Widok

jak naciągnąć łancuch tak żeby nie spadał??

co zrobic kiedy spada łańcuch?chodzi o rowerowy łańcuszek hehehehehe......tzn wiem że trzeba cofnąc , tylnie koło...ale jak to zrobic?niech ktoś mi pomoze:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Prawdopodobnie pomogą ci w warsztacie rowerowym. Fachowcy tam pracujący raczej skrócą łańcuch, niż przesunął koło, co nie ma najmniejszego sensu - no chyba że masz jakiś ekstra super wyjątkowy rower, ale raczej wątpię;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
pewnie ma rower miejski gdzie koło wchodzi w widełki nie z dołu ale od tyłu (tak jak w BMX) i jest przez to regulacja przód-tył.

Poza nakrętkami na ośce (które trzeba poluzować) są jeszcze z obu stron takie śruby-naciągacze. I właśnie te śrubki to jest regulancja którą możesz naciągnąć łańcuch. Jeżeli to nie pomoże i nadal wiśi to trzeba skracać łańcuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
rB napisał(a):

> pewnie ma rower miejski

albo wiejski...

> gdzie koło wchodzi w widełki nie z dołu ale od tyłu (tak jak w BMX)

...gdzie koło wchodzi w widełki od przodu na skos w górę (jak w Ukrainie)...

> i jest przez to regulacja przód-tył.

....i gdzie jest regulacja w zakresie. A łańcuch, żeby nie spadał, musi być nie tylko odpowiednio nieobwiśnięty, ale także usytuowany w miarę równolegle do płaszczyzny trybu. Ale to potrafią już tylko wiejscy kowale na Żuławach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba udam sie do jakiegos warsztatu bo nie wiem itak co z tym zrobic......a rowerm mam miejski:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedyś kuba oferował wszechpomoc rowerową, może wie o co chodzi ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozesz powiedziec w jakiej dzielicy mieszkasz, a pewnie ktorys z forumowiczow z radoscia ci pomoze i lancuszek naciagnie :)

pozdrawiam
jurek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry