Widok
jak wyżej Prezi komfort . Licząc swoją pracę jako górnik przy piecu węglowym to, taniej i czyściej, mogę coś powiedzieć po dwóch latach fedrowania Ja za ogrzewanie domu o powierzchni zbliżonej do przedmówcy za ubiegły rok zapłaciłem 3400.Poprzedni rok 3200 z dogrzewaniem kominkowym. Kocioł dwufunkcyjny z otwartym paleniskiem, połowa powierzchni ogrzewanie podłogowe. Warto zainwestować w kocioł kondensacyjny, jeśli masz dużą powierzchnię ogrzewania podłogowego i dobrą izolację to, koszty naprawdę są niewielkie
jak inwestujesz w piec to tylko kondensacyjny - liczylem i wyszlo ze dobry piec 10-15 k. pln ale oszczednosci bezcenne - jak pisali przedmowcy ja mam podobnie - 600 pln w zimie i szczatkowo 200 latem za gtowanie - cw z solara... im lepsza automatyka i piec tym wieksze oszczednosci potem... lepiej skup sie na dobrej firmie typu vailant czy buderus albo saunier, bretje, niz jakies hgw i potem bedziesz plakac... i uwazaj na instalatorow bo oni sa przemadrzali i wciskaja byle g. byle zarobic... polecam forum muratora w tym wzgledzie...