Widok

gdzie jest knysza?

szukam miejsca w Trójmieście gdzie można zjeść knyszę...pytam znajomych...nie wiedzą nawet co to jest...nie wiedzą gdzie można zjeść ją...wszyscy mówią o kebabach...a ja wolę knysze...są smaczniejsze i tańsze od kebabów...nie wierzę że w całym Trójmieście nie ma nigdzie knyszy... jeśli ktoś coś wie niech da namiary...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem pewna, że nigdzie w Trójmieście nie widziałam miejsca z knyszami, a słyszałam, że są nieziemskie, szczególnie te z Wrocławia. Wydaje mi się, że w ogóle jest niewiele miejsc (regionów), gdzie knysze można kupić. Czy to nie jest "danie" z Kresów? Pewnie tak, skoro jest popularne we Wrocku:)
w moim rodzinnym miescie (tez na Dolnym Slasku) takze sa knysze...ej...no co to ma byc....jestem niepocieszona...knysze sa nieziemsko dobre...moze zaimportujemy je co?
a ja widziałam, co mnie bardzo zdziwiło właśnie.
w gdyni, na wzgórzu, niegdyś nowotki, a teraz maksymiliana, obok lodowiska, czyli niedaleko urzędu miasta.
zaintrygowało mnie że jest lepsza od kebabów.
ale...co to właściwie jest? i jak to wygląda?
a moze mi ktos wyjansic roznice miedzy knysza a kebabem? Tak sie sklada ze jadlem w ww wroclawiu i knysze i kebaby i niczym sie dla mnei nie roznia
szelciu...bo sie nie znasz...:P ide szukac knyszy obok lodowiska...;) dziekuje za info...:)
a wiec bylem we wrocku i jadlem knysze( potoczna nazwa na kebab w tym regionie) dokldnie w miejscu kolo galerii grunwald :). Sa smaczne zgadzam sie ,ale zasadniczo nie roznia sie, tam po prostu umieja ja dobrze przyrzadzic. Tu mowi sie kebab i jescze nigdzie nie jadlem dobrego kebaba
tau ceti, czy knysza z okolic lodowiska okazała sie knyszą, czy kebabem?
Proszę o info.

Inne tematy z forum Co? Gdzie? Kiedy?

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Co robić w nowy rok, gdy nie mam kaca? (3 odpowiedzi)

Co jest dziś otwarte? Macie jakieś pomysły?

do góry