Widok
a to jescze przy okazji zapytam..
planowany przebieg na sezon wiosna jesień - jakieś 6tys km + 2 tys zimą 2013/2014 - chciałbym żeby napęd przetrwał do przyszłej jesieni - czy macie jakies podpowiedzi na jakim zestawie zrobie taki przebieg?
może zmienić shimano na s****'y
starałem się odpowiedź znaleźć u wujka googla, ale niestety konkretów niewiele..
planowany przebieg na sezon wiosna jesień - jakieś 6tys km + 2 tys zimą 2013/2014 - chciałbym żeby napęd przetrwał do przyszłej jesieni - czy macie jakies podpowiedzi na jakim zestawie zrobie taki przebieg?
może zmienić shimano na s****'y
starałem się odpowiedź znaleźć u wujka googla, ale niestety konkretów niewiele..
ja na standardowej kasecie (HG30) i korbie (Alivio) Shimano przetrwałem 1,5 zimy i lato, koło 6,5000km (>1000km zimą)m ale codziennie przez las.
Łańcuchy 2, najpierw shimano HG30 potem s**** PC8300.
Korby lepsze są raczej 3x droższe niż Alivio, więc zdecydowałem się na tańszą.
Łańcuch też chyba nie ma co przesadzać, bo im twardszy tym bardziej będzie niszczył korby i kasety.
Najważniejsze chyba żeby po każdej jeździe chociaż trochę przetrzeć napęd i wymienić łańcuch w porę
Łańcuchy 2, najpierw shimano HG30 potem s**** PC8300.
Korby lepsze są raczej 3x droższe niż Alivio, więc zdecydowałem się na tańszą.
Łańcuch też chyba nie ma co przesadzać, bo im twardszy tym bardziej będzie niszczył korby i kasety.
Najważniejsze chyba żeby po każdej jeździe chociaż trochę przetrzeć napęd i wymienić łańcuch w porę
http://rowertour.com/ oferta ostatnio dosyć ciekawie wygląda