Widok

jak się mieszka na Dąbrowie? Oliwkowa i okolice

Pytanie jak w nagłówku.

Wyprowadzamy się z Karwin i kupujemy mieszkanie na Oliwskowej na Dąbrowie (większe mieszkanie). Jak się mieszka w tej okolicy? Czy jest spokojnie? Na co należy zwrócić uwagę? Wydaje mi się, że na tej konkretnej ulicy jest problem z miejscami parkingowymi. Co sądzicie o szkołach - są ponoć 2 w dzielnicy podstawówki?

Za wszelkie wypowiedzi będę wdzięczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dołączam się do tematu - też kupuję mieszkanie na Dąbrowie. Chętnie dowiem się więcej o codziennym życiu w tej dzielnicy - zakupach, komunikacji, szkołach itp. O czym warto wiedzieć przed przeprowadzką?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam tu całe życie. Nie widzę innej okolicy, w której tak dobrze się czuję. Bezpiecznie, wszędzie blisko. Lasy, sklepy, infrastruktura,komunikacja.
Na Oliwkowej trzeba uważać na blok dawnego WSM, same trepy i znienawidzeni życia wredni ludzie. Znajomi , którzy uczęszczają z dziećmi do Makaraki, jak i do salonu piękności pod nią opowiadali mi historie związane z problematycznością mieszkańców. Ludzie kilkadziesiąt lat na emeryturach z nudów robią wszystko , aby zniszczyć interesy ludziom , którzy za własne, ciężko zarobione pieniądze otworzyli w ich sąsiedztwie pomysłowe interesy, wykupując lokale na własność.

Sama byłam kiedyś świadkiem pod w/w lokalami jak jakiś pan z zachrypniętym głosem wyzywał właścicielki ,że zniszczy je, bo przez nie nie ma gdzie zaparkować auta za dnia, gdyż klienci przyjeżdżają samochodami.

Szczerze współczuję, lecz z tego co mówią sami właściciele, bynajmniej jest wesoło i człowiek pamięta,że żyje :)

Sama mieszkam obok na Sojowej w bloku bez wspólnoty i nie narzekam , wręcz przeciwnie. Polecam :)

Pozdrawiam , Maria
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dąbrowa

Nowa Dąbrowa (10 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry