Widok

gimnazjum

Witam, wiem, że wątek był już poruszany ale interesuje mnie, czy wiadomo już coś w sprawie gimnazjum w byłej sp? Ponieważ w przyszłym roku się wprowadzam do Banina a mam córkę, która od września rozpoczyna edukację w gimnazjum zastanawiam się gdzie ja zapisać. Gdzie teraz chodzą Wasze dzieci, słyszałam że rejonowe jest w Żukowie, ja je oceniacie, czy jest tam jakiś dogodny transport np szkolny bus? Z góry dziękuję za info, pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W całej rozciągłości się zgadzam z powyższym wpisem. Testy wprowadzane nagminnie w gimnazjach i liceach, a nawet w podstawówkach. Nie piszą prawie żadnych wypracowań z języka polskiego. W pewnym momencie MEN stwierdził, że system edukacji na zachodzie jest tak genialny, że trzeba masowo powprowadzać testy. No i prowadzi to do tego,że tacy geniusze trafiają na uczelnie i egzaminator ma do wyboru : uwalam 3/4 roku albo obniżam standardy.
Pomijam oczywiście wszelkie prywatne szkoły wyższe... bo nie uważam ich za zdobycie jakiegokolwiek wykształcenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osobiście znam takich ''geniuszy'' którzy kupili prace magisterską,a teraz sami innym je piszą za 2-3 tysiące.Taki mamy poziom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w kraju gdzie sukcesywnie dbano o to aby obniżyc prestiż zawodów rzemieslniczych i ludzi wykonujacych prace fizyczne nagle kazdy sie nadaje na studia. Nikomu nie chce sie do lopaty, a ze mamy niz demograficzny takie sa efekty ze heniek jeden z drugim, zamiast skonczyc zawodowke zrobic kurs spawacza i kosic kase idzie na politologie socjologie albo inna logie, zdobywa magistra i moze sie trzema literkami przed nazwiskiem pochwalic, jak wypelnia formularz w urzedzie pracy, bo roboty dla takich geniuszy niestety nie ma...
każdy mundry a robic nie ma komu dlatego kombinuja na boku :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak oceniacie po nieomal pierwszym roku funkcjonowania banińskie gimnazjum?

Poziom, nauczycieli, klimaty wśród uczniów itd.

Szczerze plusy i minusy bo na pewno oba są.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ogólnie nie polecam tego gimnazjum nikomu nauczyciele to jakaś tragedia zero szacunku dla uczniów tylko wyzywanie ich na lekcjach od d**ili (naprawdę) dotego brak drzwi w toalecie co jest niedopuszczalne zero prywatności !!! cieszę się niezmiernie że skonczylem/am tą szkole współczuje osobą które się tu uczą o ile się wgl czegoś tutaj nauczą ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osobom nie osobą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry