Widok

gdynia-wiczlino - dobre miejsce na dom?

Dom i mieszkanie Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
nosimy sie z zamiarem pobudowania domu, myslelismy o roznych miastach w Polsce, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na Trójmiasto.Kiedys rok tam mieszkalismy. Wyszukalam dosyc atrakcyjne dzialki w Gdyni Wiczlino, co to jest za miejsce? Bo poza lokalizacją to trudno znalezc jakiekolwiek info na ten temat. Jaki tam jest dojazd? Czy to są absolutne obrzeza miasta, jest tam jakas infastruktura czy tylko pola i lasy? Nigdy tam niestety nie bylismy, a aktualnie trudno jest samemu sie tam wybrac.
A moze polecicie jakies inne miejsca w Trojmiescie z rozsadna cena (typu 300-400zl/m2)?
Dzieki wielkie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
odzywa się ten co buduje dom w centrum gdyni. psia mać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i się zaczęło:już kilkakrotnie w ciągu kilku tygodniu na Wiczlinie czuć było nieznośny smród od strony wysypiska.podobno nie jest to 'zapach" śmieci,tylko jakiś tajemniczych "gazów".Czy ktoś coś na ten temat mógłby się wypowiedzieć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja uważam, że najładniejsze działki to te przy ul. Śliskiej (przy lesie-spokój i cisza) oraz te przy ul. Suchej (na zachód od kościoła)-bardzo malownicze.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zauważyłam, że na Wiczlinie są takie ulice na których stoją po 2-3 niedokończone domy na sprzedaż. Powiedźcie, gdzie nie warto kupować tzn w jakiej części, które obszary są zalewowe?
Ciekawi mnie to dlaczego ludzie niedokańczają budowy? Czyżby im za mocno wiało po tych polach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sz.P. troszkę rzetelności. Gdzie Wiczlino, a gdzie Łężyce? Nie mieszajmy ludziom w głowach. Nawet jak wysypisko rozbudują w Łężycach, to raczej nawet pachnieć nie powinno na Wiczlinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkam na nowym osiedlu Hossy, które jest ok. 5 km od wysypiska i nigdy nic nie czułem, wielokrotnie szedłem w kierunku Łężyc i wysypisko czuć za granicą lasu, ewentualnie kawałek w lesie ale mówienie, że czuć w centrum wiczlina jest paranają nie popartą faktami, tylko wirtualnymi statystykami ilości śmieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Te bloki na szczerym polu w Wiczlinie to jakaś paranoja, nie sądzicie? Zero infrastruktury, słaby dojazd, jak zasypiesniegiem, to nawet do rpacy się nie dojedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiczlino super lokalizacja. Praktycznie do Gdyni w 10 minut możesz śmignąć. Do tego szkoła, gimnazjum, przedszkole.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam mieszkanie na wiczlinie :) nie czuć tu smrodu z wysypiska.
NIGDY WICZLINO, człowieku opanuj sie. zadupie jeszcze raz razz zadupie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Co do mieszkania za Wejherowem - fakt dojazd kiepski. Ale np. Dobrzewino czy Bojano (są za Chwaszczynem) to już zgodzić się nie mogę. Nie trzeba dojeżdżać do obwodnicy - można przez Osową do Gdańska pomykać ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co za bzdury!Też mieszkam na Wiczlinie i nic a nic nie czuć z Łężyc, tak naprawdę jest to jedyna lokalizacja w Gdyni, gdzie można kupić działkę w dość przystępnej cenie i chyba jedno z niewielu miejsc w Gdyni gdzie można zbudować dom obok lasu. Dodatkowo to nadal Gdynia, więc i autobusy jeżdzą i jest niedaleko do obwodnicy Trójmiasta czy Sopotu.Niektórzy, aby mieć choć troszke natury budują się za Wejherowem czy Chwaszczynem skąd dojazd jest zdecydowanie utrudniony. Jeśli chodzi o drogi...każdy chce po nich jeździć nikt nie chce mieć ich pod domem więc coś za coś....mieszkasz w Gdyni musisz liczyć się z tym, że ruch drogowy jest coraz większy..mieszkasz poza granicami dużego miasta nie masz tego problemu. Każdy musi wybrać co dla niego jest najważneisze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak zamnknijcie wysypisko w łężycach, to najlepsze rozwiązanie precz z śmietniskiem w Gdyni!!!Wysypujmy śmieci gdzie popadnie!!
żal mi was
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację ,Zmartwiony:od granicy Wiczlina do granicy Łężyc nie ma więcej niż 2kilometry.Ale jest pomiędzy nimi gesty las i są na jednej wysokości,I tak sobie myślę ,że te fakty oraz to,że coraz żadziej wieją zachodnie wiatry powoduje,że smrody znad wysypiska nie docierają do Wiczlina.
Natomiast jeżeli chodzi o te miliony ton odpadów;no cóż,sami je wytwarzamy.Może tak postarajmy się o połowe je zmniejszyć?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Istotą sprawy jest "uciążliwość" owego wysypiska,bo że takowe w Łężycach jest wszyscy wiemy... Według moich informacji mieszkańcy wiczlina nie odczuwają negatywnych skutków, i jak na mój gust odczuwać nie będą...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale czy masz gdzieś w ofertach informację, że nie będą sąsiadować z wysypiskiem? Ja nie znalazłem takiej informacji. W związku z tym kupując mieszkanie, albo sam sprawdzisz planowane inwestycje, przebieg drogi itp. albo potem możesz mieć pretensje tylko do siebie. A pozbyć się mieszkania niedaleko wysypiska łatwo nie będzie. Po powyższych informacjach ja już nie biorę tej lokalizacji pod uwagę. Dla mnie logiczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taaa... hossa zrobi w banbuko i wybuduje trzy osiedla prawie że na wysopisku śmieci... faktycznie brzmi logicznie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
To rzeczywiście może tłumaczyć dosyć przystępne ceny mieszkań na powstających tam osiedlach. Można się nieźle wpakować...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3