Widok

miłe wieści z Radia Gdańsk

Będą zimą odśnieżać ścieżki rowerowe wzdłuż głównych ciągów komunikacyjnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
W zeszłym roku też niby odśnieżali. Przynajmniej przetarg na to był rozstrzygnięty. Niestety lodu już nie usuwali, bo za to zapłacone nie mieli. Samo przejechanie pługiem może nie wystarczyć, a napisali, że rozpuszczać lodu nie będą, czyli nie będą sypali niczym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I nie powinni sypać, bo się będzie robiła breja jak solidnie nie odgarną i nie przejedziesz.

Przetarg przetargiem, a z wykonaniem różnie bywa. Ostatniej zimy lepiej, poprzedniej kiepsko.
Zachęcam do zapoznania się z warunkami wykonania usługi i zgłaszać niezgodności lub braki. Jak dostaną dziennie kilkaset skarg, to może przycisną wykonawców do prawidłowego wykonania.
Ja już mam przygotowaną oponkę z kolcami własnej roboty, pierwszy raz będą z taką jeździł i jestem ciekawy jak się spisze.

ps. uprzedzając komentarze to wiem, że bez śniegu i lodu gorzej się jeździ niż na zwykłej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeździ się bajerancko :) zobaczysz z jaką pewnością możesz smigać op oblodzonych nawierzchniach. z tym że nie zapomnij że jak masz tylko jedną oponę zakolcowaną, to załóż ją na przód. czekamy kiedy w końcu spadnie śnieg :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
żeby jeszcze przestali sypać solą to i w zimę można było by jeździć :-)
ale zbyt piękne by było prawdziwe, w cuda nie wieżę

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry