Widok

ogrzewanie kocioł - tylko jaki ?

Cześć - kupiłam właśnie mój pierwszy domek, który niestety wymaga większego remontu. Utknęłam na kwestii grzania - jaki kocioł polecacie - mam tam gaz więc rozważałam gazowy, ale przy obecnych podwyżkach czy warto? może jednak na pelet czy ekogroszek a może jednak elektryczny HELP
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepszy jest na odpadki np opony lub plastik. Pozwala to na niskie koszty i czysta okolice.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jeśli masz instalację gazową, to korzystaj. Będzie to najtańsza forma ogrzewania. Co więcej zupełnie bezobsługowa, a to też wiele warte
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

gazowa najtańsza? zainteresowało mnie to bo wydawało mi się, że właśnie wyjdzie mnie najdrożej w eksploatacji ze względu na wieczne podwyżki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najtańszy jest pelet lub ekogroszek. Przy drugim domku już to zrozumiesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bzdura...
Ceny ekogroszku to wręcz spekulacja. Trzeba kupować duże zapasy późną wiosną. A jeszcze całe kombinowanie, bo jak się kupi dużo a okaże się że jakość słaba to znowu klops...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

właśnie wiem, że taniej wyjdzie na pellet, ale kwestia dbania, dokładania, sprzątania itp jest czymś nie do końca policzalnym, innymi słowy komfort i bezobsługowość dla mnie się liczy :):):)
A wkładając jeszcze kij w mrowisko - a co myślicie o pompie ciepła??? Wiem, że najdroższa w zakupie, ale potem chyba eksploatacyjne w miarę tanio wychodzi????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry