Widok

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie ma najtańszego OC.
Ubezpieczyciel podchodzi do każdego indywidualnie i to ,że w 1 firmie ktoś ma taniej nie oznacza,że Ty też będziesz mieć ,bo może być zupełnie odwrotnie,składa sie na to wiele czynników.
Są w necie ogólnodostępne porównywarki oc,więc podając swoje dane i pojazdu w przybliżeniu otrzymasz kalkulację składki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mbanku jest gwarancja najniższej ceny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
zobacz w CUK...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
www.limanowka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy gdzie rejestrujesz, czy masz współwłaściciela, skąd pochodzi współwłaściciel, kolejność właścicieli w DR, wiek współwłaścicieli, zniżki, ilości szkód i okresu kiedy wystąpiły. Każdy ubezpieczyciel inaczej liczy. Kiedyś bezapelacyjnie najtańszy był Allianz, teraz to się zmieniło. W moim przypadku najtaniej wychodzi Hestia z Sopotu (ok 350 PLN), najdrożej Benefia (ok 6000 PLN). Znam takich co w Warcie mają OC za 120 PLN. Mimo wszystko najlepiej chyba wychodzi się na PZU - nie chodzi o kilka groszy mniej a o pewność w ochronie ubezpieczeniowej.
Pewność w PZU?jeżeli chodzi o AC,to faktycznie można się przejmować ,która ubezpieczalnia "mniej Cie oszuka"i wypłaci wyższe odszkodowanie,ale jeśli ktoś szuka samego OC,to co to dla Ciebie za różnica jak spowodujesz kolizję/wypadek?osoba poszkodowana będzie się z nimi użerać ,więc zawsze szuka się tam gdzie taniej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mylisz się. Osoba poszkodowana pozwie sprawcę do sądu i komornik wyegzekwuje pieniądze. Później taki sprawca musi pozwać swojego ubezpieczyciela.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
No to może inaczej, jak robie sobie kalkulacje to ceny rożnia sie moze ok 100zł, ale niektore maja cos takiego jak mini assistance, holowanie i inne, czy teusługi sie sprawdzaja czy to jest chwyt reklamowy i maja zawsze jakies wymowki typu: holowanie obowiązuje tylko w wypakach samochodowyi i tylko 100km od domu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsze mają takie ograniczenia. Przynajmniej przy tych "mini" assistance. Czyli wlasnie darmowe holowanie na odległość 50km... (przykład).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrobiłem symulacje kilku ubezpieczycieli (przez neta) i najtaniej mi wyzlo w axa direct
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam zadzwonić i sprawdzić czy rzeczywiście wyjdzie tak jak w kalkulacji... u mnie się nie zgadzało bo "coś tam coś tam" i w efekcie w rzeczywistosci musialem płacić 200zł więcej niż wyliczył kalkulator.

A tak w ogole to polecam agentów którzy mają kilka firm ubezpieczeniowych (np. traffic-car) zawsze wynajdywali mi najtańsze ubezpieczenie, wszystko na miejscu, doradzą, pomogą.
1. Użyj porównywarek Netowych, żebyś miał jakąś podstawę.
2. Sprawdż Directy
3. Skorzystaj z _dobrej_ multiagencji. Nawet, jeśli będzie minimalnie drożej - to masz człowieka a nie głos w słuchawce czy bezosobową postać z maila. W _dobrej_ multiagencji - ten człowiek może Ci się przydać - w razie np. szkody czy konieczności odnowienia za rok.

sadyl
dobra-polisa.pomorskie.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
axa direct przez internet tylko nic tam nie krec bo i tak sie dopatrza jak u mnie :) polecam
a co PZU zlodzieje nie polecam mialem z nimi problemy tanio tez w MTU nie zapomnij wypowiedziec stara umowe najlepiej najpozniej 2 dni przed koncem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sprawdź You Can Drive - tanio
AD.1
Dokładnie. Najfajniejsza jest chyba http://ipolisa.pl/, bo ma najwięcej towarzystw.
AD2.
Nie zaszkodzi, bo trzeba mieć kompleksowy przegląd rynku, a directy w tej chwili są bardzo popularne i proponują różne ciekawe dodatki do polis. Ale to, że towarzystwa directowe proponują najtańsze ubezpieczenie to mit.
AD3.
Jak w punkcie pierwszym. Na ipolisa.pl możesz od razu kupić ubezpieczenie.
Tanią i dobrą polisę OC ma Hdi Asekuracja. Jestem z nimi kolejny rok i nie chcę szukać na razie jakiegoś innego TU :) Nawet na super rabaty można się załapać, na przykład za bezszkodową jazdę. Wystarczy się z nimi skontaktować, albo odwiedzić ich www ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zobacz multiagencję stawkiOC.pl - mają 20 towarzystw (chyba nie ma więcej u nas).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam auto od ponad 20 lat. Chyba wszystkie firmy już przećwiczyłem. Od 2 lat kupuję przez internet w Liberty i całkiem sobie chwale. Prosto, szybko a jak miałem problem i nie wiedziałem co zrobić to zadzwoniłem i załatwiłem do końca przez telefon.
w przyszłym tygodniu musimy ubezpieczyć Męża auto - porównywałam oferty kilku firm i najtaniej nam wyszło w Proama (przez Internet)

do tej pory mieliśmy Generali lub HDI (zależy które auto). Teraz moje auto jest ubezpieczone w PZU ale tylko dlatego, że kupiliśmy je razem z drugą ratą OC do zapłacenia i tak zostawiliśmy ;)

Podsumowanie:

Wybór najtańszego ubezpieczenia OC zależy od indywidualnych danych, takich jak miejsce rejestracji, wiek właściciela, historia szkód i zniżki, dlatego ceny różnią się znacznie między ubezpieczycielami. Rekomenduje się korzystanie z dostępnych w internecie porównywarek (takich jak ipolisa.pl, CUK czy rankomat.pl), które pozwalają porównać oferty wielu towarzystw ubezpieczeniowych. Warto również skonsultować się z multiagencjami ubezpieczeniowymi, które mają dostęp do kilku firm i mogą znaleźć najlepszą ofertę, a dodatkowo zapewniają wsparcie w przypadku szkody. Popularne ubezpieczyciele wymieniane przez użytkowników to PZU, HDI Asekuracja, Liberty, Hestia i AXA Direct, jednak ceny zmieniają się co roku, dlatego warto weryfikować rynek regularnie. Ważne jest sprawdzenie rzeczywistej ceny w kalkulatorze przed zakupem, ponieważ może się różnić od wstępnej kalkulacji, oraz zapoznanie się z warunkami dodatkowych usług, takich jak holowanie czy assistance, które mogą mieć ograniczenia.