Widok
fiku miku, fiku miku, jestem w Twoim pamietniku.....
pamietacie stare dobre czasy, gdy w modzie byly pamietniku, do ktorych wpisywali sie znajomi, pisali jakis wierszyk, robili ladny rysunek. tak sobie pomyslam, ze to byla fajna rzecz, bo teraz mozemy sobie przypomniec o jakies kolezance czy koledze z dziecinstwa, o kotrym juz dawno nie pamietamy. ma ktos jeszcze taki pamietnik?
Mam takie dwa, jeden ze szkoły podstawowej (w drewnianych okładkach, kupiony podczas wycieczki do Zakopanego), a drugi ze szkoły średniej.
A oto jeden z wpisów (pisownia oryginalna):
"Na guże rurze, na dole fjołki.
My się kohamy jak dwa aniołki."
Dzisiaj by powiedziano, że dziecko ma dysortografię. Ale wtedy mówiono, że po prostu nie uczy się.
A oto jeden z wpisów (pisownia oryginalna):
"Na guże rurze, na dole fjołki.
My się kohamy jak dwa aniołki."
Dzisiaj by powiedziano, że dziecko ma dysortografię. Ale wtedy mówiono, że po prostu nie uczy się.
Właśnie odkopałam mój pamiętnik i nie mogę się napatrzeć i naczytać..:)
niektóre z wpisów..:
' Na pamiątkę dla dobrej uczennicy Hani - Marek W. ' :))
'Strzela piorun w skały, strzela piorun w dęby. jak cię chłopak zdradzi, strzel mu prosto w zęby. Miłej kolezance Kasia Hani'
wszystkie pisane przez dzieci w wieku 11 lat, takze ten, ktory teraz nastapi..
'Kto dostrzegłszy zysk o prawosci pomysli, kto w niebezpieczeństwie gotów życie ryzykować i kto po latach nie zapomina o swych przyrzeczeniach, ten jest człowiekiem doskonałym.< Konfucjusz>
Kochanej Hani- Aga'
przyznacie, że ostatnie jest niezłe jak na ten wiek..
niektóre z wpisów..:
' Na pamiątkę dla dobrej uczennicy Hani - Marek W. ' :))
'Strzela piorun w skały, strzela piorun w dęby. jak cię chłopak zdradzi, strzel mu prosto w zęby. Miłej kolezance Kasia Hani'
wszystkie pisane przez dzieci w wieku 11 lat, takze ten, ktory teraz nastapi..
'Kto dostrzegłszy zysk o prawosci pomysli, kto w niebezpieczeństwie gotów życie ryzykować i kto po latach nie zapomina o swych przyrzeczeniach, ten jest człowiekiem doskonałym.< Konfucjusz>
Kochanej Hani- Aga'
przyznacie, że ostatnie jest niezłe jak na ten wiek..