w Polsce, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na Trójmiasto.Kiedys rok tam mieszkalismy. Wyszukalam dosyc atrakcyjne dzialki w Gdyni Wiczlino, co to jest za miejsce? Bo poza lokalizacją to trudno znalezc jakiekolwiek info na ten temat. Jaki tam jest dojazd? Czy to są absolutne obrzeza miasta, jest tam jakas infastruktura czy tylko pola i lasy? Nigdy tam niestety nie bylismy, a aktualnie trudno jest samemu sie tam wybrac.
A moze polecicie jakies inne miejsca w Trojmiescie z rozsadna cena (typu 300-400zl/m2)?
Dzieki wielkie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja Polecam Okolice Chwaszczyna dokładnie Tuchom 2 km od ronda w Chwaszczynie .
Budują domki 4 lokalowe czyli na jednej działce 4 rodziny. Fajne kameralne osiedla i do tego kazda rodzina ma swój ogródek
Potwierdzam, okolica super, również tam mieszkam, działki są w okolicy w cenie 250-300 zł/m2. Odezwij się na mistral2@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
raczej ok. 350 zł/m. wszystko poniżej to już rzadkie oferty, niemniej się zdarzają
A gdzie bys chcial swoje smieci trzymac ...pewnie u sasiada.
poza tym - za te 20..30 lat bedzi epiekna gorka na wyciag narciarski - o ile zimy jeszcze beda :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak z cenami działek? W ogłoszeniach widzę średnio 400 zł zł za m2 to wychodzi 400 000 zł za działkę 1000 m2. To dosyć dużo.

Jakie są realne ceny transakcyjne? Za 200-300 zł za m2 nic sensownego nie kupię?
Fajne osiedle domków (bez graniczących bloków) znajduje sie na ul. Bpa Pelczara i o. Pio. Wszędzie jest praktycznie blisko (sklepy, szkoła, przystanek) i jest od jakiegoś czasu lepsza komunikacja. Dobudowano kilka przystanków no i częstotliwość jazdy autobusów się zwiększyła. Mieszkam od niedawna i szczerze polecam, cisza, spokój, żadnych problemów z sąsiadami.
Odświeżam temat- chcę kupić działkę pod budowę domu na Wiczlinie. Możecie polecić jakieś ulice lub znacie jakieś ciekawe działki na sprzedaż? Chciałbym żeby piechotą było w miarę blisko do sklepu czy szkoły. Interesuje mnie kupno działki na osiedlu domków jednorodzinnych, czyli żeby była niska zabudowa bez bloków. Które ulice, która część Wiczlina będzie najciekawsza?
Komunikacja jeszcze w tych rejonach jest słaba, ale mam informacje, że zarząd komunikacji miejskiej planuje zwiększenie częstotliwości kursowania autobusów w tym rejonie. Moim zdaniem bardzo dobra lokalizacja na postawienie domu. Ceny nie są wygórowane, nie jest to też jakieś wielkie odludzie (a w ciągu 5 lat w tym tempie może być tych domów naprawdę spora ilość) wkrótce pewnie powstaną jakieś szkoły i przedszkola jak tak dalej będzie się rozwijało... Nic tylko inwestować w tej okolicy, bo warto
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co myślicie o takiej lokalizacji jak ul. Zwierzyniecka??? ( to chyba Demptowo).
śmierdzi okropnie, masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Przychodnia będzie? A nie przypadkiem Klinika Medica? Smród z wysypiska czuć ale można pomylić z gnojowiskiem na polach. Nie wszędzie jest woda, nie mówiąc o kanalizacji czy gazie. Dróg też nie ma tzn są ale dziurawe przez 11 miesięcy w roku. 2 tygodnie wiosną i 2 tygodnie jesienią drogi są w miarę przejezdne. Większość dróg,lasów, łąk to prywatne tereny i już z zakazami wstępu. Ale są żurawie, lisy, sarny, zające. Cisza i spokój chociaż tych coraz mniej.
ale o co chodzi? jak jeden człowiek może pozbawić środków do życia kilka rodzin?
ja jakos mieszkam tu juz 19lat i nigdy zadnego smrodu z ekodoliny nie poczulem. ktos tu chyba przesadza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
NIE BUDUJCIE się przy ulicy ŁANOWEJ! Tamtejszy sąsiad zrujnuje Wam życie! Wiem co mowię! Jeśli chcecie uzyskać więcej informacji to z chęcią udzielę! Jak coś to piszcie! To poważna sprawa, popytajcie się ludzi! Przez tego D E N T Y S T Ę parę rodzin zostalo bez środków do życia! On nie odpuści nikomu. Tylko snuje się po Wiczlinie zastanawiając się jak komuś uprzykrzyć życie, zresztą to malo powiedziane.Jak można takie rzeczy robić?!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"wiczlino jeszcze wiochą wygląda" Oby jak najdłużej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie sądze, że zrobią lidl, ponieważ wiczlino jeszcze wiochą wygląda. Taki market musi przynosić duże zyski
Budowa przychodni jest w trakcie. W zasadzie to początek.. Na przeciwko ma być Lidl ale jeszcze nie zaczęli. W planach jest też szpital i podobno Biedronka. Bzdury wygadujecie o tym wysypisku. Zapaszki czuć jak 'chłop' pole nawozi bo czasem nawozi.. :) Rowerowo-spacerowe miejsce super jak ktoś chce ciszy. Fitness i siłownia z tego co mi wiadomo jeszcze są ale podobno przenoszą się do większych pomieszczeń. Nie wiem gdzie. Przy szkole na Chwarznie są korty tenisowe i boiska do gry w piłkę więc nie trzeba daleko jeździć bo to rzut beretem. Spokój i cisza. I stada bocianów :) Nie namawiam ale mnie mieszka się tu bardzo dobrze od 9 lat :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaki markiet, już wiadomo?
ja mieszkam od roku na wiczlinie. Ani razu nie czułem nic z wysypiska. Właśnie kończą budować market, przychodnie i przedszkole. Przydałąby się jeszcze jakaś siłownia. Poza tym miejsce do zamieszkania idealne. Do centrum Gdyni samochodem jakieś 10minut(rano o 8 ze 20 minut przez korki),blisko do obwodnicy jakieś 2km. Blisko lasy, łaki ścieżki rowerowe. Mi się tu mieszka świetnie i nie narzekam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tym wysypiskiem to bzdura, przejeżdżam przez Wiczlino codziennie do pracy, kupiłam tam mieszkanie.

w planach zagospodarowania przestrzennego jest wybudowanie przychodni, supermarketu i jeszcze tam czegoś. Gdynia rozrasta się właśnie w stronę Wiczlina. Jest kilka sklepów, salon fitness i parę innych ciekawych miejsc. I przestrzeń - lasy, łąki, idealnie dla młodego małżeństwa z dzieckiem i psem :)

wszędzie blisko i zero korków.

co więcej na Wiczlinie mieszka sam prezydent miasta gdyni, więc jest zawsze ładnie odśniezone, droga wyremontowana itd. Sam sobie tym wysypiskiem chyba nie smrodzi, co?

dajcie spokój z negatywną propagandą, tylko wysypisko i wysypisko, nic więcej nie macie do powiedzenia o tej dzielnicy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry