Widok

ogrzewanie gazem

witam, mam pytanie do korzystających z instalacji gazowych w celu ogrzania domu, jak wyglądają koszty oraz formalności przy podłączeniu, jak wyglądają koszty eksploatacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bardzo drogo nie bedzie cie stac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dom 170m2 to koszt od 200 do 600 zl miesiecznie, przylacze to kilka tys. zl, projekt, oplaty, wykonanie. wygoda bezcenna:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak wyżej Prezi komfort . Licząc swoją pracę jako górnik przy piecu węglowym to, taniej i czyściej, mogę coś powiedzieć po dwóch latach fedrowania Ja za ogrzewanie domu o powierzchni zbliżonej do przedmówcy za ubiegły rok zapłaciłem 3400.Poprzedni rok 3200 z dogrzewaniem kominkowym. Kocioł dwufunkcyjny z otwartym paleniskiem, połowa powierzchni ogrzewanie podłogowe. Warto zainwestować w kocioł kondensacyjny, jeśli masz dużą powierzchnię ogrzewania podłogowego i dobrą izolację to, koszty naprawdę są niewielkie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rachunek za pazdziernik/listopad 440 zl, moze 2 metry drewna, temepratura dzien 22 noc 19.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
projekt ok. 3 tysie, wykonanie ok.2, mapka od geodety z bojana - tanio - reklama przy ulicy - jak zajedziesz do gazowni to pomoc pan bezcenna - az dziwne ze to urzednicy - fantastycznie cie pciagna za raczke i wszystko powiedza... polecam
jak inwestujesz w piec to tylko kondensacyjny - liczylem i wyszlo ze dobry piec 10-15 k. pln ale oszczednosci bezcenne - jak pisali przedmowcy ja mam podobnie - 600 pln w zimie i szczatkowo 200 latem za gtowanie - cw z solara... im lepsza automatyka i piec tym wieksze oszczednosci potem... lepiej skup sie na dobrej firmie typu vailant czy buderus albo saunier, bretje, niz jakies hgw i potem bedziesz plakac... i uwazaj na instalatorow bo oni sa przemadrzali i wciskaja byle g. byle zarobic... polecam forum muratora w tym wzgledzie...
Wniosek do gazowni + budowa przyłącza do działki ( około 2000 zł), mapka (około 500 zł), projekt (około 1000 zł), przyłącze do domu i w domu od granicy działki (od 2000 do 3000 zł), piec (od 2000 do 15000 zł), ale jaka wygoda;)
Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Równanie i utwardzanie dróg (10 odpowiedzi)

Dziękuję bardzo zarządcy drogi Na Dambnik za wyrównanie i "utwardzenie" jej piaskiem z plaży. Po...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

do góry