Widok

miejski sprint

Wiosna idzie. Powoli bo powoli, ale idzie, siłą rzeczy czy też raczej siłą natury.
Może by tak jakieś otwarcie sezonu? Topienie burej suki zimy?
Moja propozycja jest taka:

25.03.06 godz. 15
Spotykamy się na pierwszym (?) w 3mieście sprincie miejskim na dystansie 100m
Zawodnicy startują parami, przegrany odpada i tak aż do wyłonienia zwycięzcy. Startować może każdy, byle na rowerze!

Jest to oczywiście moja propozycja - wstępne założenia.
Jakieś pytania? Czekam też na wyrazy uznania (hehe) a tak całkiem serio, to chcę się zorientować ile osób by się na coś takiego pisało.
Miejsce oczywiście jakieś na uboczy i o małej liczbie osób trzecich (myślę o zamkniętej części estakady).

Pozdrowienia
cho.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chetnie bym popatrzył, pod warunkiem, że meta bedzie wyznaczona przez morze, a dokładniej sam brzeg ;)
Wyścig? Czemu nie?
Każde potyczki na 2 kołach jak naj bardziej są na miejscu aby rozgrzać tę zimową aurę.
Trzeba tylko ustalić miejsce. (no i może jakieś kategorie sprzętowe jak będzie zbyt dużo chętnych) :)
Ja się podpisuję obiema rękoma pod tym pomysłem i z niecierpliwością czekam na szczegółowe ustalenia.
Pozdrowery!
Bardzo fajny pomysł, zastanawiam się tylko czy to 100m to trochę nie za mało ?
100 metrów po to, by każdmy miał jakotakie szanse :) Nie jest to ani za mało, ani za dużo. Co do miejsca, jak tylko zdecydujemy się na coś, na pewno dam znać! To samo tyczy się czasu i ewentualnego regulaminu. Myślę także nad kategoriami, ale to zależy od ilości chętnych na wyścigi.
Może wy macie jakieś propozycje co do miejsca? Najlepiej gdzieś na uboczy, ale nie za bardzo :) Aha, bardzo możliwe, że bedzie wpisowe:) Ale spoko, jakieś 1-2 zety co by pokryć koszt zrobienia szprychówek - a co, jak coś robić to na całego, haha.

pozdrowienia
cho.
bardzo pozytywny pomysł :) fiu fiu jak to ma być 100 metrów to żwir będzie ostro leciał z pod kół :D pozdro dla pomysłodawcy :)
cholerny napisał:

> 100 metrów po to, by każdmy miał jakotakie szanse :) Nie jest
> to ani za mało, ani za dużo.

Ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, wydaje mi się, że ciekawiej by było gdyby taki sprint trwał te 20-30s a przy 100m to nie będzie to chyba więcej jak 10-15s.

> Może wy macie jakieś propozycje co do miejsca?

Do głowy przychodzą mi dwa ciekawe miejsca ale dość mocno na uboczu:
- ulica Szybowcowa na tyłach lotniska w Rębiechowie
- prosta na szosowej pętli na Reja w Sopocie
Z typowo miejskich lokalizacji to fajny byłby pas startowy na Zaspie gdyby nie betonwe bloki, które na nim poustawiali.
> fajny byłby pas startowy na Zaspie gdyby nie betonwe bloki, które na nim poustawiali

Miedzy tymi betonowymi blokami jest wystarczajaco miejsca, aby przejechac :) ... a do tego uczestnicy nie zajedzaliby sobie drogi :)
Nono, ciekawe, propozycja godna uznania :)
Kto wie, może będę - powalczymy pozimowo ;)
Pzdr.
T.
niezły pomysł napewno byłoby ciekawie zwłaszcza w kategori open :MTB kontra szosówka no i nietylko
Flash napisał:

> Miedzy tymi betonowymi blokami jest wystarczajaco miejsca, aby
> przejechac :) ... a do tego uczestnicy nie zajedzaliby sobie
> drogi :)

Hehe, a ja właśnie się zastanawiałem czy między tymi blokami jest może na tyle dużo miejsca żeby swobodnie rowerem przejechać :-) Jeżeli faktycznie są między nimi wystarczające przerwy to ja jestem za tym miejscem.
Zatem, czy może ktoś zweryfikować to miejsce? Brałem je pod uwagę, acz dawno nie byłem i nie pamiętam odstępów pomiędzy betonami. Na moje to i 1m szerokości może być za mało. Wiecie, w ferworze walki wszystko może się zdażyć :)

Nie widzę sensu wyodrębniać kategori mtb - szosa. Tak będzie ciekawiej:)
Na koniec zdradzę jeszcze, że jak ten wścig się uda, to w planach są następne (m.in. Wielki Podjad).

pozdrowienia
cho.
cholerny napisał(a):

> Na moje to i 1m szerokości może być za mało. Wiecie,
> w ferworze walki wszystko może się zdażyć :)

