Widok

internet w Bojanie

Technologie Temat dostępny też na forum:
czy wie ktos jacy operatorzy internetu bezprzewodowego oferuja swoje uslugi w Bojanie? chodzi o internet bez limitu jak najszybszy i jak najtanszy;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na bezrybiu i rak ryba.

Jak ktoś nie ma łączą telefonicznego, to nie ma opcji Neostrady podłączyć. Poza tym to technologia sprzed 20 lat, więc już to, że to jest tutaj wspominane świadczy o zacofanii infrastruktury w Bojanie.

No ale skocznie na stadionie nam zrobią dla młodzieży i jakiś tam ośrodek rzekomej kultury lokalnej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miało być 5G w centrum, ale filarze oprotestowali i jest nadal d... I to duża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odkopuje temat. Jak wam lata internet i kogo polecacie? U mnie w drodze nie ma swiatlowodu, wiec zostaje radiowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wcale nie

Widzę, że Kaszebe nawet nie może ogarnąć klucza API do map Google. Nie świadczy to dobrze o firmie w dziale IT
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt. Też zaczynam być zawiedziony Wave'm. Może nie tyle awarie, co notoryczne spadki transferu. Jedyne co jeszcze mnie trzyma to stałe IP, ale chyba zrezygnuję z własnego hostingu i wtedy poszukam coś innego.

Korzysta ktoś może z internetu radiowego z Net Polu?
Obecnie mam od kilku lat wave, działał lepiej i gorzej, ale to co się dzieje w tym roku to jest już przesada z 10 miesięcy użytkowania
przez 4 miesiące ciągła awaria...

Mapa zasięgu internetu radiowego od Wave tu: https://wave.com.pl/zasieg-wave/
Tak jak mówili przedmówcy, również jest dostępny światłowód od Interkar/TVKaszebe - mapa zasięgu: http://tvskaszebe.pl/index.php?strona=zasieg choć lepszy telefon do BOK aby dowiedzieć się jakie ulice
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie dawno światłowód położyli w uliczkach kolo kościoła w kierunku Koleczkowa Z tego co się orientuje działki na sprzedaż są na ulicy Spacerowej

Intercar/TVS Kaszebe i orange oferują internet stacjonarny. Pierwsi oferują światłowód. Mapa zasięgu konkretna - trzeba zadzwonić do tej firmy. Wiem, że kładli infrastrukturę w okolicach ul. Majora Bojana\Pawła Hebla, Warszawskiej (generalnie w terenach gęściej zabudowanych).

Witam. Przymierzam sie do zakupu dzialki w Bojanie i nie ukrywam, ze szybki i niezawodny internet jest mi niezbedny do pracy. Czy istnieje jakas mapka na ktorej moge sie zorientowac w ktorej czesci Bojana jacy operatorzy oferuja swoje uslugi? Jakie sa wogole firmy, ktore dzialaja w Bojanie? I jakie parametry przesylu danych mozna uzyskac?

Jako opcje awaryjna musze tez miec internet operatora komorkowego- jak z zasiegiem i predkoscia lte?

Prosze uprzejmie o kilka konkretow - ulica albo okolica jakiejs ulicy i mozliwosci.

Dziekuje i pozdrawiam.

polecam światłowód, od ponad 4 miesięcy śmiga u mnie aż miło popatrzeć

Zadzwon do TVKaszebe. Układają światłowód w Bojanie.

Odgrzewam, bo mam obecnie mobilny, ale za mały transfer i za wolny. Potrzebuję czegoś szybszego, najlepiej kablowego. A nie chcę za bardzo płacić w Orange za sam fakt utrzymania linii,

Mam do końca miesiąca Play i never again, nie tylko przerywa, zamula to jeszcze obsługa skandaliczna. Wracam do Orange stacjonarnego, co prawda skucha na początek bo okazuje się, że zaproponowana moc do mnie nie dochodzi ale w transakcji wiązanej wezmę też bezprzewodowy

Raczej kwestia kilku tygodni, niż dni. Gryfa jeszcze nie skończyli. Swiatlowod kladzie firma Interkar z Redy

Moze ktos podac gdzie dzwonić? Jakis numer?:)

no widzisz, a pół roku temu była informacja że gryfa i okolice to już 2. etap budowy, i zaczną kopać jak już uruchomią pierwszy. właśnie dzwoniłem do człowieka i mówi, że to kwestia dni do uruchomienia, zobaczymy

Cała warszawska + okolice i cała gryfa i okolice właśnie kładą światłowód. Ja na gryfa mam mieć sygnał do końca czerwca. Kabel mam już ma działce ;)

nie tak ostatnio.

we wrześniu '17 spytałem kiedy zaczną kłaść, bo wtedy były ulotki na mojej ulicy. "może po nowym roku". w listopadzie dali drugi raz, wyraziłem ponowną chęć, zadzwonili w grudniu, że przyjedzie facet z umową, przyjechał, podpisane, wymierzone w ogrodzie, projekt podłączenia na umowie jest. "panie, w marcu będzie już śmigać" mówił, kopali w kwietniu, w maju jak zadzwoniłem pan z infolinii zdziwiony, że skąd ja w ogóle mam informacje, że miało działać w marcu. powiedział mi wtedy, że lipiec sierpień ma być.

wracając do faceta, który przyjechał z umową. mówił, że budowa światłowodu miała być podzielona na kilka etapów, zaczynając od okolic szkoły (majkowskiego, podgórna, roppla itd), sygnał miał być puszczony, żeby działało a dopiero potem miały rozpocząć się kolejne etapy rozbudowy (z tego co pamiętam to coś pokazywał że ceynowy i te okolice) a wychodzi na to, że jeśli planują to wszystko włączyć na raz to jeszcze długo poczekamy.

albo facet od umowy, albo z infolinii nie wie co się tutaj dzieje tak na prawdę

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

do góry