Widok
hle hle...a skad u was takie zaciemnienie umyslu?abernacja czytania?zobacz sobie co ci"dobrzy" ludzie wypisuja,a pozniej
a zreszta zajmij sie sobą, potrafisz jedynie naskakiwac...choc wydaloby sie, ze w tak niewinnym stylu, a ty zaogniasz...czy lubujesz sie w tym?a moze jednak kopnelem cie w kiedys w pupe i teraz mi sie odwdzieczasz?
Dzis wkurza mnie to,a nie rozbawia-jak bylo poznym wieczorem :(
jakies pieprzone wyrazy ktos inny pozostawia, a pozniej dziwi sie ten inny ktos inny, albo tez przekreca, ze inna osoba jest zdenerwowana :(...bo ta osoba nie gra, nie bawi sie...po prostu JEST...i chce byc i...
...a g z tym...
bezsensowna pisanina.
I tak beda mieli swoje hipotezy.
I tak lepiej mnie znają.
Oni czuja , a ci nie ukladni ludzie nic nie czują(!) -co za bzdury :(
:(
...a g z tym...
bezsensowna pisanina.
I tak beda mieli swoje hipotezy.
I tak lepiej mnie znają.
Oni czuja , a ci nie ukladni ludzie nic nie czują(!) -co za bzdury :(
:(
Kiwdul
zapytaj Bagginsa dlaczego sądzi w tej czy iinej kwestii tak, a nie inaczej. Przeczytaj to uważnie, a potem zwyczajnie, używajac głowy, odpowiedz. Przedstaw przyczyny. Stać Cię przecież na to, prawda? Baggins ma rację mówiąc, że uczucia zaciemniają nasze postrzeganie rzeczywistości. Na przykład dlatego, że jeśli sie czegoś bardzo chce (albo nie), to łatwo pomylić to czego sie chce z tym co jest. Jeśli prawda jest dla kogoś jakąkolwiek wartością, to ów ktoś depcze tę wartosć kiedy upiera się że jego wizja świata jest jedyna i właściwa podczas, gdy z otoczenia dopływają sygnały, że może być inaczej. Depcze ją jeszcze bardziej odmawiając konfrontacji wizji ze światem. Dlatego w tym wypadku trzeba sie zdecydować: albo wizja, albo prawda. Inaczej jest sie hipokrytą. Albo kompletnym ślepcem. Oczywiście warto mieć swoje marzenia, widzimisię, małe skrzywienia, wielkie sentymenty (gorzej kiedy na odwrót :)), ale ważne, bardzo ważne jest posiadanie świadomości tego, że ten czy tamten element jest przez nas widziany jako większy albo mniejszy. Nikt nie posiada prostego lustra postrzegania, nikt. Ważne by wiedzieć w których miejscach nasze własne lustra są krzywe, bo wtedy ma się szasę zdobyć jakąkolwiek PRAWDZIWĄ wiedzę o świecie.
Już pisałam do Ciebie o tym, ale napiszę jeszcze raz: argumenty warto pokonywać za pomocą argumentów, nie osądów, nie słów wypowiadanych w gniewie lub żalu. Złośliwości mozna również robroić przy pomocy spokojnych słów.
I jeszcze jedna rzecz: my nie tworzymy przeciwko Tobie żadnego frontu, niczego podobnego. No przynajmniej ja o niczym takim nie wiem.
Już pisałam do Ciebie o tym, ale napiszę jeszcze raz: argumenty warto pokonywać za pomocą argumentów, nie osądów, nie słów wypowiadanych w gniewie lub żalu. Złośliwości mozna również robroić przy pomocy spokojnych słów.
I jeszcze jedna rzecz: my nie tworzymy przeciwko Tobie żadnego frontu, niczego podobnego. No przynajmniej ja o niczym takim nie wiem.
przeobrażenie
Feminizm jest ideologią pod wieloma względami podobną do komunizmu, lecz
bardziej absurdalną, bo jeszcze bardziej sprzeczną z naturą i zdrowym
rozsądkiem. Podobnie jak komunizm, ignoruje podstawowe, naturalne prawa.
Komunizm, zmierzając do szczęścia proletariatu, podeptał m.in. prawa własności.
