Widok

ile czekaliście na decyzję kredytową?

mam pytanko ile czekaliście na decyzję kredytową na mieszkanie.ja mam złożone dokumenty w dwóch bankach:PKO BP i Getin Noble Bank- czekam już trzeci tydzień i nic - zero odezu.zaczynam się powoli niepokoić- czy słusznie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
niesłusznie ;)
u nas miało byc w dwa tyg a przeciągnęło się do dwóch m-cy!!!!!!!!!
także spokojnie-cierpliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My w PKO czekaliśmy z 3 tygodnie na szczęście się udało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My w PKO BP czekaliśmy 3 dni, ale wiem że niektórzy czekają nawet 2 m-ce, jeśli są jakieś komplikacje, trzeba donieść dodatkowe dokumenty itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
My czekalismy dokladnie 5 dni roboczych!!!jejku strasznie dlugo czekacie-wspolczuje.Moze zadzwon tam i zapytaj czy wszystko w porzadku??Moze jakies dokumenty trzeba doniesc??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zakup mieszkania od dewelopera:
1.NORDEA Bank 4tygodnie odzial w Sopocie...Brawo !!!ale prosilbym o bardziej szczere rozmowy i negocjacje na temat kredytu.
2.DnB NORD 6tygodni: Odzial w Gdyni na Swietojanskiej Pan Radoslaw polecam!!!
3.Deutsche Bank: Nie polecam!!!Z powodu panoszenia sie i traktowania klienta jak najgorsze zlo,ktore musi pzyjsc po kredyt na kolanach.porazka i rezygnacja
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja czekalam 3 tyg i odmowa załamka....czy ktos mial taka odpowiedz typu ze zobowiazania strasznie obnizyly zdolnosc...chce teraz spalcic jeden kredydycik i karte kredytowa myslicie ,ze to co da???i co teraz do innego banku zaraz minąl terminy zaswiadczen o zarobkach itd i co od początku??? koszmar.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
noreda - 4tyg
wbk 3,5 tyg
ale niezbędne było donoszenie dokumentów co spowodowało tak długie oczekiwanie.
3 tygodnie i zero odzewu mnie by zaniepokoiło i zadzwoniłbym z pytaniem kiedy będzie decyzja - tak albo nie i równocześnie składałbym papiery do innych banków..

A co DB (ktoś tu wspominiał) doradca z którą miałem do czynienie była ok, umawiała się gdzie ja chciałem i gdzie chciałem natomiast oferta DB dla PLN jest wyjątkowo mało atrakcyjna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kornelia jak spłacisz część zobowiązań to Twoja zdolność kredytowa będzie większa. radzę jak najszybciej pozbyć się kart kredytowych, jesli je masz.
A jak długo się czeka w PeKaO SA? I jeszcze jedno pytanko czy jak jest decyzja pozytywna to płacić zadatek bo jest pewne, że dostanę kredyt?Bardzo proszę o info. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
My mamy kredyt hipoteczny w Millenium,w Pekao SA ROR-a mieliśmy od lat więc do tego banku jako,że jest "nasz" udaliśmy się najpierw;niestety warunki jakie nam zaproponowali były nie do przyjęcia.Wiem,że teraz masa ludzi bierze kredyt w mbanku i Banku Pocztowym;więc może tam popytaj.A prawdę mowiąc ,jeśli ci zależy na czasie,to najlepiej brać kredyt w banku,który współpracuje z deweloperem(o ile kupujesz nowe mieszkanie),tam czekasz na decyzję parę dni...Co do zadatku to nie bardzo wiem,o co dokładnie chodzi,ale na pewno będzie trzeba zapłacić za rzeczoznawcę,który wyceni nieruchomość(niektóre banki mają to za free),opłacac ubezpieczenie mieszkania i czasami żądają tez wykupienia dodatkowego ubezpieczenia na życie.Powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile sie czeka w millenium ?
drugi tydzien juz sie zaczal czekania.. do konca tygodnia ponoc ma byc decyzja.. w getin banku..
ciekawe.. co bedzie ;p
my czekaliśmy 3 dni w polbanku
już decyzja jest :)
dostaliśmy kredyt ;D
Decyzja kredytowa w Banku DnB NORD, w którym jestem doradca kredytowym jest wydawana do 10 dni roboczych. Zapraszam do kontaktu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja już też mam decyzję z PeKaO. W poniedziałek złożyłam papiery. Długie 4 dni oczekiwania i nie zazdroszczę tym, którzy czekają dłużej. Pięknie mi się dzień zaczął. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia i szybkich odpowiedzi z banków.
no a ja w getinbanku czekalam tez okolo 4dni krotko i z powidzeniem.....niby szczescie a w sumie rata na dlugie lata...a mam pytanie czy ma moze ktos rate mieszkaniowa z tzw funduszem inwestycyjnym????
a ja w getin czekam juz 3 tydzien!!!!!!

nie wiem co jest grane, MASAKRA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to strasznie długo jak 3 tygodnie..

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Jak mieszka się w bloku? (19 odpowiedzi)

Czesto słyszy się, że mieszkanie w bloku to same udręki. Szczególnych powodów do zmartwień...

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

do góry