I o to chodzi, i o to chodzi ;)
Między blokami da się spokojnie przejechać , jeżdze tamtędy od ładnych paru lat i zawsze się zmieściłem :) także miejscówke chyba mamy :D
Miejsce jak nabardziej fajne a pomiędzy jednymi blokami betonowymi a drugimi jest ze 100m. http://maps.google.com/?ll=54.3968,18.603582&spn=0.001462,0.003616&t=k
:)

palenie gumy

pomysl ciekawy - ale wedlug mnie powinny byc porobione kategorie, bo np. MTB z szosowka nie bedzie miala szans (wiekszy ciezar i opory toczenia).
Ale pomysl ciekawy. Taka rowerowa wersja samochodowego palenia gumy ;)
wg mnie na 100 metrach w mtb i szosie może być równo
ja myslę, że na 100wce mtb na slickach może mieć przewagę nad szosówką - wyższa kadencja i lepsza przyczepność.

z tym, że to teoretyzowanie czcze - kiedy to to?
a już wiem. sory winetu, niese kaganek oświaty wtedy
Fajny pomysł, również popieram.
będą jakieś nagrody ?
Uścisk ręki organizatora ;-)
wiec gdzie i o ktorej no i czy beda jakies nr startowe?? i na jakiej zasadzie ebdzie losowana kolejnosc startow?? bo jak sie spotka 2ch najleprzych w pierwszym wyscigu to wiadomo ze jeden odrazu odpada czy to na jakis innych zasadach??
ja bym też proponował jakiś inny system nieeliminujący bo jak mam przyjechać z gdyni i odpaść w pierwszym wyścigu to to nie robota
dre napisał(a):

> ja bym też proponował jakiś inny system nieeliminujący bo jak
> mam przyjechać z gdyni i odpaść w pierwszym wyścigu to to nie
> robota

rock'n'roll stary :)

więcej info. w krótce. Cieszę się, że jest całkiem spore zainteresowanie - zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. A to, że w pierwszym wyścigu spotkaja się "mocni", cóż takie życie. Jak będzie nas np. 10, to można zabawić się w "każdy z każdym". Czy są chętne jakieś panie?
Kazumi, odezij się do mnie, gdyż jest mały problem :)

pozdrowienia
cho.
fajnie by to wygladalo na lodzie:) pozdr.
Nie najlepsze info :(

Wyścig musi być odwołany, niestety. Muszę wyjechać (służbowo ) a Kazumi, zresztą się nie dziwię, nie chce podjąć się tego wyzwania samemu.
Ale spoko, drugi weekend kwietnia :) Będzie cieplej i miejmy nadzieję - bardziej sucho! Więc macie czas na podkręcenie swojej pary w nogach i do zobaczenia 8 kwietnia!

Sorry, za te zmiany, ale cóż zrobić?

Pozdrowienia
cho.
8 kwietnia GKR robi imprezę rowerową i myśla o tym, zeby zorganizowac alleycata albo coś w tem guscie - może się włączycie?
Według mnie 8 kwietnia to kiepski termin bo tego dnia jest również BT Gdańsk co zapewne mocno obniży frekwencję.
impreza GKR jest po BM - to wspólnie z miastem
Ale ja miałem na myśli przeniesienie miejskiego sprintu na 8 kwietnia.

> impreza GKR jest po BM - to wspólnie z miastem

Chyba po BT ?
ta BT, co za różnica w sumie?
grisza napisał:

> ta BT, co za różnica w sumie?

Nie bardzo rozumiem... BT to Bike Tour a BM to BikeMaraton ale to chyba oczywiste. W każdym razie imprezka GKR była zwykle w czerwcu a również w czerwcu jest w Gdańsku BM wiec już zgłupiałem i dlatego pytałem.

ja już totalnie zgłupiałem :)
czekam więc na maila sensownego
dzięki Grisza za kontakty; mam nadzieje, że niebawem się spotkamy wszyscy i powalczymy na 100-metrowym odcinku pola bitwy !

oczekujcie szczegółów, a będzie warto, jak sądzę !

pozdrowienia
cho.
seba generalnie sensu mojej wypowiedzi nic a nic nie zmienia czy to jest BT czy BM, jest to delikatnie mówiąc kompletnie bez znaczeuia.

imprez GKR zawsze były dwie - przejazd rowerowy - ten w czerwcu i takie wiosenne spotkanie - zawsze w kwietniu (zawsze było na klonowej, teraz mam nadzieję przeniosą)
grisza napisał:

> seba generalnie sensu mojej wypowiedzi nic a nic nie zmienia
> czy to jest BT czy BM, jest to delikatnie mówiąc kompletnie bez
> znaczeuia.

W takim razie przyznaję, że nie wiem jaki jest sens Twojej wypowiedzi.

> imprez GKR zawsze były dwie - przejazd rowerowy - ten w czerwcu
> i takie wiosenne spotkanie - zawsze w kwietniu (zawsze było na
> klonowej, teraz mam nadzieję przeniosą)

A mi się wydawało, że na Klonowej to się zawsze wielki przejazd rowerowy zaczynał, o żadnych wiosennych spotkaniach w tym miejscu nigdy nie słyszałem więc chyba jakieś tajne były ;-)
nie nie były tajne, a w sens wypowiedzi Ciebi nie wprowadze, musisz sam kombinowac
ej to na czym w końcu staneło ?:D bo ja sie zgubiłem a ścignoł bym sie chętnie :P
pozdro
W środę odbędą się wstępne rozmowy z GKR o połączeniu imprez :) Miejmy nadzieję że coś fajnego z tego wyjdzie. W środę lub w czwartek dam albo ja albo Cholerny znać na czym stanęło ale sprint na pewno kiedyś się odbędzie.
Pozdrawiam
do góry