Własność prywatna miała być zniesiona, wszystko miało być wspólne, a każdy miał
otrzymywać ze wspólnej własności „według potrzeb”.
Należało uświadomić nieświadomą klasę robotniczą, że jest wykorzystywana przez
wrednych kapitalistów. Najbardziej świadoma część proletariatu – komuniści –
mieli stanąć na jego czele i doprowadzić do zmiany ustroju, likwidując prawa
własności i znosząc wyzysk klasy robotniczej. Jednym z dogmatów komunizmu jest
teoria „walki klas”. Zwycięstwo proletariatu miało doprowadzić do likwidacji
burżuazji jako reliktu poprzedniej epoki..
O ile komunizm był ideologią jednej klasy społecznej (a faszyzm – ideologią
jednego narodu) - feminizm jest ideologią jednej płci. Zmierzając do szczęścia
kobiet, ignoruje podstawowe, naturalne prawa., m.in. ignoruje fakt, że płeć w
dużej mierze determinuje role społeczne. Feminizm postuluje m.in. wprowadzenie
równości płci. Aby zrealizować ideały feminizmu, należy uświadomić kobiety, że
są wykorzystywane przez mężczyzn. Na czele kobiet staną feministki,
likwidując nierówność i znosząc wyzysk kobiet.
Zamiast komunistycznego dogmatu o „walce klas” w feminizmie znajdujemy dogmat
o "odwiecznej wojnie płci". W feministycznych pismach natomiast możemy znaleźć
poważne rozważania o tym, czy w nowym społeczeństwie mężczyzna jest jeszcze
kobiecie potrzebny.
bardziej absurdalną, bo jeszcze bardziej sprzeczną z naturą i zdrowym
rozsądkiem. Podobnie jak komunizm, ignoruje podstawowe, naturalne prawa.
Komunizm, zmierzając do szczęścia proletariatu, podeptał m.in. prawa własności.
Własność prywatna miała być zniesiona, wszystko miało być wspólne, a każdy miał
otrzymywać ze wspólnej własności „według potrzeb”.
Należało uświadomić nieświadomą klasę robotniczą, że jest wykorzystywana przez
wrednych kapitalistów. Najbardziej świadoma część proletariatu – komuniści –
mieli stanąć na jego czele i doprowadzić do zmiany ustroju, likwidując prawa
własności i znosząc wyzysk klasy robotniczej. Jednym z dogmatów komunizmu jest
teoria „walki klas”. Zwycięstwo proletariatu miało doprowadzić do likwidacji
burżuazji jako reliktu poprzedniej epoki..
O ile komunizm był ideologią jednej klasy społecznej (a faszyzm – ideologią
jednego narodu) - feminizm jest ideologią jednej płci. Zmierzając do szczęścia
kobiet, ignoruje podstawowe, naturalne prawa., m.in. ignoruje fakt, że płeć w
dużej mierze determinuje role społeczne. Feminizm postuluje m.in. wprowadzenie
równości płci. Aby zrealizować ideały feminizmu, należy uświadomić kobiety, że
są wykorzystywane przez mężczyzn. Na czele kobiet staną feministki,
likwidując nierówność i znosząc wyzysk kobiet.
Zamiast komunistycznego dogmatu o „walce klas” w feminizmie znajdujemy dogmat
o "odwiecznej wojnie płci". W feministycznych pismach natomiast możemy znaleźć
poważne rozważania o tym, czy w nowym społeczeństwie mężczyzna jest jeszcze
kobiecie potrzebny.
Doktorze wymagający leczenia
Skoro już zacząłeś kląć... Te swoje tekściki wsadź sobie w d... może coś poczujesz... Nareszcie... Może nawet zrobi Ci się dobrze... :-)...Auto-dowartościowanie... no tak... każdy sądzi po sobie co???... Miałbym dowartościować się tym, że reaguję na głupotę, cholerną głupotę!!! Nigdy... Poczułbym się lepiej gdyby takich dupków jak Ty nie było na świecie... A teraz wsadzając sobie te tekściki w d... zrób sobie dobrze możesz nawet użyć jeszcze czegoś - swojego totalnego błazeństwa...To też sobie wsadź... Tylko pamiętaj głeboko!
