Widok

fiku miku, fiku miku, jestem w Twoim pamietniku.....

pamietacie stare dobre czasy, gdy w modzie byly pamietniku, do ktorych wpisywali sie znajomi, pisali jakis wierszyk, robili ladny rysunek. tak sobie pomyslam, ze to byla fajna rzecz, bo teraz mozemy sobie przypomniec o jakies kolezance czy koledze z dziecinstwa, o kotrym juz dawno nie pamietamy. ma ktos jeszcze taki pamietnik?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam taki pamiętnik z sekretami:)jest boski mój maż mi sie tam nawet wpisał(znamy sie od podstawówki)to były czasy....
Mam takie dwa, jeden ze szkoły podstawowej (w drewnianych okładkach, kupiony podczas wycieczki do Zakopanego), a drugi ze szkoły średniej.
A oto jeden z wpisów (pisownia oryginalna):
"Na guże rurze, na dole fjołki.
My się kohamy jak dwa aniołki."
Dzisiaj by powiedziano, że dziecko ma dysortografię. Ale wtedy mówiono, że po prostu nie uczy się.
no to teraz przeszukam pół domu, albo cały:)
a pamiętacie rysunki z tekstem:
"to jest jasne jak na słońcu
moje imię jest na końcu" :)))

albo

"na górze róże na dole bez....
(i dalej nie pamiętam)"
Właśnie odkopałam mój pamiętnik i nie mogę się napatrzeć i naczytać..:)

niektóre z wpisów..:

' Na pamiątkę dla dobrej uczennicy Hani - Marek W. ' :))

'Strzela piorun w skały, strzela piorun w dęby. jak cię chłopak zdradzi, strzel mu prosto w zęby. Miłej kolezance Kasia Hani'

wszystkie pisane przez dzieci w wieku 11 lat, takze ten, ktory teraz nastapi..

'Kto dostrzegłszy zysk o prawosci pomysli, kto w niebezpieczeństwie gotów życie ryzykować i kto po latach nie zapomina o swych przyrzeczeniach, ten jest człowiekiem doskonałym.< Konfucjusz>
Kochanej Hani- Aga'
przyznacie, że ostatnie jest niezłe jak na ten wiek..
mam 2 schowane w mojej skrzyni ze skarbami :) ehh fajne wpisiki hihi...

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
no jasne ze fajne!! ja mam problem z 1 wpisem bo nei pamietam kto to byl troche glupio mi z teog powodu..jak moglam zapomniec komu dawalam pamietnik :/ ale inne sa po prostu swietne :)

ola
tez mam 2 pamietniki. gdzies zakopane w pudlach. sa gdzies u mamy, jak do niej pojade to odkopie i sobie do Gdanska przywioze. chcialam je nawet kiedys wyrzucic, ale wlasnie na dniach doszlam do wniosku, ze to bardzo mila pamietka.

'ucz sie ucz, bo nauka to potegi klucz'............

Nie mam pamietników, ale mam stare archiwum gg...;/
ja mam opcje ze mi nie archiwizuje(jesoo dobrze napisalam :-/? hihi) czasami sie zdarzalo ze sobie ktos lubil poszperac tu i tam :(

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
a ja sobie przypomniałam wierszyk..."ile gwiazdek na orbicie tyle 6 mniej w zeszycie" hehe :)

ola
albo....."kamien sie kruszy woda sie saczy,naszej przyjazni nikt nie rozłączy"

ola
fajne. ja tylko czekam, kiedy dopadne swoje pamietniki i poczytam sobie. bo wierszykow nie pamietam. pamietam za to.......niektore rysunki kolezanek.........

taakk jeszcze jak takie zupelnie male dzieciaki super rysuja:) i fajnie sie wspomina...np moja kumpela teraz swietnie rysuje!! a ja mam jej rysunek z zerówki:) naprawde fajnei to mozna zestawic:)

ola
to fajnie, ze masz takie 'stare' kumpele. ale o czyms mi przypomnialas. w 2 klasie SP kolezanka wpisala mi sie do pamietnika, chyba nawet cos narysowala. po latach nasze drogi sie spotkaly, a ona umie bardzo ladnie rysowac. ciekawe, jak tu wygladalo porownanie?

oooo ...moze chcesz nam zeskanowac:P :)

ola
nie mam jak, bo pamietniki sa u mamy, a mama mieszka daleko.

buuuu......ale domyslam sie ze to naprawde niezle porownanie:)

ola
tez tak mysle. ale to sie okaze za jakis czas.

pamiętników pisanych też już nie mam, ale archiwum gg mam, tam też niezłe wpisy, niektórych osób już dawno w moim życiu nie ma i nie będzie...

...życie... raz do roku darmowa podróż wokół Slońca...

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (28 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

do góry