Widok

internet w Bojanie

Bojano Temat dostępny też na forum:
czy wie ktos jacy operatorzy internetu bezprzewodowego oferuja swoje uslugi w Bojanie? chodzi o internet bez limitu jak najszybszy i jak najtanszy;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaki zrobiły coś takiego: http://swiatlowod.orange.pl/janki - mają z Orange światłowód o prędkości nawet 600Mb/s - dla mnie jest to ogromna prędkość i nie wyobrażam sobie, żeby z niej korzystać, ale nie zmienia to faktu, że jest w korzystnej cenie. Stare filmy ładują się 3 sekundy, widziałem to na własne oczy. Wielkie pliki pobierane w kilka sekund, nie ma powodów do narzekania. W ogóle osobiście zachwycam się tym wynalazkiem, tzn. światłowodem. Naprawę fajnie funkcjonuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwoniłem do TVS Kaszebe i wszystko wskazuje na to, że internet światłowodowy w Bojanie będzie dopiero w 2018 r.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem tyle że to kwestia 2-3 lat niestety infrastruktura napowietrzna w Bojanie kuleje i to mocno, a kanaliza ma dużo do życzenia więc jak oni tu wejdą to mogą dać SB spokój albo podłącza wybrana ulice i tyle, nie ma co się spodziewać że cale Bojano podłączą... Póki co ja Osobiście testuje internet dla PLAY z dużym odbiornikiem na kominie póki co prędkość sięga 80mb/s nie chce nic reklamować bo pewnie na ten moment nie ma tego w sprzedaży ale jak się pojawi to polecam a umowę z nimi mam na rok :s w ramach testu nie wiem co dalej a no jeszcze ten limit 100gb i brak możliwości sprawdzenia ile go zostało to chyba tyle... Aha i jeszcze jedno światłowody póki co dobiegły do Dąbrowy :)

Do ~Pomaranczatozuo - Masz racje Tomek B. to wszystko to prawda. Słusznie prawisz.

Za brak światłowodu w Bojanie odpowiadają z urzędu: Wójt Gminy Szemud, Starosta Wejherowski i Marszałek Województwa Pomorskiego. Taki kabelek należało zaprojektować przy budowie kanalizacji w Bojanie oraz podczas modernizacji drogi wojewódzkiej 218. Tzw. fachowcy od projektowania tych inwestycji nie mieli zielonego pojęcia o istnieniu światłowodu, który nie generuje szkodliwych dla człowieka fal elektromagnetycznych co ma miejsce przy dostępie do internetu za pośrednictwem tych fal. No i ktoś te wypoty zatwierdził do budowy.
Dlaczego dzieciom do lat 10 nie zaleca się korzystać z komórek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy dobrej antenie LTE od operatorów komórkowych działa świetnie.
Ul. Wiisenna internet mobilny z orange. Pakiet 150Gb za okolo 40zł
Aaaaaa i zapomnialem dodac ze internet LTE który zgodnie z umowa z operatorem mimo pakietu jest nielimitowany

Ja mam od Wave z Gdyni, maja zasieg ale nie wszedzie, radiowka bez limitow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam LTE od Netii. Płacę 70 zł miesiecznie i predkosc jest żenująco niska ( do 4-5 mb). Przy złej pogodzie, w weekend czasem np. 0.8 mb. Oczywiscie wg oferty to internet do 100mb. Może gdybym miał zewnetrzną antenę to byłoby lepiej. Sam nie wiem co z tym zrobić.

Zobacz co masz na umowie. Na pewno masz minimum jakieś zapewnione. My mieliśmy kiedyś w Netii, to przy problemach zawsze reklamowaliśmy i korygowali nam rachunki.

Zewnętrzna antena kierunkowa powinna poprawić wyniki, w niektórych przypadkach mocno poprawia.

A tak z ciekawości, ten odbiornik na kominie jest połączony kablem z routerem w domu? Jak to działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale taka antena musi być połączona kablem z routerem w domu? Problem mam taki, że za bardzo nie mam jak kabli pociągnąć.

Nie no, nie wytrzymam z tą prędkością. Na tą chwilę 0,2 mb/s - pociąć się można.......
Marzę o światłowodzie...

w okolicach Warszawskiej ...światłowód prawdopodobnie dopiero w marcu

Epoka Koleczkowo światłowód.
Dzwoń i dowiedz sie czy jestes w zasiegu

Tak dla informacji - zmieniłem internet Netii LTE na Orange LTE (oferta internetu biurowego). Gigantyczny jak dla mnie wzrost prędkości (z 1mb/s do 20-30 mb/s), oraz 10 krotnie większy limit (999GB zamiast 100GB w Netii).

Z tego co zdążyłam się dowiedzieć jest planowane podłączenie światłowodu na ulicy Czynu Tysiąclecia
Aby doszło do podłączenia należałoby zgłosić chęć do zawarcia umowy z firmą http://www.tvskaszebe.pl/
Na tę chwilę oczywiście nie podpisuje się żadnej umowy im więcej osób się zgłosi tym szybciej projekt ruszy!
Sąsiedzi łączmy się i niech podłączają nam światłowód :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy masz dodatkową antenę zewnętrzną?
do góry