Stworku
Witaj! Jestem ciekaw czy te chłe chłe to nie Twoja sprawka?... Niby nie co?... Co do tego co napisałeś to czyż złość nie jest argumentem (jeśli tylko nie chodzi tu o wariata itp.) Jeśli już mnie ktoś rozzłości to zapewne są argumenty, bo wbrew pozorom świecę stoickim spokojem... Poza tym nie mam zamiaru tu na łamach HP cytować jak Małpeczka... nie mam czasu na wyszukiwanie i łapanie za słówka... Każdy chyba czyta tekst więc jeśli pisze to chyba nie musze ponownie kopiować słów, do których się odnoszę... A te małpeczki to tak żeby nie brzmiało zbyt sterylnie... W końcu to nie szpital, choć niektórym tak się zdaje...
Nieobecny
Ty się po prostu zdecyduj: albo chcesz w sposób rzetelny porozmawiać na jakiś temat, albo możemy poprzerzucać sie złośliwosciami. W obrębie tej drugiej możliwosci znajdzie się miejsce na małpeczki. W obrębie tej pierwszej nie ma dla niej miejsca.
Co do tego kim tu jestem a kim nie, raz już wyraźnie wypowiedziałam się na ten temat.
Co do tego kim tu jestem a kim nie, raz już wyraźnie wypowiedziałam się na ten temat.
Nieobecny...dzieki za trzezwosc umyslu... :)))
Stworku..a wiesz co???mam w d tych wioelkich wlodarzy slowa...MAM ICH PO PROSTU GDZIES....wiec nie pisz mi o racji tych...ktorych mam gdzies...tak samo...jak oni maja mnie gdzies...
hle hle....a posmiej sie troche, , , , , od czego jestes "hle hle" ???
Boze...to zenujace wszystko...
dlatego mam to w d...
Nieobecny....jestem Ci wdzieczny...zjawiasz sie, zjawiasz-gdy...gdy potrzebuje Ciebie.......................................Dziekuje:*)))
hle hle....a posmiej sie troche, , , , , od czego jestes "hle hle" ???
Boze...to zenujace wszystko...
dlatego mam to w d...
Nieobecny....jestem Ci wdzieczny...zjawiasz sie, zjawiasz-gdy...gdy potrzebuje Ciebie.......................................Dziekuje:*)))
Doktorku
Pociachać to Ty możesz siebie... Co w środku piszczy? Nic nie piszczy... Ot co. Chamem to Ty jesteś... ja według zwyczaju, który mówi, że z Polakiem trzeba rozmawiać po polsku, z Anglikiem po angielsku tak z Tobą rozmawiam po chamsku... Mówię w Twoim języku. Jak się zorientowałem ten język rozumiesz doskonale więc o co Ci chodzi?
Co zrobiłabym
gdyby ktoś zamordował ukochaną osobę? Gdybym nie musiała reagować natychmiast w wymuszony przez sytuację sposób, najpierw pobiegałabym w kółko wyjąc i trzymając się za głowę, a potem starałabym się dopaść drania. Myślisz, ze to standardowe? Bo ja myślę że tak. Przynajmniej w zakresie myślenia "co bym zrobił"
Stworek
Jeżeli rzeczywiście mamy tyle wyuczonych i przewidywalnych zachowań, to tym prościej zaprogramować boota podszywającego się na ekranie pod żywą osobę.
Jeśli wiem, że dziś testuje się takie "cuda" w necie, to jaką mam pewność, że tutejsze ewoluujące xywki nie są wytworem maszynki? Intuicję? A może na intuicję też jest gotowy kod genetyczno-matematyczny?
Jeśli wiem, że dziś testuje się takie "cuda" w necie, to jaką mam pewność, że tutejsze ewoluujące xywki nie są wytworem maszynki? Intuicję? A może na intuicję też jest gotowy kod genetyczno-matematyczny?
...a teraz pare ladnych zdan(i aby nie bylo watpliwosci-sam sie ocenzurowalem)...nie chce osmieszac adminow,bo nie taki mam cel.
.
...a czy jestem wulgarny????a jesli tak-to:
...nie wiecej od tych poukladanych gnojkow, ktorzy ładne slówka zamieniają nieudolnie w chamskie wyrazy....
