Widok

gdzie parkować za free we wrzeszczu

Witam forumowiczów:)
Rozpoczęłam pracę we wrzeszczu przy ul. Dmowskiego. Dojeżdżam autem i jak na razie parkuję na parkingu przy galerii gdzie opłata za cały dzień parkowania wynosi obecnie 6pln. Niestety nie ma możliwości wykupienia abonamentu miesięcznego. Parkowanie na płatnych miejscach postojowych i opłata w parkomacie ZDiZ to jeszcze większe koszty.
Może ktoś wie gdzie niedaleko są dostępne bezpłatne miejsca parkingowe, żebym mogła podejść sobie kawałek.
Za dobre rady typu - korzystaj z komunikacji miejskiej z góry dziękuję, bo dojazd z miejsca mojego zamieszkania zamiast 40 minut trwałby 1,5h. A pensja niestety nie jest powalająca, więc codzienne dodatkowe obciążenie kosztami parkowania to spore obciążenie dla mojego budżetu.
Proszę o podpowiedź gdzie są dostępne darmowe parkingi w okolicy dworca pkp we wrzeszczu.
Dziękuję:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
poszukaj w okolicy ul. białej, wajdeloty itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
na białej zatkane wszystko na potęgę, ale jutro rano sprawdzę wajdeloty, dzięki za radę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
O której zaczynasz pracę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
9:30-18:30
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przed 9:30 możesz spróbować tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.377583&lng=18.610368&z=0.75m&zzz=17&typ=Mapa&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt

lub tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.380389&lng=18.609059&z=0.75m&zzz=17&typ=Mapa&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
(pas między ulicą a murem nasypu kolejowego)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Druga lokalizacja prawdopodobnie jest płatna. Na Zator-Przytockiego jest strefa płatnego parkowania i podejrzewam że dotyczy ona obu stron ulicy.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, na tej ulicy jest strefa płatnego parkowania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A hipotetycznie: jadąc Dmowskiego w stronę Manhattanu można skręcić w prawo jak do Energii, czy tam też jest wszystko płatne? Wiem, że główna tak ale może jakieś poboczne miejscówki są tam?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzi o parking Waryńskiego? jak tam się wjeżdża? od strony Grunwaldzkiej i za willą Uphagena jakoś? Widzę, że to jedna uliczka przed Konopnickiej, którą jeżdżę, ale nie bardzo kojarzę wjazd. To ulica czy wjazd pomiędzy jakimiś kamienicami?

Btw dzięki za informacje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dojazd jest możliwy z obu stron:
- Miszewskiego -> Waryńskiego prawie do końca (w stronę Grunwaldzkiej) i w prawo w bramę z zakazem ruchu
- Grunwaldzka -> mijasz plac Waryńskiego i jak się zaczyna pas do prawoskrętu w Konopnickiej wjeżdżasz w prawo w bramę z zakazem ruchu.
Zakaz ruchu nie dotyczy mieszkańców i nikt nigdy tego nie egzekwował.

Natomiast co do strefy płatnego parkowania przy Zator-Przytockiego: możliwe, że jest od dosyć niedawna. Mieszkałem 5 lat na Waryńskiego, jeszcze do wiosny zeszłego roku - i wówczas jej tam nie było. Ale potem trochę przebudowali tę uliczkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Super, dziekuję za wskazówki dojazdu
już zlustrowałam okolicę online
Sprawdzę w najbliższych dniach proponowane lokalizacje i dam znać czy warto tam szukać miejscówki
Dzięki za pomoc:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Waryńskiego czasami można coś dorwać, ale jest ciężko. Jeżdzę prawie codziennie na Miszewskiego i czasami jest taki dzień (godzina bo jeżdzę o różnych), że miejsc jest b.dużo, a następnego dnia przez 10min krążę po uliczkach i nic dorwać nie mogę :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
10 minut to chyba i tak niezły wynik:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak udało się? Czy dalej Pani tam parkuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracować w centrum miasta i jeździć samochodem bezcenne.
Mogę zrozumieć że ktoś kto pracuje w Lotosie czy Porcie ewentualnie osowej itp odległych dzielnicach jedzie do pracy autem ale do Wrzeszcza? Jestem za wprowadzeniem identycznych stawek jak w Nowym Jorku dla takich carewiczów. Stać cię to płać. Przez takich ludzi inwalida czy ktoś z chorym dzieciakiem ma problem aby zatrzymać się na chwilę przy aptece banku czy urzędzie. Dodatkowo smrodzisz zbędnie no ale miejmy nadzieję że za parkowanie w centrum już wkrótce będzie płatność 10zł za godzinę i zrobi się normalnie.
Tylko proszę nie brać mnie za lewaka na rowerku bo lubię auta ale ... lubię też rozsądnych ludzi. Widziałem jak inwalida w opisywanym miejscu robił 3 nawrotki w poszukiwaniu jakiegokolwiek miejsca parkingowego i ostatecznie odpuścił. Wszystkie miejsca w tym te dla inwalidów były zajęte przez kmiotów
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 34
Wyobraź sobie, że dla mnie taniej jest jechać autem. Zwłaszcza, że jeżdzę w 3 osoby - 35km w jedną stronę ;-)

I problemem chyba nie jest tutaj liczba aut tylko liczba buraków parkująca gdzie popadnie, także na miejscach inwalidzkich.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
zmien prace,zajmujesz miejsce mieszkancom,nieladnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19
Czy mieszkańcy okolicy na dzień nie wybywają gdzieś autami do pracy? Gdy autorka skończy swoją pracę zapewne uda się do domu gdy w tym samym czasie mieszkaniec okolicy wróci do domu i zatrzyma się na zwolnionym przez autorkę stanowisku postojowym.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
A jak ktoś mieszka w odległych dzielnicach to już nie ma prawa do centrum dojeżdżać autem? Jak jedzie do Lotosu to nie smrodzi a jak wraca to już smrodzi?
A może na tych miejscach dla inwalidów zaparkowali już wcześniej inni inwalidzi? W końcu to miejsca przeznaczone dla inwalidów są. Ja na takich nie parkuję bo inwalidą nie jestem.
Znam osoby, które z ul. Partyzantów do ul. Dmowskiego dojeżdżają autem, a prawdopodobnie w godzinach komunikacyjnego szczytu doszliby szybciej z miejsca A do B na piechotę. Takim ludziom wytykaj wygodnictwo.
Ja mieszkam daleko i samo dojście do autobusu to dłuższa droga niż wyżej opisana. Autobus do centrum Gd. i kolejna przesiadka. Po drodze dzieci babci pod opiekę do Pruszcza. Mieszkam w Straszynie. Serio musiałabym się nieźle nabiegać i stracić duzo czasu aby dotrzeć na miejsce.
I fajne są te miejscówki polecone przez forumowiczów, nie uważam żebym komus robiła tym krzywdę, że tam parkuję. Poza tym nie stoje tam całą dobe a jedynie w ciągu dnia, czyli teoretycznie w godzinach kiedy lokalni sa w pracy w innych miejscach do których też jeżdżą swoimi autami (bądź nie).
Gdyby był dostępny cywilizowany parking z miesieczną opłata abonamentową w okolicy chętnie bym z niego korzystała, zamiast szukać miejsca po zaułkach. Jeśli takowy znasz to poleć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
masz pecha,nie trzeba bylo kupowac w straszynie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
jest was 3 osoby i nie stac na parking?no to na skm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Inne tematy z forum Motoryzacja

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (12 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (30 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

do góry