Widok

gdynia-wiczlino - dobre miejsce na dom?

Dom i mieszkanie Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
nosimy sie z zamiarem pobudowania domu, myslelismy o roznych miastach w Polsce, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na Trójmiasto.Kiedys rok tam mieszkalismy. Wyszukalam dosyc atrakcyjne dzialki w Gdyni Wiczlino, co to jest za miejsce? Bo poza lokalizacją to trudno znalezc jakiekolwiek info na ten temat. Jaki tam jest dojazd? Czy to są absolutne obrzeza miasta, jest tam jakas infastruktura czy tylko pola i lasy? Nigdy tam niestety nie bylismy, a aktualnie trudno jest samemu sie tam wybrac.
A moze polecicie jakies inne miejsca w Trojmiescie z rozsadna cena (typu 300-400zl/m2)?
Dzieki wielkie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIGDY WICZLINO, człowieku opanuj sie. zadupie jeszcze raz razz zadupie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Polecam mieszkanie na wiczlinie :) nie czuć tu smrodu z wysypiska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiczlino super lokalizacja. Praktycznie do Gdyni w 10 minut możesz śmignąć. Do tego szkoła, gimnazjum, przedszkole.
Te bloki na szczerym polu w Wiczlinie to jakaś paranoja, nie sądzicie? Zero infrastruktury, słaby dojazd, jak zasypiesniegiem, to nawet do rpacy się nie dojedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkam na nowym osiedlu Hossy, które jest ok. 5 km od wysypiska i nigdy nic nie czułem, wielokrotnie szedłem w kierunku Łężyc i wysypisko czuć za granicą lasu, ewentualnie kawałek w lesie ale mówienie, że czuć w centrum wiczlina jest paranają nie popartą faktami, tylko wirtualnymi statystykami ilości śmieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sz.P. troszkę rzetelności. Gdzie Wiczlino, a gdzie Łężyce? Nie mieszajmy ludziom w głowach. Nawet jak wysypisko rozbudują w Łężycach, to raczej nawet pachnieć nie powinno na Wiczlinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zauważyłam, że na Wiczlinie są takie ulice na których stoją po 2-3 niedokończone domy na sprzedaż. Powiedźcie, gdzie nie warto kupować tzn w jakiej części, które obszary są zalewowe?
Ciekawi mnie to dlaczego ludzie niedokańczają budowy? Czyżby im za mocno wiało po tych polach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja uważam, że najładniejsze działki to te przy ul. Śliskiej (przy lesie-spokój i cisza) oraz te przy ul. Suchej (na zachód od kościoła)-bardzo malownicze.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i się zaczęło:już kilkakrotnie w ciągu kilku tygodniu na Wiczlinie czuć było nieznośny smród od strony wysypiska.podobno nie jest to 'zapach" śmieci,tylko jakiś tajemniczych "gazów".Czy ktoś coś na ten temat mógłby się wypowiedzieć?
podbijam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
odzywa się ten co buduje dom w centrum gdyni. psia mać
z tym wysypiskiem to bzdura, przejeżdżam przez Wiczlino codziennie do pracy, kupiłam tam mieszkanie.

w planach zagospodarowania przestrzennego jest wybudowanie przychodni, supermarketu i jeszcze tam czegoś. Gdynia rozrasta się właśnie w stronę Wiczlina. Jest kilka sklepów, salon fitness i parę innych ciekawych miejsc. I przestrzeń - lasy, łąki, idealnie dla młodego małżeństwa z dzieckiem i psem :)

wszędzie blisko i zero korków.

co więcej na Wiczlinie mieszka sam prezydent miasta gdyni, więc jest zawsze ładnie odśniezone, droga wyremontowana itd. Sam sobie tym wysypiskiem chyba nie smrodzi, co?

dajcie spokój z negatywną propagandą, tylko wysypisko i wysypisko, nic więcej nie macie do powiedzenia o tej dzielnicy?
ja mieszkam od roku na wiczlinie. Ani razu nie czułem nic z wysypiska. Właśnie kończą budować market, przychodnie i przedszkole. Przydałąby się jeszcze jakaś siłownia. Poza tym miejsce do zamieszkania idealne. Do centrum Gdyni samochodem jakieś 10minut(rano o 8 ze 20 minut przez korki),blisko do obwodnicy jakieś 2km. Blisko lasy, łaki ścieżki rowerowe. Mi się tu mieszka świetnie i nie narzekam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
jaki markiet, już wiadomo?
Budowa przychodni jest w trakcie. W zasadzie to początek.. Na przeciwko ma być Lidl ale jeszcze nie zaczęli. W planach jest też szpital i podobno Biedronka. Bzdury wygadujecie o tym wysypisku. Zapaszki czuć jak 'chłop' pole nawozi bo czasem nawozi.. :) Rowerowo-spacerowe miejsce super jak ktoś chce ciszy. Fitness i siłownia z tego co mi wiadomo jeszcze są ale podobno przenoszą się do większych pomieszczeń. Nie wiem gdzie. Przy szkole na Chwarznie są korty tenisowe i boiska do gry w piłkę więc nie trzeba daleko jeździć bo to rzut beretem. Spokój i cisza. I stada bocianów :) Nie namawiam ale mnie mieszka się tu bardzo dobrze od 9 lat :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie sądze, że zrobią lidl, ponieważ wiczlino jeszcze wiochą wygląda. Taki market musi przynosić duże zyski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"wiczlino jeszcze wiochą wygląda" Oby jak najdłużej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE BUDUJCIE się przy ulicy ŁANOWEJ! Tamtejszy sąsiad zrujnuje Wam życie! Wiem co mowię! Jeśli chcecie uzyskać więcej informacji to z chęcią udzielę! Jak coś to piszcie! To poważna sprawa, popytajcie się ludzi! Przez tego D E N T Y S T Ę parę rodzin zostalo bez środków do życia! On nie odpuści nikomu. Tylko snuje się po Wiczlinie zastanawiając się jak komuś uprzykrzyć życie, zresztą to malo powiedziane.Jak można takie rzeczy robić?!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jakos mieszkam tu juz 19lat i nigdy zadnego smrodu z ekodoliny nie poczulem. ktos tu chyba przesadza
ale o co chodzi? jak jeden człowiek może pozbawić środków do życia kilka rodzin?