Widok

jak ocenić stan auta

Witam, muszę kupić auto za niewielkie pieniążki,więc starsze. Upatrzyłam sobie samochód, niestety oglądając go włożyłam rękę za obudowe z tyłu silnika i wyjęłam ją brudną -czarną i tłustą. Nie wiem czy to coś poważnego czy tylko jakiś przewód. Sprzedawca sie zastrzega że nie ma problemów z samochodem :) . Czy w Gdańsku można gdzieś podjechać żeby go obejrzał jakiś mechanik czy lepiej na jakąś stacje diagnostyczną?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma takich aut. Kupując za 6,5 tys pln trzeba było dołożyć 2 tys pln na wszystkie części eksploatacyjne (olej silnikowy, olej przekładniowy, filtr paliwa, filtr powietrza, filtr oleju, filtr kabinowy, żarówki podświetlenia zegarów, klocki i tarcze hamulcowe, rozrząd, akumulator, sworznie wahaczy przednich) oraz zabezpieczenie przed korozją (konserwacja profili zamkniętych, naprawa kilku rys). Za to opony były dobre. Byłoby drożej, gdybym nie robił wszystkiego sam.

Auto wymagające w zasadzie obsługi technicznej, w takim stanie jak opisałem jest nazywane przez handlarzy: stan igła, nie wymaga wkładu finansowego, tylko lać i jechać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
oczywiście że nie ale chciałabym dając te 8000 przejeździć pół roku bez większych napraw zanim uzbieram troche pieniążków. Widzę że na forum jak zwykle znajdzie się ktoś kto potrafi podnieść na duchu . Dziękuję wszystkim co chcieli pomóc jak znajdę coś to się odezwę, niestety tamto auto jest już sprzedane.
A czego się spodziewałaś po "auto za niewielkie pieniążki,więc starsze". Chcesz kupić nówkę w cenie surowca wtórnego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.dekra.pl/
Dekra Polska Sp. z o.o. Stacja kontroli pojazdów
Franciszka Rakoczego 32A, 80-228 Gdańsk
58 303 22 09
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mogę oszacować Pani stan techniczny samochodu .Godziny do uzgodnienia nawet popołudniu albo wieczorem - Dolny Wrzeszcz tel 602253217
do góry