Widok

jak się mieszka na cisowej

witam wszystkich czytelników forum.
proszę o podzielenie się własnymi opiniami na temat tego jak się mieszka na cisowej (okolice ul. Owsianej i zbożowej). Zastanawiamy się z rodziną nad przeniesieniem właśnie w te rejony Gdyni (zmiana metrażu mieszkania). Od września posyłamy jedno dziecko do 1 klasy. Żona pracuje w Gdyni Redłowie a ja w Gdańsku Wrzeszczu. Mieszkanie, które nas interesuje ma ok. 60m2 i 3 pokoje. Czy ktoś z was mieszka na ostatnim pietrze tych wieżowców? Czy latem jest tam ciepło (dach pokryty blachą)?
Do tej pory słyszałem tyle sprzecznych informacji dotyczących mieszkania na cisowej, że sam już nie wiem co o tym myśleć. Napiszcie też co nieco o spółdzielni.
Z góry dziękuję wszystkim życzliwym za pomoc.
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam,
Mieszkam na cisowej 3.5 roku dokładnie Owsiana ja jestem bardzo zadowolona spokój i cisza blisko las można z dziećmi chodzić na spacery lub tak jak ja z pieskiem :] Niestety nie mieszkam na ostatnim pietrze więc w tej kwestii nie pomogę ale mamy mieszkanko w środku klatka ostatnia też nas straszyli że będzie zimno bo brzegowe mieszkanie. nie sprawdziło się wcale jest mega ciepło. Na spółdzielnie nie narzekam ale należymy z mężem do osób nie czepliwych ;-) Z uwagi na to że wieżowce są ustawione prostopadle do ulicy nie ma tego całego hałasu i szumu. Opłaty są normalne może nie jest to najtańsza spółdzielnia ale znam tańsze tylko nie polecam wtedy takiej dzielnicy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co powiecie o szkole podstawowej nr 31 w Gdyni? od września moje dziecko idzie do pierwszej klasy. boję się, że nie wydolę z odbieraniem go ze szkoły więc zostaje świetlica. napiszcie coś proszę. z góry dziękuję
Witam!

Ja mieszkam na Cisowej od roku. Mieszkam w tych czteropiętrowych blokach - ale metraż mam taki o jakim piszesz :) Dzielnica mi odpowiada, w okolicy jest w zasadzie wszystko co potrzebne (no do przychodni mamy większy kawałek), a do ścisłego centrum nie jest tak daleko i dojad jest też ok.

A co do szkoły 31 - od września mój synek też idzie do pierwszej klasy i również zbieram opinie. Na tle innych gdyńskich szkół ma opinię - DOBRA. Chętnie poczytam opinie osób, któych dzieci chodzą do tej szkoły.

Pozdrawiam
hejka
ja mieszkam ponad 2 lat na ul chylońskiej a dokładnie w wierzowcu na przeciw mc donalds. jestem zadowolona iż tu się przeprowadziłam. bardzo spokojnie, doskonale zaplecze uslugowo-handlowe. W pobliżu szkola, skm, zkm. jak dla mnie rewelka

mieszkam na 10pietrze z 11. nie odczuwam by bylo jakoś mega goraco w lato, a jesli chodzi o okres zimowy to mam mieszkanie ogrzewane z góry, z dołu i z boków i jak dla mnie to super rozwiązanie, cieplutko mam w mieszkanu, a dla mega zmarźlaków to zawsze można rozkrecić kaloryfery.

opłaty...hm w czynszu mam wliczony ryczałt z gaz, nieopomiarowane kaloryfery. ja jestem zadowolona po przy 53m2 place w okresie zimowym ok. 550zl, a dla porownania mieszkajac na grabowku majac 40m2 placilam 480zl. jak dla mnie duza roznica tym bardziej ze tam korzystalam z butli gazowej i w mieszkaniu mialam mega zimno.

jesli chcesz sie z rodzinka przeprowadzic to serdecznie polecam mój wieczowiec tzn 249, janowska, zbozowa,owsianka. jednak najbardziej najblizej wszedzie ma moj wiezowiec i ten przy janowskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w razie pytan zapraszam
image

Inne tematy z forum Cisowa

Symbioza (3 odpowiedzi)

Symbioza powstanie w miejscu, które zapewnia wygodne, miejskie życie, a jednocześnie pozwala na...

do góry