Widok

mieszkanie na poddaszu-poradźcie

Witam. Planuję kupić niewielkie mieszkanie na poddaszu w stosunkowo nowym budownictwie (dach kryty blachodachówką) Czy ktoś wie jak się miszka na poddaszu? Słyszałam, że w lecie może być upiornie gorąco. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam ,
my mamy mieszkanko na poddaszu, które remontujemy co prawda jeszcze tam nie mieszkamy ale przebywamy tam czesto. Nie zamienilabym poddasza na zwykle mieszkanko, nigdy!! poddasze ma swoj urok :) co prawda fakt ze skosy dosc nas ograniczają ale da sie przeżyć. Co do lata myśle ze fakt jest gorąco, wprowadzamy sie na lato właśnie. Ale myśle ze veluxy dużo dają. Teraz jak veluxy otwieramy to momentalnie jest chlodniej niż przy normalnych oknach .

image
image
Witam,

my mamy mieszkanie dwupoziomowe i gorny poziom latem, w dzien to istne pieklo! Pomimo ciemnych rolet, z grubego materialu to nawet jak okna sa otwarte, to w dzien mamy okolo 30 stopni!!! Zima za to wszystko zalezy od ocieplenia budynku....zanim nasz porzadnie ocieplili, to mielismy lod na scianie pod oknem w pokoju i przy grzejnikach na maksa - 11 stopni!!!
a my juz mieszkamy i wcale nie jest tak zle, owszem jest cieplej niz na dole, ale ukropu totalnego tez nie ma

image
image
dokladnie u nas weluxy sprawdzaja sie rewelacyjnie

image
image
U mnie nie ma w ogóle problemów latem, wystarczy że zostawie okna lekko uchylone i nie ma gorąca. Może to zasługa Veluxów, nie wiem, zawsze można założyć klimę :)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ile płaciliście za schody samonośne ? (33 odpowiedzi)

Witam, Będę potrzebować schodów do domu, zastanawiam się jaką opcję wybrać. Są to schody w...

koszta utrzymania domu (8 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu domu w Baninie, ale ciekawa jestem ile wynoszą opłaty m.in gaz, prąd,...

Układanie paneli podłogowych! (34 odpowiedzi)

Witam! Solidna i tania ekipa ułoży panele podłogowe w Gdańsku lub okolicach. Cena za m2 15zł...

do góry