Wiec raz jeszcze powtarzam i juz nie podpity, ale raczej zmęczony teraz -pracą wymęczony sowicie, tą pracą , ktorą KOCHAM i tym, co tutaj widze- s*******AJCIE PIEPRZONE NICKI....s*******AJCIE PIEPRZONE LUDZISKA....
...tak -tak wlasnie moze KAZDY napisac w tym marnym hydeparku!:I ja tak pisze, pisze bo tak sie czuje...a jak móglbym inaczej?!...a wiec-idzcie sobie !!! , powtarzam uparcie....ale was nie mozna zniweczyc...tak...tak jak prawdziwych smieci przez tysiace lat...lecz ja nie mam czasy tyle...-wiec SPIE(...) JUZ-JUZ TERAZ-WY DOBRZY LUDZIE...SPIE(...) WSZECHETNICY.... czas na was:(((((pieprzony marny czas , a niech was nie ma(!!!)...niech pieprzony czas nie bedzie pieprzony...SPIE(...)....i cieszcie sie, ze Kiwdul tak"ladnie" pisze....
mam to gdzies!!!
Gdzies!!!!!!!!!!!!!!:)))
Wiec spie(...), i cieszcie sie, ze tak, a nie inaczej pisze do Was....mdli mnie ...mdli na ten inny...inny"normalny" sposób :((((
Spie(...)!!!!!!!!!!
.
...a czy jestem wulgarny????a jesli tak-to:
...nie wiecej od tych poukladanych gnojkow, ktorzy ładne slówka zamieniają nieudolnie w chamskie wyrazy....
Wiec raz jeszcze powtarzam i juz nie podpity, ale raczej zmęczony teraz -pracą wymęczony sowicie, tą pracą , ktorą KOCHAM i tym, co tutaj widze- s*******AJCIE PIEPRZONE NICKI....s*******AJCIE PIEPRZONE LUDZISKA....
...tak -tak wlasnie moze KAZDY napisac w tym marnym hydeparku!:I ja tak pisze, pisze bo tak sie czuje...a jak móglbym inaczej?!...a wiec-idzcie sobie !!! , powtarzam uparcie....ale was nie mozna zniweczyc...tak...tak jak prawdziwych smieci przez tysiace lat...lecz ja nie mam czasy tyle...-wiec SPIE(...) JUZ-JUZ TERAZ-WY DOBRZY LUDZIE...SPIE(...) WSZECHETNICY.... czas na was:(((((pieprzony marny czas , a niech was nie ma(!!!)...niech pieprzony czas nie bedzie pieprzony...SPIE(...)....i cieszcie sie, ze Kiwdul tak"ladnie" pisze....
mam to gdzies!!!
Gdzies!!!!!!!!!!!!!!:)))
Wiec spie(...), i cieszcie sie, ze tak, a nie inaczej pisze do Was....mdli mnie ...mdli na ten inny...inny"normalny" sposób :((((
Spie(...)!!!!!!!!!!
.
..zapomnialem oskalpowac pierwszych wyrazow,i zapewniam,ze nie specjalnie tego nie uczynilem,przez pomylke jedynie:(Lecz to
go na ulicach...wiec jesli zycie ten hydepark...i tutaj niech sie niesie...
...bo czym sie rozni to to(???)...czym sie wyroznia w dobrą strone?NICZYM-tam i tutaj wojny...kure(...)two, cynizm, ironia, dobijanie slabszych...sadyzm, podawanie dloni padajacym, smiech, placz i nienawisc obok MILOSCI...klonowanie i zabijanie...WSZEDZIE TO SAMO...to NIE Raj, to pieprzone...czasem ...cudowne ZYCIE...
...bo czym sie rozni to to(???)...czym sie wyroznia w dobrą strone?NICZYM-tam i tutaj wojny...kure(...)two, cynizm, ironia, dobijanie slabszych...sadyzm, podawanie dloni padajacym, smiech, placz i nienawisc obok MILOSCI...klonowanie i zabijanie...WSZEDZIE TO SAMO...to NIE Raj, to pieprzone...czasem ...cudowne ZYCIE...