Widok
jak oceniam pana dr n.ned. Kobus
Mała kompetencja , brak wywiadu, ogranicza się tylko do rozmowy z dzieckiem-pacjentem, przeprowadza ankietę to jest trudne do zweryfikowania gdyż autysta (jak w przypadku mojego syna) inaczej postrzega świat . Cena 170 zł za "papierek" w dodatku diagnoza ofszem według tego co usłyszał od syna może mu pasować do jego -psychiatry- wyuczonego schematu, lecz ma słabe odzwierciedlenie w realu . nie polecam no chyba że komuś się przyda do otrzymania renty z ZUS
Moja ocena
dr n.med. Marek Kobus
kategoria: Psychiatrzy dziecięcy
zaangażowanie: -
klimat i wystrój: -
pomoc merytoryczna: -
czas oczekiwania: -
przystępność cen: -
ocena ogólna: -
0.0
* maksymalna ocena 6
co do wizyty,mam prawdę mówiąc mieszane uczucia,okazało się,ze u mojego syna został zdiagnozowany tzw.autyzm dziecięcy,gdzie do tej pory wypowiadano się raczej o zespole Aspergera.Mialam nadzieje,ze będę lepiej wysłuchana na temat zachowania mojego syna,jednak kluczowe znaczenia miały pyt.ankietowe nie zawsze dające pełny obraz rzeczywistości.Polecono mi raczej placówke specjalna lub szkołe integracyjna.Obecnie syn uczescza do publicznego przedszkola,wprawdzie nauka mu przychodzi słabiej niż rówieśnikom,jednak żadna z przedszkolanek nie odesłala mnie ani nie sugerowała takiej placówki,a przecież one mogą się najlepiej wypowiedzieć na temat syna,bo pracują z nim na co dzien.No i od kogo ma się uczyc normalnych zachowan jeśli nie od dzieci całkiem zdrowych?Generalnie ciężko się wypowiedzieć na temat trafności diagnozy,nie będę na ten temat spekulować,bo nie jestem specjalista,ale w sprawie szkoły się nie zgadzam.Co do ceny standardowo.