Widok

gospodarka finansowa s.m. " MLYNIEC"

Zaspa Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Sprawa GOSPODAROWANIA i OSZCZĘDZANIA przez zarząd spółdzielni MŁYNC.
W ostatnim okresie zostały do mieszkańców MŁYŃCA dostarczone informację o wielkości opłat z wyszczególnieniem pozycję i kwot.
W związku powyższym zwracam się do mieszkańców MŁYŃCA o dokładne prześledzenie i porównanie w tych pozycjach ( kwot ) z kwotami z poprzednich takich wykazów , a szczególnie OGRZEWANIE -ZALICZKA w tej pozycji NASZA SPÓŁDZIELNIA potrafi się często pomylić na swoją korzyść nawet o 300%.
Od miesiąca lipca 2013r. został zamknięty parking samochodowy zlokalizowany przy ulicy Dywizjonu 303 /33 a wiaduktem na ul Jana Pawła II .Głównym powodem zamknięcia była podwyżka opłat czynszu ustalona przez zarząd Młyńca. Minęło 6 miesięcy nic się tam nie dzieje
(przepraszam - stoi jeden garaż blaszany ) a my członkowie spółdzielni opłacamy podatek gruntowy za ten teren i za energię elektryczną -bo cały ten TEREN ten jest oświetlony czterema lampami - czy tak ma być ???.
Następny temat to sprawa ( przyczyna) zamykania sklepów w pawilonach spółdzielni Młyniec przy ul Pilotów 3. Ze względu na wysoki czynsz ustalony przez zarząd , -- będzie kilkaset metrów kw. powierzchni niezagospodarowanej a spółdzielcy i tak zapłacą .
CZY TO JEST GOSPODARSKIE MYŚLENIE I DZIAŁANIE ??.
Do tego należy dołożyć jeszcze sprawę robienia zakupów przez pracowników spółdzielni w czasie godzin pracy ??.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ciekawe co jest żenującego w uczciwości ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
żenujący wpis dotyczy strony www. W każdej spółdzielni mieszkaniowej
robią ją mieszkańcy takowej. Szczerze pisząc ostatnio musiałam kilka
stron odwiedzić i tylko parę jest aktualizowanych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mieszkańcy robią stronę internetową spółdzielni ?
Coś się mamie chyba pomieszało.
Stronę internetową powinna zrobić sama spółdzielnia a w szczególności powinno na niej zależeć radzie nadzorczej i prezesowi. To oni są na bieżąco i mają dostęp do istotnych dokumentów które powinny być na takiej stronie zamieszczone.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jednak się odzwę kierując się miłościa do blizniego, który błądzi, w porzednich postach pisałem że NIK nie kontroluje Spódzielni mieszkaniowej, chociaz "tez miesznaniec " pisał o jakimś wniosku PSL, moja odpowiedż była z podaniem Konstytucji RP i Ustawy o NIK. Myślałem (mój błąd) że adwersarz jest w stanie zrozumieć to co podałem mu na " talerzu".
Kto , kiedy i jak kontroluję Spódzielnie wiem doskonale.
cyt. "Prawdziwego mężczyznę poznajemy po tym jak kończy a nie zaczyna, Ty skończyłeś marnie Aniele."
Zalatuję mnie komuną,zagadnień metafizyki "też mieszkaniec " nie jest w stanie pojąć,bo Anioł jest bezpłuciowy .
Jezeli chcesz cytowac jakiegoś klasyka, to też coś mówił o "ZERZE"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masakra na tym forum.

Wszyscy się oburzają na działania spółdzielni a na grupach członkowskich wiatr w sali.

Nagórskiego 5 jest dokładnie na przeciwko mojego bloku i żadnego malowania co dwa lata tam nie ma. Bzdura z palca wyssana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo ciekawe:" w poprzednich postach pisałem że NIK nie kontroluje Spółdzielni mieszkaniowej" - gdzie ?
Co podałeś na talerzu ?
Artykuł konstytucji który nie dotyczy tego o czym mówimy ?
Wyżej podałem telefon do NIK. Proszę zadzwonić i zapytać.

Jeśli masz coś wspólnego z aniołem to tylko z tym z ul.Alernatywy 4.
A zero to posiadasz wiadomości na tematy które są tu omawiane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też mieszkaniec- czy to jest Twój wpis ? z 2014-02-21 godz. 10.58

cyt..."Re: gospodarka finansowa s.m.
Po pierwsze forum internetowe to nie konkurs poprawnej polszczyzny.
Po drugie uzyskanie w spółdzielni jakichkolwiek informacji to walenie głową w mur. A to potrzeba podania, a to tylko do wglądu na miejscu ,a to tajemnica handlowa itd.,itp. same kłody pod nogi, bo nikt kto tam pracuje nie będzie pomagał w kręceniu bata na własny tyłek lub tyłek kolegów.
Ciekawe dlaczego spółdzielni nie może skontrolować NIK (dzięki posłom PSL przeszła taka ustawa)
Miejmy nadzieję na zmiany już tej wiosny, ustawa jest w sejmie."...
wpis z 2014-02-21. godzina 10.58
Czy jest tu mowa o NIK czy nie ?
Czegoś tu nie rozumiem.
W swoim poście cytujesz słowa z mojego postu i mówisz że to ty pisałeś?
Twój post z 2014-02-26 13:42 ~Anioł /fragment/
" w porzednich postach pisałem że NIK nie kontroluje Spódzielni mieszkaniowej"
Ja się pytam gdzie ty o tym pisałeś ? Gdzie ty napisałeś że NIK nie kontroluje spółdzielni ? Wyskoczyłeś z artykułem z konstytucji nie odnoszącym się do Spółdzielni Mieszkaniowych i udawałeś mądrego. Pokaż mi swój post a nie cytujesz mojego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkańcy robią stronę internetową spółdzielni ?
Coś się mamie chyba pomieszało.
Stronę internetową powinna zrobić sama spółdzielnia a w szczególności powinno na niej zależeć radzie nadzorczej i prezesowi. To oni są na bieżąco i mają dostęp do istotnych dokumentów które powinny być na takiej stronie zamieszczone.....................

też mieszkaniec ...przejrzyj kilka stron www i zobacz co na nich pisze.
Dziękujemy panu X mieszkańcowi naszej spółdzielni.....itd
Nic mi się nie pomieszało.W tej spółdzielni to nawet nie ma takiego
pracownika co by umiał stronę www zrobić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

i ona rządzi w spółdzielni - widać jak znasz Statut SM Młyniec. A tam pisze jak "byk" - że RN nie ma prawa wydawać żadnych poleceń Zarządowi czy też pracownikom Spółdzielni. więc nie pisz głupot.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jprdle. Odpowiedź na komentarze sprzed 7 lat.
Polecam

sprawa finansów młyńca to bardzo ciężki temat