Widok

gdzie z dzieckiem na ryby?

Od jakiegoś czasu syn bardzo chce spróbować swoich sił jako wędkarz. Czy ktoś podpowie mi gdzie mogę się udać w rejonie Banina, aby jego marzenie spełnić. Jakiś prywatny staw itp. Nie interesuje mnie wchodzenie do PZW i inne dalsze sprawy formalne ...a kłusować nie chcę i nie zamierzam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

w baninie predzej wbije ci kaszub widly w plecy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wytłumaczyć synowi, że wędkowanie i polowanie to hobby prymitywnych ludzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

Polecam Szpon, rok temu byłem z synem (pierwszy raz). Na miejscu można pożyczyć wędkę, "robaka" i inne akcesoria. Przy okazji właściciel objaśnia co i jak:
---
http://szpon-lowisko.pl/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stawek na ul.jeziornej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ryba cierpi, gdy ma w swoim gardle, przełyku haczyk. Krwawi, boi się. Niech Miłość będzie na całym świecie, a nie cierpienie i zadawanie bólu niewinnym stworzeniom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

do akwarystycznego :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

I już od małego uczy się dzieci jak mordować słabsze istoty. Współczuję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

kurka co za i**ot a na wigil sam ryby wpitala a tu pisze o slabych istotach
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

a skąd wiesz ,że je ryby co? nie musisz wyzywać od razu czubie. Są ludzie co nie jedzą padliny , takie to dziwne i trudne!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Też wyzywasz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nadmiar spożytego mleczu wywołuje agresję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki wszystkim za podpowiedzi i opinie. Każdy ma swoje zdanie w temacie i to jest bez cenne ale odnosząc się do przebiegu dyskusji

jeśli chodzi o agresję to wywołują ją raczej niedobory ..... ale nie o tym był post.
Powiedzmy lwom żeby nie jadły mięsa, powiedzmy wilkom aby nie polowały. Natura jest co do zasady brutalna ale działa celowo. Jeśli ludzie działają celowo (zabijają aby jeść a nie dla zabawy) to nie czynią krzywdy porządkowi świata. Zycie w każdej jego odsłonie należy szanować, nie zadawać bólu i doceniać . Nie ma co się łudzić że jako ludzkość staniemy się weganami.... a poza tym rośliny też żyją i jak im odrywamy coś tam czy wyrywamy z ziemi to tez je boli. Skał jeść nie będziemy. A więc jak na wstępie nie należy zadawać bólu i szanować każde życie. Śmierć nie może być elementem zabawy ... i proszę wierzyć że mimo lekkiego zabarwienia mojego pytanie syn ma tego świadomość. PZDR
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Toć tu same trolle Banińskie, nic sie nie dowiesz konkretnego.
Jezioro Tuchomskie, PZW ... ale raczej nikt nie sprawdza wiec mozesz moczyc kija
Borowiec ... chyba prywata, wiec podjechac zapytac, raczej nie pogonia
Stawek przy ul Jeziornej tez prywata, wiec tak samo zapytac a zapewne pozwola:)

Połamania kijaa i radochy dla dzieciaka:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tuchomskie PZW i sprawdzają więc lepiej nie wprowadzaj kogoś na mine
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, sprawdzają.
Jeżeli chodzi o trolli banińskich to "mieszkaniec" wiedzie prym, w każdym temacie najmądrzejszy i ma coś do dodania, i jeszcze innych od trolli wyzywa ewidentnie coś z makówką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz podjechać do sklepu wędkarskiego w Kartuzach na wynika. Tam można wykupić pozwolenia na łowienie w kilku wybranych akwenach. Połamania kija
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, to może i ja się dowiem? Szukam właśnie miejsca, gdzie mogę powariować moją łodzią. Co prawda muszę ją jeszcze naprawić i stąd rozeznanie w tym https://www.mc-sklep.pl/czesci-do-silnikow-zaburtowych-akcesoria-c-11.html sklepie. Może ktoś będzie chętny, żeby się dołączyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

uczyć dziecko jak mordować żywe stworzenie no super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Łowisko sportowe SZPON na Kaszubach. Zdecydowanie warte polecenia. Oprócz licznie zarybionego zbiornika miejsce na odpalenie grilla.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

do góry