Widok

gdzie są opracowania do maturki?

Wiem że jest tu sporo osób które czyt forum a nie pisze, a może ci co piszą wiedzą, gdzie w necie można znaleść maksymalnie streszczone wiadomości na historię i polski, chodzi by to było krócej niż w książkowych opracowaniach, bo dla przykładu sam polski w opracowaniach to jest z 10książek po 200-300stron a ja mam na opanowanie tego zaledwie troszke ponad tydzień, większości z tego się uczyłem kiedyś więc potrzebuje by przypomnieć sobie to, interesuje mnie by polski był tak spisany na jakieś 200stron (całość a nie jedna epoka)...

Pozdrawiam
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tak sobie mysle, ze bedzie dobrze. ale matura to matura-troche postresować sie trzeba;)) a, jak juz ktos to slusznie zauwazyl-to jeden z niewielu egzaminow gdzie komisji zalezy zebysmy zdali.....hmmm, chociaz w moim przypadku moze byc troszke inaczej. mówi sie trudno. i tak mam zamiar zdać:D
pozdrawiam;))
nie przesadzajcie hista nie jest taka straszna.ja zdawałem "jakiś" czas temu a mój profesor nadawał się raczej na obrońcę w sądzie ostatecznym i wygrałby z samym szatanem.a zdałem, chociaż wtedy nie było pomocy z netu, a w ciągu tygodnia wciągnięcia wymagał cały Ajnenkiel i Leśnodorski.polecam też później studia prawnicze,chociaż czasy gdy dr Szpopper wymagał 5-tomowego Bardacha na zaliczenie semestru z histori ustroju i prawa Polski chyba minęły...
z drugiej strony co można napisać w pracy z gegry?jak wieją pasaty?dziwne - kiedyś była tylko ustna.świat idzie do przodu...powodzenia życzę i nie pękać.
nie chce sie chwalic ani robic z siebie ofiary ale ja tez mam problem z matura.zdaje pisemna gegre i nie mam pojecia jak mam napisac trzy wypracowania w 5 godz.co do twojego problemu Anti to wejdz na strone www.eduseek.pl.moze tam juz byles ale tam tez sa fajne rzeczy.powodzenia na maturze (nie dziekuj) i pozdrawiam serdecznie!!!!

~chudziutka~
Chyba wszyscy się tym za bardzo przejmują, jak to mówią "nie taki diabeł straszny jak go malują" to przecież tylko kolejny egzamin w naszym życiu:))
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
wierz mi-dawno sie tak gorliwie nie modliłam ;)))
Ty tu nie gadaj że to samobójstwo zdawać historię tylko się módl by nie zrobili ściemy i by ten jeden temat opierał się na tekstach żródłowych, to moja jedyna szansa:))
Dzieki:))) a swoją drogą to właśnie uświadomiłam sobie, ze to samobojstwo zdawac historie.......ehhh, bedzie ciezko.
pozdr.
Ciekawa stronka z historii
http://strony.wp.pl/wp/plok008/
Dziękuje za linka, zgrubsza teraz przejrzałem i mam wrażenie że się przyda, jak by ktoś coś jeszcze miał to czekam:))

Pozdrawiam
hmmm....ja mam 24 motywy, wiec mozliwez ze mamy to samo. tu masz jeszcze 1 link, moze cos Ci sie przyda http://buda2k.w.interia.pl/nauka/Polski/polski.html
A ile tego masz? bo ja mam około 25 pliczków...
jeśli chcesz to moge Ci wysłac z polskiego opracowania-motywy (milosc, praca, bezdomnosc itd...), z historii niestety nic takiego nie mam i naprawde nie wiem jak do tego podejsc bo tego sie nie da nauczyc, a niedługo mam zdawac...:((