Widok

halo Zabornia - Słoneczna Dolina i Zielony Stok!

Siedlce Temat dostępny też na forum:
Jest ktoś może stąd?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

halo Zabornia - Słoneczna Dolina i Zielony Stok!

Ano jest :).
dużo ludzi
pewnie że jest:) ja np jestem z Zielonego Stoku, a co? ;)
Zabornia... :] tu komary mają rondo 3250095 gg :]
A co myślą mieszkańcy Zaborni w temacie skrócenia linii autobusowej 167 do pętli Siedlce? Chcecie mieć dalej autobus do centrum Gdańska?
Hallo Zabornia!Przypadek,że znalazłam takie Forum.Ja zamieszkalam w Zaborni w 1945r.jako 8 letnia dziewczynka.To się nazywało Krystynów,nazwa Zabornia przyszla pózniej.Mieszkałam na dawnym majątku Komskiego przy stawie, był to Krystynów Nr. 3.Mój ojciec malował wszystkie numery dla wsi. Sołtysem był p. Jodłkowski,który mieszkał za stawem.Zjego synem chodzilam do szkoły Nr.8,Znam dużo nazwisk z tamtych lat.Mieszkalam tam do roku1953 i wyprowadzilismy sie na Cygankę (Suchanino), gzie mieszkałam do roku 1962 .Od tego czasu mieszkam w Szczecinie.Zabornię odwiedzilam 4 lata temu.Szłam przez Zabornie jako osiedle ,a nie przez wieś,płakałam jak zobaczyłam zaniedbane gospodarstwo gdzie mieszkalam.porobilam zdjęcia.Wracaly wspomnienia ,których jest mnostwo.Jeśli Cię zainteresuje co dzialo sie w Zaborni w latach powojennych, proszę sie odezwać, odpiszę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zielony Stok pozdrawia:)
Słoneczna Dolina pozdr
i jeszcze raz Słoneczna Dolina pozdrawia;)
-Też w Zaborni mieszkałem i tam też się urodziłem ,ale nie jest mi nic znane co opisujesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieńdobry mieszkam na krystynowej górze. Wie pani gdzie to jest ? Znam rodziny o których pani wspomniała . Może porozmawiamy na email. napewno zna pani moich przodków którzy podobno mieszkali tu jeszcze przed wojną .
-Mnie mogłoby też to zainteresować.
Po wojnie cały majątek z sadem przy Cedrowej dostał Garwoliński - poseł na sejm z ramienia PSL to sobie załatwił . Potem dzieci to podzieliły i posprzedawały niektóre marnie skończyły. Pamiętam jeszcze jak sołtys był u Nobasa - a na wzgórzy Christinenhof kupowałem mleko od gospodarza. Chodził tylko PKS a przy Cedrowej rosły piekne drzewa i była cudowna brukowana droga jak z wierszy Kochanowskiego
-Piszesz ,że "Niektóre źle skończyły",kogo na myśi miałeś?
ChristinenHof - tak się kiedyś nazywała stąd Krystyny
-Ja stąd jestem i szukam nowości,ale tu jak zwykle "stara bida"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Ujeścisko

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Muza musi grać. (2366 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry