Widok

gdynia-wiczlino - dobre miejsce na dom?

Dom i mieszkanie Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
nosimy sie z zamiarem pobudowania domu, myslelismy o roznych miastach w Polsce, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na Trójmiasto.Kiedys rok tam mieszkalismy. Wyszukalam dosyc atrakcyjne dzialki w Gdyni Wiczlino, co to jest za miejsce? Bo poza lokalizacją to trudno znalezc jakiekolwiek info na ten temat. Jaki tam jest dojazd? Czy to są absolutne obrzeza miasta, jest tam jakas infastruktura czy tylko pola i lasy? Nigdy tam niestety nie bylismy, a aktualnie trudno jest samemu sie tam wybrac.
A moze polecicie jakies inne miejsca w Trojmiescie z rozsadna cena (typu 300-400zl/m2)?
Dzieki wielkie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
My budujemy sie na Wiczlinie,
To jest bardzo duża dzielnica Gdyni, jeszcze mało zagospodarowana, ale domy wyrastaja ostatnio jak grzybki.
Dojezdzają tam autobusy "czerwone", ale niestety z małą częstotliwością.
Jednak przez to, że Wiczlino jest tak dużą dzielnicą, ciężko mi ocenić jej atrakcyjność. Sa miejsca ladniejsze i gorsze. No i trzeba pamietać o planach budowy szybkich tras i tak wybrać działkę by potem nie mieszkac 50 metrów od drogi szybkiego ruchu,
Dla mnie było to zawsze piekne miejsce, jeszcze takie wiejskie a juz w mieście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też buduję na Wiczlinie, nie wyobrażam sobie innego miejsca, super dzielnica, ładnie się rozwijająca.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uważajcie na Wiczlino i kupno działek oraz domów ponieważ bardzo blisko ma być rozbudowane wysypisko śmieci w Łężycach,
miliony ton śmieci i obrzydliwy smród który już czuć na Pustkach Cisowskich i Wiczlinie a będzie dużo gorzej .
Nie wiem czemu Hossa buduje tam mieszkania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
skąd masz taką wiadomość?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
buduje bo "wiara" kupuje. Zobacz ile w Gdańsku jest osiedli na wprost wysypiska, syf kiła i mogiła!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
www.eko.vel.pl

stąd wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Co za bzdury wypisujesz?Mieszkam na Wiczlinie od 15 lat i nigdy żadnego smrodu od wysypiska tutaj nie czułam.Przecież ono jest w Lężycach,położonych za lasem,oddalone od Wiczlina około 10 km.Jeżeli czuć te "zapachy"to np jadąc drogą przez łężyce w kierunku Rumi i to nie zawsze.
A Hossa buduje na Wiczlinie,bo już od dawna ma tutaj zakupione działki.No i szkoda,bo o wiele ładniej by było,gdyby była tylko niska zabudowa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie czujesz smrodu na wiczlinie?
To niedługo poczujesz. 15 mln ton odpadów zrobi swoje na górze o wysokości 197 m.n.p.m. Do Łężyc z Wiczlina nie jest jak piszesz 10 km tylko 3 km w prostej linii
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niezła ta góra odpadów, będzie mieć prawie tyle, co najwyższe wzniesienie w Gdyni, czyli góra Donas (205,7 m n.p.m.). :))
Nie przesadziłeś trochę???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo bym chciał, żeby to była tylko przesada. Zapraszam wszystkich na: http://www.eko.vel.pl/index.php.
Zobaczycie co naprawdę dzieje się za zgodą władz Gdyni za naszymi plecami. O zgrozo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
To rzeczywiście może tłumaczyć dosyć przystępne ceny mieszkań na powstających tam osiedlach. Można się nieźle wpakować...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Taaa... hossa zrobi w banbuko i wybuduje trzy osiedla prawie że na wysopisku śmieci... faktycznie brzmi logicznie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ale czy masz gdzieś w ofertach informację, że nie będą sąsiadować z wysypiskiem? Ja nie znalazłem takiej informacji. W związku z tym kupując mieszkanie, albo sam sprawdzisz planowane inwestycje, przebieg drogi itp. albo potem możesz mieć pretensje tylko do siebie. A pozbyć się mieszkania niedaleko wysypiska łatwo nie będzie. Po powyższych informacjach ja już nie biorę tej lokalizacji pod uwagę. Dla mnie logiczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Istotą sprawy jest "uciążliwość" owego wysypiska,bo że takowe w Łężycach jest wszyscy wiemy... Według moich informacji mieszkańcy wiczlina nie odczuwają negatywnych skutków, i jak na mój gust odczuwać nie będą...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację ,Zmartwiony:od granicy Wiczlina do granicy Łężyc nie ma więcej niż 2kilometry.Ale jest pomiędzy nimi gesty las i są na jednej wysokości,I tak sobie myślę ,że te fakty oraz to,że coraz żadziej wieją zachodnie wiatry powoduje,że smrody znad wysypiska nie docierają do Wiczlina.
Natomiast jeżeli chodzi o te miliony ton odpadów;no cóż,sami je wytwarzamy.Może tak postarajmy się o połowe je zmniejszyć?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
żal mi was
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak zamnknijcie wysypisko w łężycach, to najlepsze rozwiązanie precz z śmietniskiem w Gdyni!!!Wysypujmy śmieci gdzie popadnie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co za bzdury!Też mieszkam na Wiczlinie i nic a nic nie czuć z Łężyc, tak naprawdę jest to jedyna lokalizacja w Gdyni, gdzie można kupić działkę w dość przystępnej cenie i chyba jedno z niewielu miejsc w Gdyni gdzie można zbudować dom obok lasu. Dodatkowo to nadal Gdynia, więc i autobusy jeżdzą i jest niedaleko do obwodnicy Trójmiasta czy Sopotu.Niektórzy, aby mieć choć troszke natury budują się za Wejherowem czy Chwaszczynem skąd dojazd jest zdecydowanie utrudniony. Jeśli chodzi o drogi...każdy chce po nich jeździć nikt nie chce mieć ich pod domem więc coś za coś....mieszkasz w Gdyni musisz liczyć się z tym, że ruch drogowy jest coraz większy..mieszkasz poza granicami dużego miasta nie masz tego problemu. Każdy musi wybrać co dla niego jest najważneisze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do mieszkania za Wejherowem - fakt dojazd kiepski. Ale np. Dobrzewino czy Bojano (są za Chwaszczynem) to już zgodzić się nie mogę. Nie trzeba dojeżdżać do obwodnicy - można przez Osową do Gdańska pomykać ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1